Дървен под в гаража

Някои собственици на кутии не обръщат много внимание на подовата настилка в гаража, предпочитайки да оставят подправена почва или глина. Този подход ще премахне неприятностите, свързани с подреждането на покритието и неговия ремонт. Повърхността на пръстта обаче не е особено силна, затова под въздействието на постоянни товари тя лесно се деформира. Той също така поглъща бензин и други вещества, чиято миризма е много трудна за излизане от кутията.

Дървен под в гаража

Дървен под в гаража

Най-добрият вариант за гараж е подът, изработен от бетон или дърво. Такива покрития се характеризират с висока механична якост, устойчивост на износване и привлекателен външен вид. По-подробно за създаването на дървени подове, защото те изглеждат интересни и имат способността да задържат топлина, за разлика от повърхността на бетона, което е почти винаги остава студено.

Подът е топъл и изглежда много интересен

Подът е топъл и изглежда много интересен

Избор на дървесина за гаражни подове

Преди да се придвижите директно към подреждането на подовата настилка, е необходимо да изберете подходящия дървен материал за неговото създаване. Определено си заслужава да се откаже от идеята да се използва в бокса махагон и орех. Добър вариант са иглолистните скали, които имат отлична здравина и устойчивост на износване. Но най-добре е да изберем дъб, тъй като дъбовият под ще продължи много по-дълго от другите дървесни видове.

Дъбовата дървесина е подходяща за гаражни подове

Дъбовата дървесина е подходяща за гаражни подове

Когато избирате материал, трябва да следвате няколко прости правила.

  1. При създаването на подовете на гаража можете да използвате само сухо дърво, но не прекалено сушено, много по-малко сурово. В противен случай покритието бързо се деформира.
  2. Неправилната страна на дъските трябва да се третира с антисептични вещества, например натриев флуорид.

    Натриевият флуорид е бял прах, без мирис, дървесината не оцветява в разтворима форма, нито намалява якостта си, а също така благоприятства корозионната защита на метала

    Натриевият флуорид е бял прах, без мирис, дървесината не оцветява в разтворима форма, нито намалява якостта си, а също така благоприятства корозионната защита на метала

  3. Когато купувате бара, внимателно се обмисля дали има поне малко крек - материалът няма да работи.
  4. Сумата на закупения материал трябва да бъде 15 пъти повече от сумата, получена при изчислението.
Разтвор за дървопреработка

Разтвор за дървопреработка

Преди подреждане на пода, за да бъде обработен дървен материал на горенето - средство за повишаване на противопожарната устойчивост на материала, както и вещества, които предотвратяват появата на гниене.

Замърсителите на огъня увеличават съпротивлението на дървото до възпаление

Огнеупорните вещества подобряват устойчивостта на дървото към огън

Монтаж на дървен под в гаража

По правило в кутиите за автомобили са монтирани подови конструкции върху дървените трупи, които позволяват равномерното разпределение на товара върху цялата настилка. С помощта на подове на трупите можете да скриете някои дефекти в основата, както и комуникационни системи, например електрически кабел. Въпреки това, този дизайн "повдига" пода с 6-10 см, така че не е напълно подходящ за много ниски гаражи. Технологията за инсталиране на дървен под в гаража зависи от наличната основа, която може да бъде бетон или настилка.

Разпределение на дървения под

Разпределение на дървения под

Инсталиране на дървен под върху бетонна основа

Основата на бетона не се нуждае от предварителна подготовка, така че можете веднага да пристъпите директно към монтажа на дървения под. Специалистите дават няколко основни препоръки за този процес:

  • поставянето може да бъде само материал, чието съдържание на влага не е по-голямо от 10;
  • закъснението се сглобява с определено стъпално разстояние, което често варира от 40 до 50 см-
    Счупете върху бетонна замазка

    Счупете върху бетонна замазка

    Чувалите могат да се поставят върху хидроизолационна подложка

    Чувалите могат да се поставят върху хидроизолационна подложка

  • първите на бетонната основа са монтирани лостове за местоположение, разстоянието между които е приблизително 2 m;
  • фиксирането на изоставането се извършва с помощта на дюбели, разстоянието между тях е 50 см;
  • Междинните закъснения се поставят по същия начин, както и маяците. Само след като инсталацията им се пристъпи към полагане на подовата настилка.
  • Подовите дъски се поставят перпендикулярно на дървените трупи и се закрепват с винтове или гвоздеи.

    На снимката може да се види, че между дървените трупи има нагревател - глина

    На снимката може да се види, че между дървените трупи има нагревател - глина

Всъщност, при наличието на конкретна основа, изобщо не е необходимо да се избира структурата на изоставането. Ако грубият под не се различава от сериозните разлики във височината и няма големи дефекти, тогава дебели плочки за подова настилка ще отговарят на подреждането на подовата настилка. Преди инсталацията плочите се обработват с ленено масло и боядисват, след това се полагат върху чиста основа от бетон. Полагане се извършва по цялата дължина на гаража, плочите се фиксират с винтове или пирони.

Поставяне на подови дъски

Поставяне на подови дъски

С инсталирането на дюшеме върху бетонна основа в гаража, за да се справят дори хора без подготовка, най-важното - да се следват стриктно препоръките на експертите и стик технология.

Инсталиране на дървен под на подземно ниво

Ако основата в гаража не е бетонна, а е обща, инсталирането на дървения под става все по-сложен процес, за който е необходимо търпение и известно умение. В този случай, подготовката на субстрата е необходима и самото полагане се вижда на няколко етапа:

  1. Повърхността на земята е изравнена, за тази цел е възможно да се използва рейк, а също и обикновен градински хеликоптер.
  2. Създава се пясъчно-чакълна възглавница: най-напред 3-4 см пясъчен слой, след това чакъл или слой от експандиран глина с еднаква дебелина. По принцип вторият слой може да бъде малко по-дебел, тъй като е създаден от материали, чиято фракция е няколко пъти по-голяма от размера на пясъчните зърна.

    Пясък и чакъл Възглавница

    Пясък и чакъл Възглавница

  3. Наложената възглавница с пясък и чакъл се напоява с вода и след това тя е добре уплътнена. Можете да направите това с ръцете и краката си, въпреки че ще бъде много по-ефективно да използвате специализирано устройство - електрически овен (или компресор на плочки, ръчна ролка, ръчен буфер).

    Вибрираща пластина

    Вибрираща пластина

  4. Монтирани закъснения, които са дървени пръчки, които държат цялата подова конструкция. Тъй като основата не е здрава и лесно деформирана, трупите се монтират на предварително наложени плоски дъски и те трябва да са достатъчно дебели, за да не се запушват по време на работа.
    Основание за закъснение на полагане на земята

    Основите за полагане на дървени трупи на земята (ямите под тухлите, ако е необходимо, са изкопани, за да запълнят останките и пясъка)

    Основание за закъснение на полагане на земята

    Основание за закъснение на полагане на земята

    Дървени трупи за подреждане на дървен под

    Дървени трупи за подреждане на дървен под

    греди



    греди

Всички дърво трябва да се използва за импрегниране на специален състав за придаване най-добрата устойчивост на влага на материала, тъй като фактът, че тя не се различава устойчивост на влага и подлежи на гниене - за никого не е тайна. Тази препоръка е по-добре да не се пренебрегва!

В ролята на подкрепа за бъдещето на пода не е необходимо да се използва само на борда, те могат да се заменят с колони от тухли или бетон - те перфектно се справи с тази задача. Такива опори се монтират на редове, разстоянието между тях е 80 см. Стъпката между колоните трябва да бъде 30 см.

Видео - Дървен под в гаража. Счупи се на земята

Сред другите финес на монтаж на дървен под на пода в гаража могат да бъдат идентифицирани следните точки:

  • lag е желателно да има перпендикулярно движение на превозното средство, и самите плочки - в посоката на движение. Спазването на това правило ще спомогне за по-дълготрайния дизайн, а пода ще стане много по-силен;
  • подовите дъски трябва да имат еднаква дебелина - около 50-60 см. Не е нужно да взимате по-фини дъски, в противен случай подът просто ще се огъне под тежестта на колата и бързо ще се провали;
  • Преди сглобяването на дъските е необходимо да изсъхне и да се покрие с противогъбични средства. Тяхната обратна страна, която ще е в контакт с пясъка и чакълестата възглавница, трябва да бъде обработена с хидроизолационни съединения.
Полагане на плочката

Полагане на плочката

След подреждането на дървен под, покриващ много от собствениците на гаражи, го оставя в първичен вид, че е напразно, след като цялото дърво - материал, изискващ внимателно отношение. Подът трябва да бъде покрит с ленено масло и боядисан, защото само по този начин е възможно да се предпази подовото покритие от петролни и бензинови петна, които не могат да бъдат извадени.

Видео - Дървен под в гаража. Монтаж, част 1

Видео - Дървен под в гаража. Монтаж, част 2

Видео - Дървен под в гаража. Монтаж, част 3

Видео - Дървен под в гаража. Монтаж, част 4

Видео - Дървен под в гаража. Монтаж, част 5

ПДЧ и шперплат в гаража

Има и друг начин да се създаде дървен под в гаража, който включва използването на шперплат или ПДЧ. Тези материали ще послужат като основа за нивелиращия слой, колкото по-дебел ще се окаже, толкова по-голямо ще бъде залежаването. След като приключите с инсталирането на фарове, можете да продължите да инсталирате дървения материал, като ги фиксирате върху основата с лепило или винтове.

Набиване на шперплат върху трупи

Набиване на шперплат върху трупи

В местата за фиксиране се поставят залепени парчета шперплат. На върха на получената мрежа се поставя листов материал, който подравнява пода. Той е прикрепен към закъсненията чрез самобръчкови винтове, около 9 листа на 1 лист. На нивелиращия слой се поставя влагоустойчив филм, а след това и плочите на нагревателя. Всичко това е покрито с подови дъски. По този начин подът в гаража става идеален и много издръжлив.

Разгледай яма в гаража с дървен под

Разгледай яма в гаража с дървен под

Разгледай яма в гаража с дървен под

Решението да се създаде дървена подова настилка в неговата кутия за кола не е пречка за подреждането на инспекционната яма. Можете да го организирате на няколко етапа:

  1. Създава се фундаментна яма с необходимата дълбочина, чието дъно е разположено в плоска тухла, разположена перпендикулярно на стените.

    Процесът на изкопаване на ямата. Важно е стените да останат строго вертикални

    Процесът на изкопаване на ямата. Важно е стените да останат строго вертикални

  2. Стените на ямата за наблюдение са обърнати с тухли, които се намират на ръба.

    Процесът на полагане на стени

    Процесът на полагане на стени

  3. Пространството между тухлата и земята е изпълнено с бетонна смес, това се прави, когато височината на стените се увеличава.
  4. Тухлената зидария се извършва до достигане на нивото на изоставане. По този начин плаките ще лежат частично върху зидарията. В останалото пространство е монтирана рамка, в която са поставени дъските, покриващи ямата.
    Стените на инспекционната яма са почти готови

    Стените на инспекционната яма са почти готови

    Метален ъгъл, положен по стените на инспекционната яма

    Метален ъгъл, положен по стените на инспекционната яма

За да оборудвате наблюдателната яма в гараж с дървен под е достатъчно просто, просто трябва да половите усилия и да следвате препоръките.

Видео - Проверка в гаража с дървен под

Характеристики на дървения под в гаража

Дървеният под в гаража е екологосъобразно покритие, което при правилна инсталация и поддръжка ще зарадва собственика на бокса повече от година. Решението за създаване на подово покритие от дърво в гаража обаче не може да се нарече недвусмислено правилно, както вярват някои автомобилисти, категорично против използването на този материал. Да вземем правилното решение ще помогне да анализираме плюсовете и минусите на това покритие.

В дървения под не е трудно да се оборудва с изба за изба

В дървения под не е трудно да се оборудва с изба за изба

Ползите от избора на дърво за подово оформление в гараж включват следните фактори:

  • дървесината има дълъг експлоатационен живот, особено след импрегниране с защитни средства. Дървените подове могат да служат за около 10 години, без да се деформират или разрушават;
  • ако част от покритието е повредено, то може да се сменя сравнително лесно, без да се демонтира целият под;
  • дървесината е хигроскопична, т.е. абсорбира влагата от въздуха, което помага да се поддържа оптималната влажност в гаража и това има благоприятен ефект върху състоянието на превозното средство;
  • Дървеният под, за разлика от бетонната облицовка, поддържа топлина, затова работата по него е по-безопасна за здравето. Дървесината като подово покритие често се избира от хора, които ремонтират колите си сами;
  • силата на дебелата плочка за подова настилка не е по-ниска от бетонната замазка, така че може да се използва дори и в малки кутии за камиони;
  • на бетон етаж прах се формира, с дървени покритие такъв проблем не възниква.

В гаража има дървени подове и недостатъците им, които включват способността за абсорбиране на миризми, излагане на гнилостни процеси, както и слаба рефрактерност. Въпреки това, всички тези недостатъци могат лесно да бъдат изравнени чрез прилагане на специални импрегнации, които правят работата на дървото много по-добре.

Дървен под

Дървен под

Дървен паркет след оцветяване

Дървен паркет след оцветяване

За да обобщим, трябва да се отбележи, че дървеното подово покритие в гаража е доста противоречиво решение, което има своите предимства и недостатъци. Да се ​​даде предпочитание или не зависи от нуждите на собственика на колата. Ако трябва често да работи в бокса, по-добре е да изберете дърво, вместо да рискувате здравето му, ако лежите върху студена бетонна замазка. И за да запазите външния вид на покритието, можете да използвате специални гумени летви или покривни ленти, според които колата ще излезе и ще се обади.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се покрие пода в гаражните материали и методите на стилКак да се покрие пода в гаражните материали и методите на стил
Подът в гаража със собствените си ръцеПодът в гаража със собствените си ръце
Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
» » Дървен под в гаража
© 2021 BggeHat.com