Сексът в банята със собствените си ръце

Подът в банята се различава от жилищните помещения, тъй като в допълнение към здравината му е необходима конструкция на крана за отпадъчни води. Ако го построите правилно, то няма да изгни, няма да абсорбира влагата, а ще осигури постоянно изсъхване и сухота в помещението във време, когато не се извършва задържане.

Сексът в банята със собствените си ръце

Сексът в банята със собствените си ръце

Какъв вид секс е по-добре?

Преди изграждането на пода в банята, собственикът трябва да определи изискванията, които му представя. Обикновено изборът трябва да бъде направен между бетонна конструкция и дървени дъски:

 • Основата на бетона се полага дълго и скъпо. Гарантира се, че ще продължи повече от 50 години, а при правилно актуализиране и правилна работа няма нужда да го замествате -

  Процесът на изливане на бетонна основа за баня

  Процесът на изливане на бетонна основа за баня

 • Дървеният под е конструиран лесно и евтино. Изглежда страхотно, но трябва да се променя редовно, около веднъж на всеки 5-10 години.

  Подреждане на дървен под в парна баня

  Подреждане на дървен под в парна баня

Ако дървото е избрано като материал за пода, трябва да се определи видът на конструкцията. Има течаща и не-течаща. Първият е по-лесен и изглежда по-интересен. Дъските, поставени в банята, не трябва да бъдат приковани към закъсненията. Те се монтират на разстояние най-малко 3 мм една от друга. Когато искате да изсъхнат бързо, можете просто да ги съберете и да ги изнесете навън, за да ги изсушите. В съблекалнята за изграждане на дъски с празнина е по избор. В останалите стаи от стените около периметъра остава празно пространство от около 2 мм, получаваме условна рамка около пода, означена с малка стъпка.

Диаграма на подовото устройство от течащ тип

Диаграма на подовото устройство от течащ тип

Предимства и недостатъци на течащия под

Професионалистите.

 1. Строителството се изгражда много бързо.
 2. Неподвижният под е в основата на другите видове чрез евтиност.
 3. За водопроводната мрежа в подземния участък е направена дренажна яма. Не е необходимо да инсталирате други системи.
 4. Хидроизолацията и топлоизолацията не се поставят.

Минуси.

 1. Проектиран за временно ползване, през зимата е невъзможно пара във вана (в студен климат).
 2. За да можете да управлявате баня с непрекъснато изтичане на пода, е необходимо тя да се построи с топъл климат.
 3. Ако избирате лошо хеджирани дъски или ги подреждате неравномерно, подът няма да е надежден.
 4. Несигурността.
Бетонният под в банята

Бетонният под в банята

Проектиране на стандартен етаж за баня

В парната баня подът трябва леко да се издига в сравнение с нивото на нулевата марка. Можете да го направите по-висок само с 8-10 см, а вече се постига необходимия ефект - запазването на топлината в стаята е гарантирано. В отделението за миене пода е под довършителното ниво. Това подобрение ще помогне да се избегне излишната вода в останалите отделения на банята.

Изграждане на дървени подове

Изграждане на дървени подове

Най-често срещаната конструкция на пода в банята (слоеве от горе до долу).

 1. Довършителни покрития.
 2. Дърво или бетон (последен ред).
 3. Малко въздушно пространство.
 4. Облицовка (малък слой).
 5. Изолационни слоеве (хидро и топлоизолация е задължителна, понякога шумоизолация се добавя отделно, ако има производствени помещения, клубове, други предприятия, които са източник на шум в близост до сауната).
 6. Решетка.
 7. Изолационни слоеве (в студена зима, за да предпазят подовата конструкция от студ или влага).
 8. Дървеният под.
 9. Дървени греди под щанд.
 10. Хидроизолация (поставена на земята).

Дървен под в банята

Дървен под в банята

Дървен под в банята

Най-добрият материал за изграждането на естетичен и издръжлив под е лиственицата. Ако не можете да го купите, можете да използвате други общи дървесни видове: бор (един от най-евтините), бреза (необичаен цвят), ела или елша. Понякога видовете дървета се комбинират. Завършващото покритие се прави от по-скъпи дъски, а по-долу се инсталират най-евтините породи, например бор.

Три вида дървесина за баня

Три вида дървесина за баня

Подготовка на покритието (направено предварително)

Преди да се поставят дъските трябва да бъдат изсушени. С отмяната на този етап има голяма вероятност за деформация на пода, ако естествената влага от дърветата ще изчезне бързо. Те могат да намалят обема, огънете.

Аспан борд за кантиране

Аспан борд за кантиране

Деформациите са по-податливи на масивни дъски. Изсушаването им отнема повече време и рискът от деформации е по-голям. Ситуацията се запазва от възможността за полагане на тънки греди. Те издържат по-малко напрежение, но този недостатък се компенсира от полагането на напречни трупи (допълнителен слой). Тенденцията към деформация при дебелина на дъската от 2,5 см е почти незначителна, затова е желателно да се изберат приблизително такива (или малко по-големи) дъски за регистрация. Оптималната дебелина е до 4 см.

Нарязана дъска, лиственица

Нарязана дъска, лиственица

Състав и характеристики на дървена подова конструкция

За да направите правилно и бързо да направите необходимата височина в парната стая, използвайте допълнителни греди за облицовката. Оптималното напречно сечение е около 7 х 10 см. С тяхна помощ съставът на основата се усилва, защото пръчките носят значителна част от товара.

Как да направите дървени подове във вана

Как да направите дървени подове във вана

Редът за полагане на класически дървен под.

 1. Базата е предварително покрита с няколко слоя рубероид.
  Хидроизолация и полагане на греди

  Хидроизолация и полагане на греди

  На периметъра на основата са разположени масивни барове. Те минават на известно разстояние, заемайки целия бъдещ етаж. Всеки лъч, разположен в центъра, се държи, като поддържа две противоположни стени. Освен това се поддържа от специално монтирани два масивни стълба.  Подреждане на дървени подове

  Подреждане на дървени подове

 2. Чувалите са инсталирани върху неравномерните решетки. Те са систематично нарязани, създаден е изкуствен наклон към канализацията. Желателно е общата разлика в наклона да бъде не по-малка от 2 см. Преди поставянето на дървения труп, кървавите пръти се бият, заедно образуват груб под.
 3. Влагоустойчивата мембрана е закрепена към дървените трупи, а свободните краища остават на 20-30 см, така че те по-късно да могат да бъдат прикрепени към хидроизолационния слой на стените.
 4. В лумена на дъските на груб етаж е предварително изложени на размера на изолационния слой. Желателно е да се комбинира защитата от студ и влага в едно покритие. Сега има голям избор от такива материали. Минералната вата е предпочитана.

  Разпределение на подовата изолация в парната баня на руската баня

  Разпределение на подовата изолация в парната баня на руската баня

 5. Подът на пода е положен от дъските и трябва да се извършва възможно най-точно.

  Дървен под в банята

  Дървен под в банята

Видео - Изграждане на баня. Подреждане на дървен под

Видео - Дървени подове във ваната със собствени ръце

Задължителни разрешения

Вентилационната междина между мембраната за бариери срещу пара и пода е най-малко 2-3 см. Този слой има допълнителни изходи, които трябва да бъдат свързани с парната бариера на стената. Това е необходимо за свързване на свободния въздух под мембраната и над нея, осигурявайки свободно движение на въздуха. Топлият въздушен поток по време на циркулация под пода ще се измести охладен и мокър, което ще осигури сухотата на подовете за цялата работа на банята.

Челни барове са направени от такъв размер, че луфтът от тях да изостава беше повече от 1 см. Ако рамката ще се свие малко, а след това напрежение компенсира разстоянието до пода, предпазва от деформация структура.

Видео - Подът във ваната. украса

Закрепване на елементи

Качеството и надеждността на пода зависи не само от избраните материали, но и от спазването на стандартите за тяхното закрепване. Възможни начини за свързване на частите.

Свързващи елементи

Свързващи елементи

 1. Гредата е закрепена към основата посредством котви. Напречното сечение на около 12 мм, а дължината не трябва да бъде по-малко от 14 см. Когато отвора за закрепване на елемент, сондата трябва да се прилагат внимателно и напълно безпроблемно, за да се предотврати напукване на структурата на основа.
 2. Монтажът може да се извърши върху лъча или през нея. Ако се използва втората опция, трябва да направите дължината на котвата малко по-малка. За да инсталирате един лъч, са достатъчни 4 ключалки.
 3. Върху подпорния щифт лъчът е прикрепен с малки метални ъгли 6 × 6 см. Първо, самият конзол се закрепва към металния ъгъл с помощта на самозатягащи се винтове и след това с винтовете на колоните. За едната страна на шината се нуждаете от един фиксиращ елемент.
 4. Чувалите с барове са закрепени и с ъгли. Ако подът не е изработен от твърди трупи, тогава ставите се фиксират с допълнителни уловители.
 5. Вдлъбнати дъски обикновено се вкарват в жлебовете. Шапките на винтовете трябва да се прилепват към дървото, така че да не пречат на закрепването на следните дъски.

  Монтаж на дървен под във вана

  Монтаж на дървен под във вана

Бетонни подове

За да се излива бетон, е необходимо да се извършат редица последователни мерки.

Схема на бетонен под на баня, направена директно на земята

Схема на бетонен под на баня, направена директно на земята

 1. На подготвената (покрита с първична хидроизолация, например пясък), основата е подготвена за кофража. Дървените плоскости се закрепват заедно с анкерни болтове, ако е необходимо, осигурени с арматурни прътове с разрез от 2 до 4 см.
 2. Бетоновият разтвор се събира в съотношение цимент, пясък и чакъл. Компонентите са свързани в съотношение 1: 3: 5. Понякога се приготвя разтвор без чакъл, но класическата рецепта се счита за по-трайна. Необходимо е да се добави толкова вода, колкото е необходимо за правилната консистенция на хомогенна, но течна смес. Бетонът се излива в еднакъв слой, оптималната дебелина е 5 см и повече. Това е основното покритие, върху което е монтирана твърда рамка.
 3. Вътре в кофража армировката е равномерно изхвърлена. Пръчките са свързани един с друг чрез тел с дебелина от 2 до 5 мм или заварени в точките на свързване. Първо, вертикалните щифтове, които имат най-голяма дебелина, се задвижват в земята и след това се свързват с един или два реда вертикални дълги армировъчни пръти. Рамката може да бъде разположена на разстояние от кофража по периметъра, но не трябва да надвишава 5 см.

  Първична основа

  Първична основа

 4. Останалата част от бетона се излива върху армировката на върха. За да стане по-хомогенен, е необходимо да го компактирате. Можете да закупите отделно вибратор и да работите по всички секции на пода. Ако няма такава възможност, в мокър слой бетон, дупки се правят с желязо или дървена пръчка, през която се образува въздух, когато се излива сместа.
 5. Бетонът трябва да изсъхне добре, обикновено се дава на него от две седмици, но някои разработчици започват работа по-рано. Способността да се провежда върху непълно замразен бетон е нежелателна.
  Подът ще бъде оборудван с подова вана

  Подът ще бъде оборудван с подова вана

  Бетонният под в банята

  Бетонният под в банята

Образуване на подова настилка във вана върху слой бетон

 1. На равна повърхност са монтирани закъснения.
 2. Между дървените греди се полагат изолационни слоеве. Препоръчително е да се вземе материал, продаван в плочки.
 3. Над плоската основа, образувана от изолационен материал и изостава, се полага мембрана, която предпазва долните слоеве от влага.
 4. Покривното покритие е направено от дъски със същия размер и положена в съответствие с пропорциите.

  Полагане на хидроизолационни и подови дъски

  Полагане на хидроизолационни и подови дъски

Полезни съвети за създаване на секс

 1. За предпочитане е профилите да са подредени така, че течността лесно да тече по линията на фугите.
 2. За да се гарантира, че пространството под пода не е запълнено с влага, от вътрешното запълване до дървената основа, благодарение на големите пръти се създава пролука от около 15 см.
 3. Да се ​​движиш на пода не е чувал, под него трябва да сложиш подложките от фибростъкло. Те се намират на хидроизолационния слой. Продават се на ролки, се правят под формата на дебела лента.
 4. Дървените материали се третират с антисептик. Желателно е да използвате химичен състав, с който да се отървете от всички микроорганизми и да предотвратите повреда на дървото.
 5. Всички дъски са предварително изсушени или закупени, вече изсушени в доказана фирма.
 6. Когато трябва да се организира вентилационно устройство, компетентното му оттегляне. От подземния етаж се показва по стената до тавана, като за целта се изгражда отделна тръба. Ако основата е монолитна, тогава е възможно да се правят дупки, които свързват вентилационните отвори с въздух на улицата.

Препоръките за изграждането на пода в банята трябва да се използват за собствената им структура, понякога приспособяване на предписанията. Основните норми, на които трябва да се изработи подът, са желателно да останат непроменени, тъй като се дължат на естествените свойства на материалите и на специфичното състояние на въздуха в банята.

Видео - Грешки при изграждането на подове във ваната

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите качествен под в банята със собствените си ръцеКак да направите качествен под в банята със собствените си ръце
Как да направите бетонен под в банятаКак да направите бетонен под в банята
Ние правим пода в банятаНие правим пода в банята
От какъв материал е устройството на подове във ванатаОт какъв материал е устройството на подове във ваната
Как да изолирате пода в банятаКак да изолирате пода в банята
Как да направите пода в банятаКак да направите пода в банята
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Модерни кранчетаМодерни кранчета
» » Сексът в банята със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com