Подовото устройство на водата и принципите на работа

В традиционната система за централно отопление за отопление се използва топла вода. Но в резултат на това значителна част от получената енергия се губи, тъй като отопляемият въздух се издига от радиатора и на самия етаж остава студен. За разлика от тази система подово отопляемият под с по-ниска температура на вода равномерно загрява цялата повърхност (в този случай действа като радиатор). Тогава от пода горещият въздух се издига нагоре, като осигурява удобен микроклимат в стаята.

Водният подовете имат много предимства. На първо място, това е екологичната чистота на технологиите. Това изгодно се различава от електрически топъл под, липсата на която е появата на електромагнитни полета. Освен това подовото отопление с вода позволява съществеността да спестява консумирана енергия. След инсталирането на такава система няма да са необходими повече нагреватели. Сред другите му предимства трябва да се подчертае и създаването на оптимална влажност на въздуха в затворени помещения, за закрити растения и за закрити растения.

Подът на водата се счита за идеален за частни къщи, особено ако има инсталиран там кондензационен котел.



При инсталирането на такава отоплителна система е важно да се помни, че нагревателният елемент тук е тръба, качеството зависи от надеждността на цялата схема. За да се избегне корозията, се препоръчва използването на метални пластмасови или дори по-евтини пластмасови тръби, но само от известен производител, тъй като продуктите за полуготови изделия рядко се различават по отношение на надеждността и дълготрайността.

Контурът може да има различни форми. Оптималната опция е т.нар. "Охлюв", който осигурява равномерно отопление. Когато полагате тръбата, тя трябва да се фиксира със специални скоби към топлоизолационните плочи, поставени върху хидроизолационния слой. Понякога тръбите се поставят по специален начин между изпъкналостите в специални полимерни панели. Могат да се използват и специални монтажни релси.

Освен това качеството на водния под зависи от квалификацията на монтажника. Следователно не трябва да се опитвате да изпълнявате сами тази работа - след полагането на тръбите цялата конструкция ще бъде изпълнена с бетон и няма да имате възможност да коригирате грешките.

Е, ако се интересувате от каталога на мебелното обзавеждане, посетете сайта papavint.ru. Само там можете да поръчате шикозни спални на разумни цени и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Електрически или подово отопляем подЕлектрически или подово отопляем под
Как да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюансиКак да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюанси
Подгряване на настилкатаПодгряване на настилката
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
Какви са вакуумните радиатори?Какви са вакуумните радиатори?
» » Подовото устройство на водата и принципите на работа
© 2021 BggeHat.com