Как да подредите пода със собствените си ръце

Подравненият под може да преобразува всеки апартамент, което го прави по-модерен и уютен. Можете да помислите за изравняване на подовата настилка, като решите да поставите ламинат, линолеум, килим или да поставите плочка. Тези материали изискват идеално състояние на грубото покритие. Без значение колко се страхуват новодошлите в ремонт бизнес, тази процедура, за да изравни етаж по почти всеки достъпен начин може да всяка. Основното нещо е точното спазване на указанията, точността и търпението.

Как да подредите пода със собствените си ръце

Как да подредите пода със собствените си ръце

Методи за подравняване на пода

Има много методи за корекция на подови настилки, от които: .. Създаване сухо или мокро замазка прилагане саморазливна смес, дървената конструкция на покритието върху греди и т.н. Избор на метод работи, зависи от няколко фактора:

 • нивото на несъвършенство на подовата настилка;
 • основен материал;
 • високи тавани (т.е. колко сантиметра можете да "откраднете", без да направите стаята неудобна).

Подът се смята за почти изравнен, ако измерите нивото на повърхността, имате промяна на повърхностната височина до 5 мм. В такива случаи можете да спите спокойно, вашият етаж е почти перфектен, единственото, което има смисъл, е акрилният уплътнител.

Акрилен уплътнител

Акрилен уплътнител

Когато грешките на основното покритие са малки (до 3 см) или има отделни вдлъбнатини в конкретното поле, се използва саморазливна смес. При грапавини от 2 до 6 см, най-добрият вариант е мокрото полагане или поставянето на капака върху дървените трупи. В съвременния пазар ще намерите широка гама от строителни материали, така че без никакви проблеми ще получите всичко, от което имате нужда.

Измерване на степента на вариация във височината на пода

Независимо от грубата настилка и избрания метод за корективна работа, първото нещо, което трябва да направите, е да определите колко е неравномерен етажът ви. За да направите това, ще ви трябва ниво, най-доброто от всички лазерни.

Измерване на степента на вариация във височината на пода

Измерване на степента на вариация във височината на пода

Измерете отклонението на пода от линията на хоризонта в ъглите и в средата на стаята, запишете отчитанията. След това маркирайте нулевата линия на бъдещата подова настилка: я издърпайте по стените на стаята или разтегнете конеца по стаята. Във втория случай, бъдете внимателни, въжето трябва да се опъне много плътно, защото ако виси някъде, линията вече ще бъде неравномерна.

След това трябва да настроите сигналите. За тази цел е възможно да се направят водачи за гипсокартон или метални профили, които са поставени с остри ръбове нагоре. Маяците са разположени върху подовата настилка на стъпки от 0.5 до 0.8 м. Те трябва да се монтират по нулевата линия, за тази цел върху водачите се поставя тънък слой от шперплат или дъска. Сега, за да проверите дали фаровете са наистина прави, поставете ниво върху шперплат.

Също така всички краища на шперплата трябва да съвпадат с нулевата линия. За да подредите водачите, можете да поставите под тях сухи стени, шперплат или дъски. Тогава магиите могат да бъдат завинтени с винтове към пода с перфоратор.

Подравняване на бетонния под

Подравняване на бетонния под

Подравняване на бетонния под

Съществуват три основни метода за изравняване на бетонното покритие: суха замазка, разтвор за фугиране или саморазливна смес. Но на първо място, трябва да подготвите проектна основа:

 • почистете подовата повърхност от остатъци и прах;
 • премахване на големи откъсвания;
 • не забравяйте да покриете грубата повърхност;
 • уплътнява пукнатини, ями и други дефекти със суха смес.

Нивелиране на пода с циментова замазка

Нивелиране на пода с циментова замазка

Нивелиране на пода с циментова замазка

Този метод позволява да се изравнят бетонните основи с неравномерности до 6 см и да се подготвят за подови настилки от линолеум, ламинат или облицовка.

Устройството на мокър разтвор е сложен и отнема време. Основните етапи на работата са описани по-долу.

 1. Подготовката на основата за работа включва: демонтиране на старата подова настилка, разделяне на повърхността на квадратчета и монтаж на кофража.
 2. За втвърдяване на пода се използва метална мрежа или тел, заварена от арматурни пръти. Дизайнът е поставен върху камъчета с очакването, че след изливането ще бъде изцяло покрито с бетон.
 3. Също така трябва да се погрижите за хидроизолацията, която ще позволи на новия бетонен под да продължи по-дълго.
 4. Knezishte разтвор до консистенция на дебели тесто за палачинки. Замазката ще бъде по-добра, ако подготвите смес от цимент и пясък в бетонен смесител.
 5. Готовият разтвор трябва да се използва в рамките на 60-90 минути. По време на изливането на пода не можете да правите дълги почивки, в противен случай ще се появят дефекти. Опитайте се да направите повърхността на цялата стая за деня.
 6. Че повърхността се оказа равна, след изсъхване (пълното се случва след 28 дни), подът ще трябва да бъде избърсван със специална машина.

  Ръчна мелница

  Ръчна мелница

Саморазливна смес

Този метод се използва само за грешки в нивото на бетон или дървен под до 3 см. Саморазливната смес прави лесно и бързо направата на покритието идеално гладка. Такова решение е направено от сух прах, който се продава в опаковки от 25 кг. Сместа се разрежда с вода, чието количество е посочено на опаковката от конкретен производител.

Саморазливна смес

Саморазливна смес

Обърнете внимание, готовият разтвор трябва да се приложи в рамките на 15-60 минути, в зависимост от марката на сместа.

Подът замръзва в продължение на 30 минути, а сушенето се извършва в продължение на 72 часа, за разлика от бетона, за който не може да се ходи още 3 седмици.

За да подготвите дървена обвивка, чукайте всички разхлабени дъски, полирайте подовете и покрийте всички пукнатини с гъсто смесена смес. След това подложката трябва да се обработва с водоустойчив грунд.

За да се запълни е качествен, е необходимо да се вземат под внимание някои функции.

 1. Разтворът трябва да се смеси стриктно според инструкциите, температурата му да е над 10 градуса.
 2. Разредете сместа непосредствено преди наливането, но не забравяйте да изчислите времето за втвърдяване на разтвора.
 3. Пригответе водата предварително и я държи на ръка, тъй като течността се добавя постепенно и сместа бързо се уплътнява.
 4. За да подредите пода в стая с голяма площ, трябва да пречупите стаята в квадратчета.
 5. Саморазливния разтвор се приготвя със смесител.
 6. Готовият разтвор се излива на пода в малки части и се привежда в съответствие с правилото. Тези действия трябва да се извършват по едно и също време, така че ще имате нужда от помощ отвън.
 7. При работа и преди сместа да изсъхне напълно, стаята трябва да има стабилна температура (над 5 градуса). Също така се уверете, че в стаята няма чешми, в противен случай може да се счупи пода.
 8. Допълнителни поправки могат да се извършват само 3-4 дни след коригирането на пода с саморазливна течност.
 9. След прилагането на този метод подът "ще се издигне" с 2-3 cm.

Описаният метод е един от най-простите и най-бързи, но неговият значителен недостатък е сравнително висока цена.

Изравняване на дървения под

Изравняване на дървения под

Изравняване на дървения под

Изравнете дюшеме, в зависимост от неговото състояние може да бъде ремонтиран или ottsiklevav стари покритие, а също така с помощта на фурнир и дървесни плочи, мазилка, саморазливна микс.

На първо място, трябва да определите колко е добър пол. За да направите това, премахнете една дъска и изучете обратната страна и закъснението. В случаите, когато дъската започне да се гние или е повредена от насекоми, ще трябва да смените повредените панели или да смените отново пода. Ако дъската е суха, такива драстични мерки не са необходими. След това измерете степента на отклонение на повърхността от линията на хоризонта.

Ако решите да поправите стария етаж, първо трябва да го разглобите. Ако не са достатъчно силни, е необходимо да се укрепят баровете. Дефектните табла се сменят на нови, добри - те са обърнати нагоре-надолу. След това подът е отметнат.

Проблемът е, че понякога е много трудно да се разбие стара корица. По-специално, собствениците на "Хрушчов" често срещат такъв проблем. В такива случаи подът не се разглобява, но неговите индивидуални елементи се променят, разхлабените дъски са просто приковани.

рендосване

Колоездене на дървени подове

Колоездене на дървени подове

За да приложите този метод, ще ви е необходима цитологична машина. При работа задължително носете слушалки, респиратор и плътни ръкавици.

 1. Освободете стаята, от която ще бъдат направени, от всички интериорни елементи, включително пердета, килими, картини.
 2. Отстранете кокилите и ноктите, които могат да повредят машината.
 3. Започнете да се движите от ъгъла, като се движите със змия.
 4. След отстраняване на първия слой е необходимо да се измажат всички вдлъбнатини и пукнатини. Вторият цикъл се извършва след като мазилката е напълно изсушена. Управлявайте ръчно места, където е трудно да вдигнете машината.

Суха замазка за изравняване на дървени или бетонни основи

Този метод е подходящ за изравняване на бетонни и дървени повърхности със силно отклонение от линията на хоризонта. В същото време е много по-лесно да се напълни основата за грубо образуване с циментово-пясъчна смес, тъй като не изисква инсталиране на армировка, подготовка на разтвор и очакване на сушене на повърхността.

Сухата замазка се използва и в случаите, когато има нужда да се скриват комуникациите в пода. В допълнение, гранулираният материал също е топлоизолатор. Сухата замазка е достатъчно лесна за извършване и един човек, дори и без опит в ремонтните работи.

Като сух насипен материал можете да вземете пясък или експандирана глина.

За да работите ще ви трябва: лопата, най-общо ниво, отвертка, мозайката, нож, молив, рулетка, дървена дъска уплътняване на насипния материал.

Етапи на работа

 1. На чист и сух груб под, слой от хидроизолация е облицован с припокриване към стените до нулево ниво, и фиксирани там с лепилна лента. За тази цел, подходящ полиетилен филм, разпенен полиетилен. Ако основата е дървена, по-добре е да използвате пергамент или покривен материал. В случаите, когато една материя не е достатъчна, за да покрие цялата повърхност, лентите се припокриват помежду си (20-30 см) и се залепват заедно с лепяща лента.

  На нивото се установяват направляващи профили, между които се излива гранулиран материал (например, експандирана глина)

  На нивото се установяват направляващи профили, между които се излива гранулиран материал (например, експандирана глина)

 2. Керемит или пясък се излива върху изолационния слой, с минимална дебелина на сухата замазка - 5 см.

  Сухата глинеста смес се раздробява по пода, уплътнява се и се изравнява с маяци

  Сухата глинеста смес се раздробява по пода, уплътнява се и се изравнява с маяци

 3. След това гранулираната смес трябва да бъде уплътнена с помощта на дълга дъска.
 4. Подравнете замазката, поставете правилото върху профила на водача или дъската и отстранете излишния сух материал.
 5. На плосък слой от експандиран глинен слой от GVL или ПДЧ.

  Напълнените глинени купчинки Superpole

  Напълнените глинени купчинки Superpole

Корекция на дървена или бетонна повърхност с шперплат

Това е най-лесният и най-достъпен начин за изравняване на бетон или стар дървен под, без да се демонтира старото покритие.

За да направите шперплат бетон, уверете се, че влажността в помещението не надвишава нормата. За да направите това, прикрепете парче целофан филм към чинията за 72 часа. Ако кондензатът не се появи на вътрешната страна на полиетилена след това време, можете безопасно да подредите покритието от бетон с шперплат.

Възможно е директно да поставите този материал върху бетон или дървен под, ако нивото на неравностите е по-малко от 1 см.

Шперплатът трябва първо да бъде импрегниран с антисептик и нарязан на квадратчета с подходящ размер. Ако забележите, че един от листовете материал е стратифициран, той трябва да бъде заменен.

Бетон се приготвя както по-горе, след това се покрива със слой от хидроизолация, е желателно да се използва издухваният полиетилен, който също служи като амортисьор.

Дървеният субстрат трябва да се почисти от отломки и прах. Пароизолацията в такива случаи не се използва, за да не се ускори процесът на гниене на грубия под. Ако някоя дъска се разхлаби или се свърже, я чукайте с нокти. След това повърхността трябва да бъде грундирана и напълнена с акрилен уплътнител.

Подово покритие с шперплат

Подово покритие с шперплат

След внимателна подготовка на грубото покритие е допустимо да се извърши монтаж на шперплат с дебелина над 1,5 см. Към дървената основа шперплатните плоскости се завинтват с винтове.

За бетон такъв материал се закрепва с дюбели с помощта на перфоратор или фиксира със специален залепващ мастик. Лепилото се нанася върху бетона с назъбена мистрия. След това на шперплат може да бъде настилка.

Друга възможност за монтаж на шперплат се използва, когато височината на покритието варира дори повече от 5 см. В такива случаи се изграждат изоставания, върху които се фиксират листовете от шперплат.

Изравняване на дървения под върху дървените трупи

Изравняване на дървения под върху дървените трупи

Дървените трупи са сухи дървени блокове, които трябва да бъдат импрегнирани със специална течност срещу гниене преди монтажа. Те са разположени перпендикулярно на отвора на прозореца на разстояние 40-50 см един от друг. В места с неравномерност, под блоковете се поставят парчета дърво. Между тях е необходимо да се полагат линолеум или пенополиетилен. Трябва да поставите дървените трупи, като отстъпите 2 см от стените, така че в бъдеще подът да не се деформира.

Сглобяване на шперплат на инсталирани закъснения

Сглобяване на шперплат на инсталирани закъснения

Ако имате конкретно покритие, не забравяйте за хидроизолацията, преди да създадете структурата.

Свободното пространство може да бъде запълнено с топлоизолация: базалтова изолация или минерална вата. Въпреки че самата въздушна възглавница е начин да се изолира пода. В горната част на трупите са завити листове от шперплат.

След окончателното полагане на изолацията отидете на монтаж на плочки или шперплат

След окончателното полагане на изолацията отидете на монтаж на плочки или шперплат

Както можете да видите, има много начини да се изравнят пода, достъпни за градовете. Изберете най-подходящия за вас и може да престъпите.

Видео - Как да подравняваме пода със собствените си ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Как да подредите пода под плочкатаКак да подредите пода под плочката
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Как да изравняваме бетонния под по различни начиниКак да изравняваме бетонния под по различни начини
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
» » Как да подредите пода със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com