Сексът в кухнята е по-добър

Когато се планират мащабни ремонти в апартамента, проблемът с половете обикновено излиза на преден план. Това е разбираемо - от качеството и вида на подовата настилка комфортът в дадена стая зависи буквално директно. Освен това всяка стая или друго помещение изисква подове, които са чисто индивидуални и отговарят на специфични изисквания. В тази публикация ще разгледаме пода в кухнята, която е най-подходяща за избора й за нея.

Сексът в кухнята е по-добър

Сексът в кухнята е по-добър

Кухня - направена е специална стая.

 • На първо място, самата му цел предполага възможността за нахлуване на пода на вода, масла, мазни храни и т.н. По този начин трябва да се осигури максимална лекота за привеждане на подовата повърхност в чисто състояние с минимални усилия.
 • На второ място, това е мястото, където домакинята (или понякога домакинът) прекарва много значима част от живота си. Следователно, пода трябва да създава необходимото ниво на комфорт, така че престоя в кухнята да не се превръща в труден труд.
 • На трето място, където често има майка, непременно ще има деца, които освен това могат просто да дойдат на вкусните миризми, идващи от печката или печката. Следователно, етажът трябва да бъде такъв, че престоя в кухнята не се оказва за заболяване на настинка, травма или други проблеми.
Подът в кухнята трябва да е безопасен за децата

Подът в кухнята трябва да е безопасен за децата

 • Четвърто, кухнята е стая, в която всеки член на семейството се събира десетки пъти на ден. Към това могат да се добавят и домашни любимци - за котки и кучета, тази стая обикновено е любима, до известна степен "свята" и не е лесно да ги изведете оттам доста често. Следователно подовата настилка трябва да има добри качества, устойчиви на износване.
 • Пето, според руската традиция, кухнята винаги е била един вид "клуб", където се събрали семейни съвети, приветствали гости, организирали събирания с най-лошите приятели и приятелки. Следователно, подът в кухнята също трябва да бъде красив, така че собствениците да не се срамуват да канят посетители тук.
 • И последното. В кухнята се грижи много тежки и биещи прибори. Идеалният под не трябва да оставя отпечатъци на повърхността му от падащи предмети и, ако е възможно, да предотврати тяхното разделяне.

Така че, нека да разгледаме какво е най-добре за кухнята.

Линолеум - подходящ или не?

Това е един от най-популярните видове настилки.

Линолеум - доста подходящ за кухненско покритие

Линолеум - доста подходящ за кухненско покритие

Подкупи в него и на ниска цена, както и възможността за самозаснемане и разнообразие от цветове или други декоративни опции. Като се има предвид качеството на материала, той има редица предимства:

 • Линолеумът има собствени термо и звукоизолационни възможности, които са важни за кухнята. Особено характерно е за балатум на загрята или пореста основа.
 • Повърхността на пода е много лесно да се почиства ежедневно - бързо измива цялото замърсяване, не абсорбира масла и мазнини, не служи като източник на прах.
 • Модерен линолеум леко понася всички съществуващи типове домакински химикали, които не влияят на дебелината му или декоративността му.
 • Подът придобива забележима еластичност - това е допълнителен шанс да оцелееш в падналите ястия.
 • Качественият линолеум, при условие че шевовете са правилно положени и заварени (ако е необходимо), се превръща в надеждна преграда за случайно разлята течност.

Ако добавим към горните, простотата на настилката (и често е възможно да се извърши едно парче от залата за кухня), изглежда, покритието може да се разглежда доста приемливо. Не забравяйте обаче за значителните недостатъци на този пол:

 • Пластичната основа на линолеума в повечето случаи е нестабилна при високи температури. Горещият обект, който случайно е паднал на пода, може да причини топене и деформация на повърхността.
Следи от топлинното въздействие върху линолеума

Следи от топлинното въздействие върху линолеума

 • Не всички видове линолеум напълно отговарят на екологичните изисквания за безвредност, особено за помещението, в което се намират и обработват хранителните продукти. Когато купувате материал, трябва винаги да изисквате сертификат, който да гарантира неговата безопасност в това отношение. Идеалният вариант в този момент би било Artoleum или mormoleum, съвременни разновидности, като покритие, но може да има цена бариера, която е много по-висока.
 • Повърхността на някои видове линолеум, когато получава мазнини или мастни вещества, може да стане много хлъзгав, което води до травматична ситуация.

Заключение: Опцията за кухнята - това е необходимо, но само ако използвате наистина високо качество, екологично чист материал, тя е най-добре да не изолиран, а основата пяна, с устойчив и висок висока повърхностна температура и механично напрежение. Желателно е повърхността да не е лъскава, но има определена грапавост.

Дървен под

Дървени подове в някой от нейните проявления (етаж борда, шезлонги, паркет или масив) винаги са били считани за най-подходящ за почти всички видове помещения, но за кухнята или банята има в това отношение много резерви. Но, за начало, нека да разгледаме предимствата:

 • Естествената топлина на дървото не е сравнима с другите материали. Подът става много удобен и приятен за краката.
 • Дървени подове идеално се вписват във всеки интериор, като му придават специален домашен "чар", особено в комбинация със съответните мебели.
Дървен под - винаги е хубаво и уютно

Дървен под - винаги е хубаво и уютно

 • От екологична гледна точка те не предизвикват никакви оплаквания (освен, разбира се, не са използвани висококачествени бояджийски материали за тяхното довършване).

И какви са уязвимостта на използването на дървени подове в кухненските условия:

 • На първо място, дървото и водата "не се харесват" много много - материалът активно абсорбира влагата, която се придружава от деформацията му и може да провокира процесите на нестабилност или разпадане. Този проблем, разбира се, се решава чрез многослойно лакиране или боядисване, но такива действия значително намаляват естествените качества на естественото дърво.
 • Ако водата не е толкова фатално, проникването в дърво структура на мазни или други вещества - проблем почти фатално, и да се отървете от получените мазни петна, няма да бъде в състояние, дори и с помощта на най-горния слой на терени. По този начин дървеното покритие ще изисква ежедневна грижа или спешни мерки в случай на възможно най-малкото навлизане на храна върху повърхността.
 • Недостатъчно обработеното дърво понякога се превръща в хранителна среда за развитието на колония на плесени, гъби, за гнездене на насекоми или домашни гризачи.
На дървения под може да се появи плесен

На дървения под може да се появи плесен

Паркет в този смисъл - по-устойчив, но сам по себе си е много скъп, а в характеристиките му е по-подходящ за жилищни помещения.Ламинатът често е алтернатива. Тук, обаче, в кухнята има вероятно повече минуси, отколкото заслуги. Въпреки че някои видове покрития са напълно пригодени за помещения с висока влажност, а също така имат силно покритие на лицето, без да се страхуват от механични натоварвания от удари. Единственото нещо за кухнята е по-подходящ ламинат не е с ключалка, но с лепене на фуги между панелите.

Керамични плочки

От гледна точка на практичност няма конкуренти за плочки или порцеланови плочки. Това се дължи на редица оперативни и декоративни предимства:

 • Едно от ключовите изисквания за поставяне на кухнята е хигиената, плочките осигуряват максимално. Той е много лесно подлежащ на почистване, не служи като "колектор" на прах или мръсотия, не е способен да причини никакви алергични реакции.
 • Подът, качествено покрит с керамични плочки, не се страхува дори от сериозни случайни разливи на вода. Материалът не абсорбира влагата и цялата течност остава на повърхността, където е лесно да се отстрани.
 • По същия начин керемидата няма да абсорбира никакви мазни или мастни вещества, петна няма да имат никакви характерни петна.
 • Керамичните плочки не се страхуват от въздействието на домакинските детергенти и технически течности, случайно уловени на повърхността му.
 • Материалът е доста достъпен и неговият стил, с най-малко първоначални умения, става достъпен за всеки добър собственик на апартамента.
Керамични плочки - един вид

Керамични плочки - един вид "класически" за кухнята

 • Най-голямото разнообразие от цветове, текстури, модели и размери позволява удовлетворяването на всякакви искания на клиентите, което дава на половете изключителен външен вид, ограничен само от въображението на клиента.

И сега - за някои типични недостатъци на керамични плочки:

 • При недобре замислен подход при избора на материала подът може да се окаже прекалено хлъзгав. Това трябва да се вземе предвид при закупуване на плочки - повърхността му трябва да има подходяща грапавост.
 • За цялата сила на плочките, той все още не обича ударените удари - това може да доведе до чипове или появата на пукнатини. В това отношение изборът на керамични плочки е за предпочитане.
Плочките могат да се счупят или пляскат

Плочките могат да се счупят или пляскат

 • Самият керамик е доста студен материал, който освен това има висока топлинна мощност. Плочките се покриват здраво и дълго се затоплят, така че пода винаги може да излъчва студ, което е особено неприемливо, ако в апартамента се стичат боси крака. Въпреки това, този проблем може да бъде решен чрез покриване на устройството в кухнята отоплява с един от съществуващите технологии "топло етаж" - да прилага всяка керемида.

Така че, в плочки, може би, достойнството преодолява и съществуващите недостатъци могат да бъдат забулени или дори елиминирани по един или друг начин. Керамични плочки, сякаш са създадени специално за кухненски условия.

Сексът от корк

Корк покритие за кухнята е близо до идеалния. Предимствата на този материал значително надвишават неговите незначителни недостатъци:

 • Самият корк слой е отличен термоизолатор, така че подът в кухнята винаги ще се чувства топло.
 • Такова покритие абсолютно потиска шума, като предоставя на помещението допълнително удобство.
От гледна точка на комфорта, конкурентите нямат задръствания

От гледна точка на комфорта, конкурентите нямат задръствания

 • Меката еластичност на корковия под е несравнима с всеки друг материал. Това е много хубаво за краката (между другото, често такива подове се препоръчват от ортопедични лекари на хора с нарушени функции на опорно-двигателния апарат). Освен това, рискът от разчупване на съдовете, като случайно се пускат на такъв под, е много по-нисък.
 • Корк не се страхува от вода - не е в състояние да причини в покритието каквито и да е процеси на разлагане или разлагане. Освен това, дори и с пореста структура, материалът е абсолютно нехигроскопичен.
 • От гледна точка на хигиената и екологичните качества коркът също заема водеща позиция.
 • Декоративният качествен корк се оценява от всички - красивата му естествена текстура става орнамент на пода.

Недостатъците на корк малко, а тези, по-скоро, имат субективен характер:

 • Първо, това е цената на материала, който все още не може да се нарече нисък.
 • На второ място, коркови панели, произведени според вида на ламинираното покритие, са неприемливи за кухнята. Следователно е необходимо да поставите корк на лепилото и тази технология е много сложна, изискваща квалифициран подход и не е целесъобразно да се работи самостоятелно. И това означава допълнителни разходи за изплащане на труд на капитаните.
 • И трето, подът на корк налага определени ограничения върху неговата работа - не му харесват абразивни, абразивни механични влияния, точкови натоварвания или удари с остри предмети.

Подова настилка от полимер

Покритията стават все по-активни в ежедневието на гражданите. Те са много практични по отношение на тяхната работа и поддръжка:

 • Покритията имат нулева хигроскопичност - изобщо не абсорбират влагата.
 • Почистването на такъв под е въпрос на няколко минути. Дори силното замърсяване на храните се измива лесно с всякакви домакински химически средства и качеството на покритието изобщо не страда.
 • Полимерните подове имат най-голяма якост, не се страхуват от товари, които са възможни само в условията на апартамента.
Модерни технологии - Полимерни самонивелиращи се подове

Модерни технологии - Полимерни самонивелиращи се подове

 • Покритията имат антистатичен ефект, не привличат прах. Те са абсолютно "чисти" от гледна точка на околната среда.
 • За дизайна на такива подове можете спокойно да напишете отделна публикация - толкова широки са възможностите за тяхното декориране с нюанси, двуизмерни композиции или дори 3D картини.
 • Под такива покрития е инсталирана система за "топъл под" без никакви ограничения.
Най-големият недостатък е доста сложен процес на пълнене

Най-големият недостатък е доста сложен процес на пълнене

Може би единственият недостатък на полимерните подове е високата цена за самия материал и за услугите на майсторите, тъй като процесът на пълнене е много специфичен, трудоемък и изобилие от технологични нюанси.

Видео: съвети за избора на пода за кухнята

Така се приемат най-приемливите варианти за завършване на пода в кухнята. Задачата на собственика на апартамента е да мисли внимателно всеки един, да оцени собствената си сила и средства и да направи правилния избор.

Възможно е и да се комбинират различни покрития

Възможно е и да се комбинират различни покрития

В допълнение, никой не е забранено да опита ръката си при комбиниране на няколко покрития в една стая - това може да даде специален ефект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Начало текстил, който е по-добре да изберетеНачало текстил, който е по-добре да изберете
Таван в кухнята избор на най-добрия вариантТаван в кухнята избор на най-добрия вариант
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Съвети за дизайна на кухнятаСъвети за дизайна на кухнята
» » Сексът в кухнята е по-добър
© 2021 BggeHat.com