Полагане на подови плочки със собствените си ръце

Задачата да се полагат плочки от самия себе си е много сложна, но е осъществима. В качеството на подовия материал, можете да използвате винил плочки, защото това е най-евтиното, практично и красиво покритие на плочки. Тя може лесно да бъде отрязана и подредена, което ви спестява пари в работата на професионален апликатор.

Етажни плочки от винил

Виниловите керемиди лесно се лепятВиниловите плочки са добър заместител на традиционните керамични плочки. Преди това такова покритие е било поставено на стадиони и летища, а днес тези продукти са освободени за коридора, кухнята, банята.

PVC плочките се изработват от смес от винил, смола и стабилизиращи и пластифициращи добавки, поради което материалът е издръжлив, устойчив на влияние върху околната среда.

Виниловите плочки са от два вида:

  • обикновен
  • Самозалепваща

Самозалепващите се плочки са лесни и лесни за инсталиране. От всяка страна на плочката е необходимо да се отстрани защитното фолио, след това материалът да се постави и да се притисне към основата.

Поставянето на обикновени винилови плочки със собствените си ръце е малко по-трудно.

Инструкции за монтаж на винилова настилка

Процесът на подготовка на основата: Цялата работа трябва да се извърши, спазвайки всички строителни правила и норми, според които основата под плочката трябва да е плоска. Неравностите на повърхността не трябва да са по-големи от 12 мм на разстояние 10 метра. С помощта на полимерен ремонтен състав се отстраняват големи празнини, разкъсвания и прекъсвания.

Ако дупките са по-големи, тогава към състава трябва да се добави кварцов пясък. Ако неравностите на земята са няколко сантиметра, те могат да бъдат елиминирани с помощта на концентрат за устройството за бързо изсъхване на замазки.

Ако покритието е PVC, тогава относителната влажност на субстрата не трябва да бъде по-голяма от 3. Това се проверява с хигрометър.

Виниловите плочки не позволяват влага. Ако влагата стигне до земята, тя ще остане там, причинявайки, че материалът ще стане неизползваем. Ако помещението е с висока влажност, след това инсталирайте хидроизолационен слой под бетона от бетон.

Основата трябва да бъде почистена от мазнини, прах, отломки от различни видове.

Процесът на подготовка на плочките

Плочки, разположени на подаНеобходимо е да се изчисли необходимия брой плочки. За тази цел изгответе план на стаята с мащаб 1 см = 12 инча. На тази снимка се очертава мрежа с проследяваща хартия с размери 12 инча и се отчита необходимата сума. Към тази сума добавете още 10-15 за акциите.

Плочките, донесени само от магазина, трябва да лежат в стаята.

За тази цел тя се изважда от опаковката и се поставя в малки купчини на суха и гладка повърхност. Преди полагане на плочките и след това, температурата в стаята трябва да бъде 20-30 ° C.

Плочките трябва да се разграждат и да обмислят своето качество и външен вид. Ако плочката трябва да се постави близо до тръбите, трябва да бъдат направени отвори с подходящ диаметър.

Също така е необходимо да се уверите, че монтираните плочки позволяват на вратите да се отварят и затварят свободно, в противен случай трябва да извадите вратата и да я отрежете от дъното.

инструмент

За полагане на плочки ще ви трябва прост инструмент, който всеки може да се справя, както и някои помощни материали.

  • Рулетка на 5 м;
  • За да нанесете лепило, имате нужда от назъбена мистрия под формата на трапец, където височината на зъбите е 2,5-3 мм, а височината е от 5-8 мм;
  • За да приложите линии и да маркирате плочката, ще е необходима креда;
  • За да изрежете материала, е по-добре да използвате нож с подменяеми остриета;
  • За да докоснете повърхността на плочката, се нуждаете от гумен чук, но трябва да сте сигурни, че не оставя никакви черни точки на повърхността;
  • За валцуване на плочките се използва набиващ тежък вал;
  • Превозвачът;
  • Метален владетел;

Лепилни съединения

Изборът на лепило зависи от материала, от който е направен грубият под. На опаковката на закупеното лепило има информация на производителя за характеристиките на неговото използване.

Лепилото за плочки може да бъде от три типа:

  • Лепило на водна основа, което се използва за монтаж върху шперплат, паркет или дъска;
  • Лепило на базата на разтворители за бетон или дървесни основи;
  • Полиуретаново двукомпонентно лепило, използвано в стаи с лоши условия на влажност и температура.

Монтаж на плочки



Полагане на плочките е както следва:

  • Под прав ъгъл една спрямо друга се определят две аксиални линии и се определя центърът на стаята, в резултат на което се получават 4 идентични сегмента.
  • Керамичната плочка се полага, започвайки от центъра и по една линия, в посока от далечния ъгъл от входа. В този процес се движите напред върху вече инсталираната плочка.
  • След това лепилото се нанася върху повърхността с шпатула, измерваща три четвърти от плочката. Оставете адхезивните уплътнения да не заслужават. В случай на изрично пореста груба текстура трябва да се приложи допълнителен слой лепило.
  • Адхезивът трябва да се даде 30 минути да изсъхне, в случай на пореста основа, достатъчно и 15 минути. Времето, необходимо за изсъхване на лепилото, зависи от температурата и влажността на помещението, както и от типа на основата. Определете дали лепилото е сухо или не, можете да използвате пръста си. Ако на пръста, след като сте докоснали лепилото, няма композиция, тогава можете да поставите керемидата.
  • Първата плочка се полага по линията. Първо, тя се притиска плътно към основата от едната страна, след това се изглажда от центъра към краищата. След това, с помощта на гумен чук, те удрят и се търкулват. Първата плочка трябва да се намира най-точно, тъй като мястото на всички други плочки зависи от нея.
  • След това, следвайки линиите, поставете всички останали плочки. За останалите редове амортизиращата линия се изтегля успоредно на лентите.
  • Границите на плочките се поставят върху стените. За да ги изрежете до точния размер, трябва:
  • една плочка, поставена на стената на най-близката плочка;
  • втората е поставена нагоре, притискайки стената към стената й;
  • с помощта на противоположната връзка на горната плочка, като владетел, се прилага линия на рязане;
  • Плочките се поставят върху дървена плоска повърхност и с нож покрай владетеля се прави разрез по линията;
  • поставете плочката по линията на рязане.
  • Поставете плочката в близост до тръбите. Точно по размер, можете да изрежете плочки с шаблон от картон. След това формата на молива се прехвърля върху плочката и се изрязва с нож.
  • След това визуално проверете повърхността. Ако плочките не се движат, преобръщайте повърхността през и заедно с ролката. След 48 часа подът може да се използва и монтира мебели.
  • Съвети:

    Изрязаните гранични плочки в близост до праговете, стените, в близост до тръбите трябва да се поставят на местата си плътно, но без да се полагат усилия.

    Лепилото не трябва да остава върху плочката, тъй като е трудно да се отстрани. Промива се незабавно с мек парцал, който се навлажнява в денатуриран алкохол или в сапунена вода.

    Шейката между пода и стената трябва да бъде запечатана по ръба на целия под, така че водата да не падне под цокъла и плочките. За тази цел нанесете силиконов уплътнител и спринцовка.

    Монтиране на плочки на "топъл под"

    Монтиране на плочки на топъл подСега много често се инсталират водни и електрически подови отоплителни системи. Много хора се интересуват от въпроса за комбинирането на такъв дизайн с плочки.

    Кварц-виниловите плочки за подова настилка са много добре комбинирани с тази система, поради факта, че тя не е в състояние да проведе електрически ток, така че системата на топъл под с такава плочка е абсолютно безопасна.

    Тази плочка има нисък коефициент на линейно топлинно разширение, поради което при температурни колебания нейните размери остават непроменени.

    С правилния избор на лепило тази плочка ще бъде здраво задържана върху основата.

    При инсталирането на такава плочка трябва да имате предвид следното:

  • подовото отопление трябва да бъде включено за 25-30 дни преди началото на облицовката и за почивен ден, след два дни преди края на полагането на плочката системата да може да се включи;
  • По време на работа отопляемият под трябва да има температура не повече от + 26 ° С.

Килим плочки

Килим плочкиКилимните плочки образуват еднакво покритие на килима, чийто външен вид е подобен на килима, но неговият състав е различен.

Поставете килимната плочка по същия начин като винила.

Както и първия тип плочки, плочите за килими могат да се полагат и без лепило чрез свободно полагане с помощта на двустранна лепяща лента или скоби и скоби в ставите.

Полагането на мокетни плочки върху лепилото изисква поставянето на креда под формата на мрежа от линии, успоредни на стените.

Плочките се монтират, започвайки от всяка точка на пресечната точка на линиите. Отначало се полагат цели плочки и след това се отрязват по стените. Когато има планиране на плочи, техните резници се опитват да сведат до минимум. 

За да се премести в коридора от стаята, бяха оптимални, плочките трябва да се поставят от коридора и да продължат в стаята.

Лепилото трябва да се нанесе върху определена площ на пода, след изсъхването веднага да се поставят плочките. При моделиране на плочките, по време на монтажа е необходимо да се обърне внимание на стрелките на обратната страна на материала, те ще покажат правилната позиция на плочката.

След като всички страни се комбинират, плочката може да бъде фиксирана и натисната с помощта на инструмент за изправяне. ако ставите са точни и фиксацията е добра. Само в този случай ставите и ставите няма да бъдат видими. Невъзможно е да се признае, че на кръстопътя на плочките купчините четина.

В края на деня покритието може да се използва. Ако помещението е с ниска пропускливост, то плочката се полага без лепило.

Работите, свързани с монтажа и монтажа на подови настилки, се извършват в съответствие със SNiP 3.04.01-87 и SNIP 2.03.13-88. В SNiP са описани всички необходими съвети за монтаж на подови плочки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Винил алкена керамикаВинил алкена керамика
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Резачки за плочкиРезачки за плочки
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Избор на подова настилка за наета къщаИзбор на подова настилка за наета къща
» » Полагане на подови плочки със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com