Прогресивно и бързо механизирано подово покритие

Механизирана подова замазка

Изравняването на гениталната база е един от най-важните моменти, определящи качеството на ремонта на апартамент или къща. Има много възможности за изравняване днес, но това е най-често срещаният технологичен процес, поради простотата на неговото изпълнение. Въпреки това, за големи площи ръчният метод не е подходящ, защото води до разрушаване на целостта на повърхността и това намалява качеството на покритието. Освен това ръчният метод изисква значително време. Ето защо за запълване на големи площи се използва механизирана подова замазка.

Какво е това и как се осъществява този процес? Ще разберем.

Приложно оборудване

Самото име на механизираната замазка предполага наличието на специално оборудване, което е разделено на мобилни и стационарни. Мобилната инсталация е специален бетонен смесител, монтиран на шасито, където се произвежда замазка. Това е специален контейнер, изработен от дебелостенни стоманени листове, покрит с защитни бронирани листове желязо, които се променят с износване.

Барабанът е пълен с всички необходими компоненти, които в него са смесени с четири остриета до хомогенна маса. След това барабанът е херметически затворен, за целта има специален вентил. Вътре с помощта на компресора въздухът се изпомпва, което създава вътрешно налягане. Той помага за доставяне на разтвора през маркучите до местоназначението.

Стационарните инсталации са многофункционални. Те правят решение не само за подова настилка, но и за шпакловане на стенни повърхности, което е много полезно за големи строителни фирми. Производителите на такова оборудване го допълват с електрохидравлични товарачи, бетонни помпи с прескачане. Освен това е възможно да се настрои производственият режим и налягането в захранването на готовия материал. Всички инсталации без изключение са завършени с гъвкави, но много еластични маркучи с висок коефициент на износоустойчивост.

Как се приготвя работната смес

Машини за замазка на пода е направена от няколко компонента, в които има едър пясък от първи клас, който се простира на работа пресяване цимент марка PC 500 или подобен тип свързващо вещество fibrovolokno и вода.

Първо, сухите компоненти се смесват, след което се добавя вода, така че при пълно смесване непременно да се образува еднаква маса от материал.

Подготвителен етап

Полу-суха замазка

Лакирана рамка



Преди да излеете подложката на пода, трябва да подготвите основата до желаната степен. За да направите това, той се почиства от отломки и прах и се покрива със слой или два слоя грунд. След това се задава нулево ниво, което ще се използва за изравняване. Обикновено лазерно ниво и маркировки по стените се използват за това. След това цялата площ е покрита с хидроизолационни материали. Това може да бъде полиетиленова пяна или обикновен полиетиленов филм с дебелина най-малко 200 микрона.

Обърнете внимание на това е моментът - при полагането на хидроизолационния слой трябва да бъде поставен така, че да покрива стените и количеството, надвишаващо дебелината на замазката. Това е вид компенсационен слой, който ще ограничи разширяването на замазката. Ако се използва водоустойчива подложка, по-добре е да поставите лента от полиетилен по стените.

Изсипете замазката

Така че всичко е готово и можете да започнете да изливате настилката. За да направите това, е необходимо маркуча, през който материалът да се подава, да бъде подаден до мястото, където процесът започва. Обикновено това е всеки далечен ъгъл на стаята. Изливането се извършва стриктно на маяци, подравняването се извършва с механично правило. Всичко това се извършва от един човек - операторът, който управлява процеса на инсталиране.

Следващата стъпка е да миете пода с мистрия. След това, използвайки правилото и фугата, се нареждат така наречените разширителни фуги. Те предотвратяват образуването на пукнатини и други недостатъци в равнината при свиване на свиването. По този начин получавате монолитна плоча, която може да издържи доста сериозни товари на пода. За да бъде пода на по-високо качество, той е покрит с полиетиленово фолио. Вече на един ден на такава основа ще бъде възможно да се разхождате и една седмица по-късно да слагате довършителните материали.

Характеристики и предимства на механизираната замазка

Ниво на пода

Проверка на хоризонталата

Когато става въпрос за изливане на замазки в различни помещения, трябва да вземете предвид дебелината на покритието, което ще се използва в тези помещения. Това означава, че пода в целия апартамент или в къщата трябва да бъде на същото ниво без промени. Това е дебелината на финала, която ще бъде взета под внимание при избора на размера на замазката. Колкото по-дебел е финалът, толкова по-тънка е замазката.

Моля, обърнете внимание! Във всяка отделна стая трябва да се извърши полагането по едно и също време. Не позволявайте ставите и разкъсванията. Това ще доведе до промяна на слоевете и до появата на големи пукнатини. Ако това не може да се избегне, тогава на мястото на кръстовището на двата замазки се оставят компенсационен шев (той трябва да бъде няколко сантиметра).

Машината за подова настилка има доста широк спектър от предимства:

Машина за монтаж на пода

Специализирани машини

  • Бързо набор от марка сила, която значително намалява производството на общи ремонтни работи. Това се дължи на технологията на смесване на компоненти, където се използва малко количество вода, което осигурява ефективна хидратация на цимента.
  • След механизираната замазка подовата повърхност става идеално равна, което позволява нейното завършване без допълнителни операции, като се използват различни подови настилки. Това се постига чрез присъствието в комплекта на оборудването на такива единици като автоматичен манипулатор за замазки.
  • Бързина на строителния процес. Екип от няколко души може да попълните по този начин с площ от 250 квадратни метра в една смяна.
  • Лесна употреба на инсталацията в многоетажна конструкция. Не е необходимо да се използват различни повдигателни и транспортни механизми, защото готовото решение се доставя с маркучи и налягане вътре в системата.
  • Има възможност по този начин да се изгради подова основа от всякакъв ъгъл. Качеството на това няма да пострада. Липса на свиване на материал, пукнатини и пукнатини в тялото на дъската, както и пълна липса на циментен прах.

Заключение по темата

Както можете да видите, механизираната подова замазка е модерен подход за създаване на качествена сексуална база или нейното изравняване в най-кратки срокове. И от скоростта на работа, качеството на резултата не се влошава. Освен това такива подове имат много предимства пред ръчното вратовръзка, което им позволява да се използват в помещения с голяма площ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полусухи подова настилка и технология на складиранеПолусухи подова настилка и технология на складиране
Проста инструкция за това как да направите подовата замазка със собствените си ръце видео и фото…Проста инструкция за това как да направите подовата замазка със собствените си ръце видео и фото…
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…
Подравняване на пода чрез метод на сухата замазкаПодравняване на пода чрез метод на сухата замазка
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Подова настилкаПодова настилка
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
» » Прогресивно и бързо механизирано подово покритие
© 2021 BggeHat.com