Полагане на гъвкав плинт за пода

Поради известни причини избрахте гъвкав плинт за пода. Остава само да продължи с инсталирането му.

Полагане на гъвкав плинт за пода

Полагане на гъвкав плинт за пода

При инсталиране на гъвкава перваза:

  • всеки наличен инструмент за измерване;
  • шпатула;
  • молив;
  • стол за сграда;
  • чист парцал;
  • нож за монтаж;
  • инструменти, с които ще се закрепи основата, например лепило, когато се залепва материал към стена или отвертка с винтове и гвоздеи.

Има няколко начина за фиксиране на гъвкав плинт, ако не е самозалепващ се:

  • нокти и винтове;
  • закрепване на клип или анкери;
  • оразмеряване на цокъла с течни нокти или силно залепване към задната страна.

Забелязва се, че гъвкавата перваза е все още по-добра с добро контактно лепило, а течните нокти не са много подходящи тук - за тях стената трябва да бъде изключително гладка. Освен това, ако в студения сезон закупите лепило и первази, те трябва да лежат в топла стая след транспортирането. Ако това не е възможно, можете да използвате за подгряване на материалите със строителна сешоар.

Най-здравият, естетичен и издръжлив сред тези методи е методът на залепване. Така че решетките са сигурно и лесно фиксирани и структурата не е повредена. Най-често този метод се използва при работа с продукти от дърво, при които вероятно са напукване поради удара на чук или отвертка върху него.

Най-здравият, естетически и траен сред тези методи е методът на залепване

Най-здравият, естетически и траен сред тези методи е методът на залепване

Какви са видовете гъвкав плинт и как да ги прикрепите

Гъвкавите первази са измислени за дълго време, но съществуват като проект, който е постоянно отложен и към който подходящите материали не могат да бъдат избрани по никакъв начин. Днес съществуват перфектни технологии за производство на гъвкави подови дъски за пода:

  • Пластмаса, която придобива гъвкавост при нагряване, в резултат на което продуктите лесно могат да бъдат монтирани на непреки площи;
  • течен цокъл - модерна технология, когато дървото се модифицира на молекулярно ниво, поставяйки го във вакуум;
  • корк фурнирован или не покрит. Корк трохата е доста пластмаса, поради което се използва активно при производството на гъвкав плинт.

Гъвкав плинт от такъв материал може да бъде изрязан с всякакви извити линии. И че свойствата на такъв материал остават непроменени, трябва да се съхранява в пакет до началото на работата.

Монтирайте всеки от видовете гъвкави первази не е по-трудно, но дори по-лесно от стандартните модели.

Как да инсталираме пластмасова гъвкава основа за подови настилки

На мястото на монтажа трябва да се постави гъвкава лента за закрепване. Тя вече има пукнатини под винтовете.

Поставяме фиксиращата лента на инсталираното място и (за бетонната или каменната стена) пробиваме в пода на гнездото със специална тренировка с печеливш накрайник. Просто завийте винтовете, ако основата е дървена.

Поставяме пластмасови дюбели под винта и завъртаме лентата в желаното положение.

Важно е да имате предвид, че ако радиусът на кривината не е прекалено голям, тогава няма нужда да фиксирате фиксиращата лента във всяка гнездо, възможно е и чрез една. И ако завоите са достатъчно стръмни - по-добре е за всеки.

След това спускаме пластичния плинт в гореща вода, спазвайки изискванията за температура и време, посочени в опаковката (обикновено температурата не трябва да надвишава 70 ° C, а времето - не повече от 20 минути).

Такъв подготвен фрагмент може лесно да бъде притиснат към предварително фиксираните крепежни елементи, а изрязването до желания размер също се реализира много просто.

Характеристики на монтаж на течен цокъл

Течните первази изглеждат много като едно дърво и в един момент той беше този, който беше. По произход този материал се отнася към дървесината от благородни видове (бук, дъб или пепел).

Течен цокъл

Течен цокъл

С помощта на новите технологии стана възможно да се превърне твърдото вещество в желеобразно вещество, което бързо става твърдо и е извън вакуумната опаковка. Ето защо инсталирането на този тип первази изисква скорост и точност.

Обикновено това са отделни тухли, опаковани във вакуум. Първо, разопаковайте една тухла и я поставете на желаното място, след това разопаковайте втората и я сложете на първото колкото е възможно по-близо и така нататък, докато всички тухли бъдат сгънати до необходимото пространство. Незабавно цялото количество материал не трябва да се разопакова - просто се втвърдява и не се придържа към стената и пода.

Трябва да се отбележи, че тефлоновата плоскост не непременно повтаря най-малките завои на стените при сушене, затова не се препоръчва да я използвате за прекалено проблематични дялове. В крайна сметка, на цена това е най-скъпият цокъл и не само е много скъпо, но и трудно да го прекроим.

Поправяме коркови первази

Поправяме коркови первази

Поправяме коркови первази

Точно преди поставянето, корковите первази са лакирани с бистър лак. Ако имате нужда от оттенък, добавете директно към лак на избрания по-рано цвят. Лакът се нанася с гъба за пяна, колкото е възможно по-равномерно, без ивици и ленти. Трябва да се има предвид, че лакът на време изсъхва най-малко 2 часа.

  1. След това, с помощта на бода на дърводелеца, лентата трябва да бъде изрязана, закачена и сравнена по периметъра.
  2. Когато всички детайли (плочки, ъгли) са монтирани, те са подписани и намазани с мистрия с мистрия.
  3. Същата шпатула се използва за подготвителни стени, които, като се има предвид разстоянието, покрито от цокъла, материалът ще бъде залепен.
  4. За най-добро свързване се използва много силно лепило.

Важно е да се знае, че качественото укрепване на перваза се счита за такова, когато след работа не се намират пукнатини, а плотозът изглежда като плоска единична линия.

Характеристики на укрепване на лентите

Закрепването на гъвкавия плинт се извършва по следните начини:

  • монтажната плоскост се получава след фиксиране на покритието, т.е. след оразмеряването на стените или боядисването им;
  • монтаж върху неслепени / не боядисани стени, които са чисти. Същевременно силата на монтирания гъвкав плинт е много по-голяма, по-лесно е да се отстранят малки пролуки, а тапетът може да се залепи отново, без да се демонтира този материал.

Закрепване на гъвкава перваза без завършване

Преди поставянето, всички самолети, участващи в работата, трябва да бъдат добре почистени от замърсявания и обезмаслени. Стените трябва да се грундират предварително, за да се фиксира мазилката и по този начин да се осигури отлична адхезия на закрепените повърхности.

Трябва да се отбележи, че придават на перваз към стената с гъбички, плесени и други вредни микроорганизми не е необходимо, доколкото такава повърхност се обработва с хлор, белина или консерванти.

Акрилната замазка също няма да бъде излишна - с нейната помощ е възможно да се запълнят неравностите и малките цепнатини, образувани между основата и стената.

Как да лепи гъвкав цокъл

Как да лепи гъвкав цокъл

Как да лепи гъвкав цокъл

Такава инсталация може да бъде леко различна, това зависи от състава на лепилото. Основните правила обаче са еднакви.

  1. Първо, трябва да измерите района, за да определите дължината на перваза.
  2. Ако е необходимо, ние посочваме на стената етикетите, които трябва да се спазват.
  3. Нанасяме лепило върху задната равнина на перваза и на краищата по време на залепването на следното.
  4. Нанасяме фрагмент върху пода и стената, натискаме я, после я откъсваме и чакаме минута.
  5. Отново натискаме основата и я фиксираме в установеното положение, колко време изисква инструкцията.
  6. Останалите петна върху лепилото на платното за первази веднага се отстраняват с парцали.

Важно е да имате предвид факта, че по време на закрепването на основата с лепило към пода и стената, основата може да бъде покрита с хранителен филм, тогава не е нужно непрекъснато да изтривате лепилото с кърпа.

Характеристики на залепване на гъвкава перваза на заоблена повърхност

Областите, силно заоблени, изискват специално търпение и умение, защото за да ги оправи дори гъвкав плинт не е толкова просто. Лентите периодично се разпадат, поради което лепилото не изсъхва и материалът не може надеждно да се фиксира. В този случай се препоръчва укрепване на основата при залепване с лента за боя, която лесно се отстранява без остатъци, след като лепилото се изсуши напълно.

Ако гъвкавите первази са прикрепени към дървена плоскост или пластмаса, малките пирони с размер 20-25 mm трябва да бъдат заковани под тях, за да бъдат свалени с клещи. Можете също така да фиксирате основата и обичайните винтове и след това да покриете шапките със същия акрилен кит.

Характеристики на използването на гъвкави первази

Гъвкавият плинт може да се огъва във всяка посока колкото е необходимо и не го нарани по никакъв начин

Гъвкавият плинт може да се огъва във всяка посока колкото е необходимо и не го нарани по никакъв начин

  1. Ако сте избрали гъвкав плинт, вероятно вече сте чували за уникалните си свойства, за да скриете нередностите и дефектите.
  2. Материалът придава на къщата мека кръг и психологически в такава къща се чувствате по-комфортно, отколкото там, където има много остри ъгли.
  3. Гъвкавият плинт може да се огъва във всяка посока колкото е необходимо и не го нарани. В допълнение към гъвкавите кантове, се предлагат и други гъвкави елементи за украса и прикриване на дребни дефекти по ремонта.
  4. Инсталационните работи се извършват най-добре, когато стените се обезмасли с алкали, измазани и работата използва подходящо лепило (много препоръчват синтетичен клас).
  5. Когато инсталирате гъвкав плинт, не е нужно да купувате скъпи материали или инструменти.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поправите основатаКак да поправите основата
Демонтаж на плинтДемонтаж на плинт
Гъвкава перваза за подова настилкаГъвкава перваза за подова настилка
Разбираме, че е по-добре да използвате пластмасов или дървен цокълРазбираме, че е по-добре да използвате пластмасов или дървен цокъл
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръбаКак да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Полагане цокълПолагане цокъл
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Инструкции за монтаж на первази със собствените си ръцеИнструкции за монтаж на первази със собствените си ръце
» » Полагане на гъвкав плинт за пода
© 2021 BggeHat.com