Как да изолираме правилно системата за водоснабдяване?

Затопляне на водопровода в странатаПолагане и защита на комуникациите на жилищна сграда се извършва от професионални услуги. В случая на чадъра и частния сектор всичко трябва да се направи независимо. Но поставянето и свързването на водоснабдителната система е половината от битката.

За правилна и продължителна работа, задължителна топла вода в къщата или в частна къща. В противен случай захранването с вода при замръзване може да спре поради лед. В тази статия ще разгледаме видовете и материалите на изолацията, характеристиките и възможните грешки.

Материали за изолация на водопроводни тръби

Материали за изолация на тръбиЗа конструкции със сложни форми се използват гъвкави меки нагреватели. Топлината и студената вода могат да бъдат изолирани с:

  • памучни материали;
  • синтетичен каучук
  • експандиран полистирол;
  • изолационна боя.

Първият тип изолация е най-разпространеният. Той се използва от много професионалисти и "samodelkiny", поради евтината и простота на инсталацията. Минерална или стъклена вата, увита около тръбата, фиксираща пластмасови всмуквания или метални скоби.

За по-голяма здравина, защита на материала и удължаване на експлоатационния му живот, конструкцията е боядисана с маслена боя. Абсорбиращата влага, памучната вата набъбва, като по този начин запечатва шевовете. Отрицателни моменти в тази изолация е възможността за гниене на материала. Какво няма да се случи със синтетика.

Вторият вид изолация за тръби може да бъде закупен под формата на тръби или платна. Той е закрепен към тръбата със специално топлоустойчиво лепило. Цената на такъв материал е по-висока, но неговото представяне е няколко пъти по-добро.

Продуктите от експандиран полистирол се произвеждат под формата на тръба, нарязана на половина. На едната част има език, от другата бразда. Продуктът е монтиран върху лепилото. Припокриването на структурите е приблизително 10 mm.



Загряващи цветове (например AkTerm или корунд) е най-скъпият, но най-надеждният тип хидро и топлоизолация. Те също така предотвратяват образуването на ръжда и микроструктури.

Начини за затопляне на акведукта под земята

Първо, по-добре е тръбите да се смалят под дълбочината на замръзване на почвата. В централната лента на Русия тя е приблизително 1,2-1,5 м. В този случай изолацията ще бъде по-ефективна.
Алтернативни и прости методи за подземно отопление са:

  • тръбопроводна система;
  • отоплителен кабел.

В първия случай инсталирането на водопроводната система се полага в тръба с по-голям диаметър. В пропастта между конструкциите топлият въздух се освобождава от стаята или се изпомпва от нагревателя. Системата може да действа както за отопление, така и за охлаждане.

Вторият вариант е още по-опростен. Кабелът се навива на тръбата и се отоплява през зимата. Той може да се изключи в топли дни или да се затопли по-интензивно.

Топлоизолация на водопровода

Затопляне на водопроводиПреди да започнете работа, е важно да определите изолационните материали. Тръбовете и дупките в основата или стената трябва да се поставят в съответствие с крайния диаметър на конструкцията. Необходимо е да изолирате входа на водопровода към сградата и уплътнението в неотопляеми помещения.

За ефективна изолация в стената трябва да се постави тръба с по-голям диаметър. Кухината между тръбите трябва да бъде фиксирана с пяна или изолирана с минерална вата. Канализационните тръбопроводи с диаметър от 100 или 120 мм се използват като канална тръба.

Изборът на материала е желателно да се осведоми за свойствата му на престой в земята. Някои видове материя се рушат под натиска на земните маси. В този случай дебелината на изолацията намалява и ефектът от нейното използване се губи.

За независима работа е по-добре да изберете прости и лесни начини да предотвратите замръзването на тръбопровода. Материалът трябва да се купува с излишен обем. Изведнъж изолацията на водопровода в страната ще се обърка. Това отнема резервиран ресурс.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Нагревател урсаНагревател урса
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Как да изолирате водопроводните тръби в частна къщаКак да изолирате водопроводните тръби в частна къща
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
» » Как да изолираме правилно системата за водоснабдяване?
© 2021 BggeHat.com