Производители на топли подове

Когато температурата извън прозореца започне да пада, най-добрите производители на топла подови настилки са на спасение, осигурявайки комфортен престой в стаята. Много хора знаят от собствения си опит, че отоплителният сезон винаги е различен, понякога усещането за дискомфорт не напуска дълго. В този период няма специално желание да се върнете у дома, опитайте се да създадете уютна атмосфера, защото при мисълта за студена плочка става неприятна.

Отопляеми подови настилки днес - не е толкова лукс, колкото нуждата, защото в студения сезон е по-лесно да хванете студ, особено ако къщата е сравнително готина. Какви са тези методи за отопление, какви подтипове трябва да бъдат разграничени, какви са разликите помежду си, кои фирми, които произвеждат най-топлите етажи, са най-подходящи - тази статия ще разкаже.

Основният елемент на такива отоплителни системи са вградените нагреватели, които се монтират под декоративния подови компонент. В случая на електрическа структура, това са нагревателни кабели или въглероден филм. Ако става въпрос за покрития с вода, това са специално положени тръби, през които тече гореща вода.

Предимства на топли покрития

  • Поради качественото събиране на такива подове те не се различават от обикновените повърхности във външен вид. Всички нагревателни елементи са добре вградени в подовата конструкция и не се виждат отвън.
  • Отопляемите подове не изсушават въздуха в помещението, тъй като нито тръбите, нито отоплителните кабели взаимодействат с атмосферата.

Видове топли подове

  • Водният под е новост на съвременния строителен пазар. За разлика от други системи, този вид отопление е по-подходящо за собствениците на големи апартаменти, тъй като в този случай тази опция е по-изгодна от финансова гледна точка. Като нагреватели се използват тръби, през които преминава гореща вода. По отношение на монтажа на подови настилки е доста сложен процес. Ако обаче я поверите на професионалисти, можете да оцените всичките им предимства. Тъй като тръбите, поставени под пода, са направени от метална пластмаса, те ще продължат дълго време.

    Водните покрития се представят от 2 типа: подови настилки и бетон. Последното предполага по-дълъг процес на монтаж, тъй като след изливането на конструкцията от бетон е необходимо време да се изсуши. Изгледът на пода е по-лесен за инсталиране и не изисква толкова много усилия и време.

  • Електрическият под е по-популярен от водния под поради постоянните му плюсове. Той е надежден дизайн за отопление и се използва по-често в апартаменти, отколкото в сгради, предназначени за други цели. Основните му елементи са термостат и отоплително тяло.

    Този вариант е представен от 3 вида в зависимост от вида на нагревателя. Първата е покритие, базирано на тънка нагряваща материя. Като правило се монтира в лепило за плочки и се счита за подходящо за помещенията, където е невъзможно да се повдигне повърхността. Процесът на нейното инсталиране е лесен, но ще трябва да похарчите много за инсталацията му.

    Друга възможност за електрически покрития е по-често. Той се основава на специален кабел за отопление, който изисква монтажна лента. Третият вид електрическо отопление се появи сравнително наскоро и представлява конструкция, чийто нагревател е инфрачервен филм. Тя може да бъде монтирана под всякаква капачка и, интересно, тя може да бъде инсталирана дори и в стените.

Професионалистите на електрическия под

Този избор не е особено важен. Той има редица значителни предимства, които благоприятно го отличават на фона на състезателя:

  • Електрическият под може да бъде интегриран без проблеми в почти всяка част от апартамента, включително лоджия и сауни.
  • Лесният и бърз процес на инсталиране го прави достъпен и за тези, които не са професионалисти в този бизнес.
  • След като сте инсталирали този дизайн у дома, можете самостоятелно да контролирате температурата, като се настройвате сами.
  • Електрическият под може да се ползва по всяко време на годината.
  • С качествена работа, такава подова повърхност ще ви издържа много, много дълго време.

Основните критерии за избор на отопляем под

Сред широка гама от нагряващи покрития е важно да изберете този, който е най-подходящ за Вас. Всички производители на топло подови настилки се подхождат индивидуално, за да работят върху тях. Със сигурност сте чували за много от тях. Например, топлата валтек е известна не само на територията на нашата страна, но и в други страни. Германия е страна, в която на първо място е безупречното качество. Една топла площ на немската продукция се чува от много хора.

Въпреки това, независимо коя от тях считате за най-добрата, най-важният момент при избора на производител, който трябва да обърнете внимание веднага - е капацитетът от 1 м². Ако отоплителната структура не е достатъчно здрава, просто няма да може да работи правилно. Тогава просто изхвърлите парите, очакваният резултат няма да бъде.

Как да изчислим мощността? Тя може да се определи по следния начин: ако се нуждаете от общо отопление чрез отоплителната система, то има смисъл да изберете системата с най-голяма мощност. В този случай мощността в 140-150 W на 1 м² е подходяща. Ако имате нужда от затопляне само за краката, в този случай отоплителната структура от този вид ще играе допълнителна функция в цялостния процес на нагряване. В такива случаи се препоръчва мощност от 110-120 вата.

Обърнете внимание и на типа стая, в която ще бъде инсталирана изолационната облицовка. Това се отнася до дебелината на подовия материал, неговото качество, первазите на вратите. В съответствие с това се избира опцията за топлоизолация. Обърнете внимание и на това колко енергия се осигурява в стаята.



Качеството на кабелите играе съществена роля. За отопляеми повърхности могат да се използват едножилни и двужични кабели. Смята се, че двужичните имат предимство, защото са по-лесни за инсталиране и излъчват минимум електромагнитни лъчи, което прави тези видове по-популярни.

Преглед на най-добрите производители

Отделно, трябва да обсъдим въпроса, свързан с производителите на топли подове. Днес електрическият етаж eeg е широко използван. Германското качество на тази система отговаря на всички изисквания. Изборът на топъл под, изберете тих инсталационен процес, възможност за лична настройка на температурата, повишена степен на огнеустойчивост и възможност за монтаж при нормални козметични ремонти.

Не по-малко известната компания, която се занимава с доставката на компоненти и аксесоари за подово отопление със собствена технология, е италианската компания Valtec. Днес тя се счита за неоспорим лидер не само в Русия, но и в много страни от ОНД. Основната референтна точка на компанията е обсъждането на условията на руския климат. Топъл подов валтек е изборът за тези, които ценят комфорта.

Топъл подът на зелената кутия е друг производител на отоплителни повърхности. В тази структура се използва ултра тънък двужичен кабел, чиято дебелина е само 3 мм. Въпреки факта, че кабелът е много тънък, той лесно издържа висока мощност благодарение на висококачествените материали. Този метод на отопление може да се използва като основно нагряване или за създаване на "подгряван подов ефект".

Топъл подът на рехау има широк спектър от приложения и може да бъде инсталиран както за цялата стая, така и за отделните части на помещението, което понякога е много удобно. Подовата повърхност може да се инсталира на обществени места, например на стадиони или други големи площи, където се изисква по-висока температура на въздуха.

Искате ли 100% надеждност? Чувствайте се свободни да закупите топъл етаж nexans - един от най-известните производители на електрически подове до момента. Топлият под на Nexans е гаранция за качество и дълготрайност благодарение на най-съвременните материали, необходими при производството на кабели и други елементи.

Къде мога да инсталирам подово отопление

Като правило, повечето хора искат първо да изолират баните, защото плочките са необходими за подреждането им, а през студения сезон причиняват дискомфорт. Хубаво е да стъпите на отопляемата повърхност, след като сте взели гореща вана! Освен това не е трудно да се инсталират отоплителни части под плочката.

В кухнята, по-голямата част от времето, най-вече жените прекарват. По време на хранене има цялото семейство. Ето защо, уютната атмосфера в кухнята е особено важна за мира и хармонията в семейството. Кухня - това е втората стая за честотата на инсталиране на отопляеми повърхности.

Всяко семейство се притеснява за здравето на децата. За бебето е удобно да се играе, в детската стая във всеки случай не трябва да бъде студено. Дори ако стаята затопля радиатора, подът все още остава студен. Ето защо инсталирането на отоплителна система в детската стая е особено важно. В допълнение, такава система може да се използва за почти всички строителни материали, включително под ламинат или килим, които са най-търсените днес.

Ако желаете, дизайнът на отоплението може да се използва и на балкона. След това ще бъдете много щастливи да прочетете книги тук или да се занимавате с каквото и да е друго хоби, а самата тераса ще бъде любимата ви стая в цялата къща.

Навсякъде, където възнамерявате да инсталирате отопляема повърхност, това със сигурност е чудесна идея, която ще направи атмосферата във вашия дом топла във всяко отношение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
T етаж на балкона със собствените си ръцеT етаж на балкона със собствените си ръце
Инсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажаИнсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажа
Това, което е забележително, е топлата етажТова, което е забележително, е топлата етаж
Как да изберем подово отопление в дървена къща?Как да изберем подово отопление в дървена къща?
Комфорт на вашия дом с топъл национален комфортКомфорт на вашия дом с топъл национален комфорт
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Отоплително оборудване и климатична техникаОтоплително оборудване и климатична техника
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
» » Производители на топли подове
© 2021 BggeHat.com