Възможно ли е да свържете самата печка?

Ако свързването на газовата печка е направено в съответствие с ръководството за монтаж и при стриктно спазване на стандартите за безопасност, няма да има проблеми с работата на уреда.

Газова печка - незаменима кухня

Интегрален атрибут на модерната кухня е печката, която позволява да се приготвят храна, да се затопли водата, ако е необходимо, да се вари каната. В някои апартаменти и частни къщи е инсталирана електрическа печка. Но повечето домакини все още предпочитат бензиностанциите. Има няколко причини за това. Газовите печки, на първо място, имат дълго време безпроблемно обслужване и второ, те са по-безопасни за използване. И най-важното - на такива единици, храната се приготвя много по-бързо, отколкото на електрическите печки.

Газова печка е незаменима в кухнята

Газова печка е незаменима в кухнята

Недостатъците на газовите печки от стари конструкции са, че те принадлежат към категорията на пожароопасно оборудване. Такива единици са слабо защитени от непредвидени изтичания на газ. Съвременните модификации на плочите гарантират абсолютна сигурност при тяхното приложение. Производителите интегрират специални системи за управление в газови отоплителни системи. Те напълно изключват възможността за изтичане. Ако по някаква причина горелката на печката изгасне, газовото захранване се изключва автоматично. Освен това много плочи в наши дни са оборудвани със системи за автоматично запалване. Последните позволяват горене на плочи без да се използват запалки и мачове. Така че рискът от пожари е намален до нула.

Монтажът на газовата печка може да се извърши от усилията на домашния майстор. Но само ако човекът е напълно уверен в своите знания и умения. Винаги трябва да помним, че обектът, представляващ интерес за нас, е свързан с газовата система, която е априори потенциално опасна. Препоръчително е да се повери процесът на свързване на такова оборудване с специалисти от газовата служба или с частни занаятчии. Вярно е, че услугите им не са евтини. Ако не планирате да платите за инсталационни услуги, прочетете внимателно тази статия. Ще ви разкажем как да свържете газова печка в апартамент, описваща всички характеристики на процеса.

Какви документи са необходими за инсталиране на газово оборудване?

Преди да инсталирате самата печка, трябва да се грижите за събирането и подготовката на различни документи, без които са забранени инсталационните операции. За да подпишете споразумение за доставката на газ за вашия дом и откриването на лична сметка в местната газова служба, трябва да имате в ръцете си следните документи:

  • държавен сертификат. регистрация на жилищен обект и удостоверение за собственост (договор за покупка и продажба, сертификат за подарък);
  • договор за поддръжка на газово оборудване в апартамента;
  • стара книга на абоната (ако има такава);
  • паспорта на устройството, който взема предвид потреблението на газ;
  • технически паспорт за жилището.
За да инсталирате табелата, е необходимо да съберете пакет документи

За да инсталирате табелата, е необходимо да съберете пакет документи

Цялата тази документация трябва да се припише на проверката в газовата служба. Неговите специалисти ще ви подготвят и да ви дадат специална абонатна книга. Форми за регистрация на договор за предоставяне на къща (апартамент) с газ. Във формулярите ще трябва да попълните всички елементи (името на абоната, адреса, на който е поставена табелата и т.н.), да се запознаете с инструкциите относно правилата за работа на газовите агрегати. След това се подписва договор с газовата служба и се издава разрешение за инсталиране на оборудване. Нека да разберем как правилно да свързваме газовата инсталация.

Премахваме старата табела и се подготвяме да инсталираме нова

Разглобяването на старата печка в апартамента, както и инсталирането на новия модул се извършват с помощта на прости инструменти и материали. Ще ви е необходим карбиден, шарнирен и газов гаечен ключ, отвертка, сферичен кран, маркуч за газ, лента FUM, уплътнител Loctite 55анаеробен уплътнител или друг качествен печат. Тъй като на последното не се препоръчва да се използват бельо продукти. Те не осигуряват необходимото ниво на запечатващи връзки.

След подготовката на инструмента можете да извадите газовата печка от опаковката, да я монтирате върху специални крачета за настройка (в комплекта) и да настроите устройството на избрано място в стаята. Не поставяйте плочата близо до стените! Необходимо е да издържим определена празнина. Стойността му е посочена в ръководството за свързване на оборудването и зависи от вида и проектните особености на конкретното устройство.

Подготовка за инсталиране на готварска печка

Подготовка за инсталиране на готварска печка

Плочата е изложена на нивото стриктно хоризонтално. Правилното изпълнение на тази операция е просто. Необходимо е да се постави ниво на сградата отстрани на газовия блок и след това постепенно да се обръща (на свой ред) всички крака за настройка. След това изпълнете цялата процедура, описана от другата страна на печката. Малко нюанс. Ако в комплекта на устройството няма регулиращи елементи, плоската позиция може да бъде нагласена с малки парчета дърво, шперплат, други подложки.



Ако новата табела е поставена на мястото на старата, снемането й се извършва по следната схема:

  • Застъпва се върху спускането (на газовата тръба) на използваното преди това оборудване на крана.
  • Светете горелката. Ако тя не гори, тогава всичко е направено правилно, можете да разглобявате старата плочка.
  • Завийте спусъка на новото кранче. Желателно е да се използва надеждно устройство за топка. Петалните кранове са най-добре да не се използват (ако е точно така, незабавно да го замени с топка).
  • FUM лента, уплътнителна резба запечатва дупката в спускането.

Сега можете да свържете самата печка с газ. Вие сте готови за тази отговорна процедура. Съвет! Ако устройството няма да бъде свързано през следващите няколко дни, покрийте инсталираната нова кран с пластмасова щепсела. Така че със сигурност ще спасите къщата си от изтичане на газ.

Свържете оборудването - изберете маркуча и свържете спускането

Връзката на плочата с ръка към тръбата по правило се извършва с помощта на гумен гъвкав маркуч. Тя осигурява на инсталаторите в дома определена свобода на действие. Устройството не трябва да бъде прикрепено към едно място в твърда верига. Можете да преместите табелата по време на инсталирането по дължината на гъвкавия маркуч, като изберете оптималното място. И едва след това фиксирайте уреда.

Заслужава да се отбележи и безопасността и дълготрайността на свързването на газовата инсталация с такъв маркуч. Това е един вид амортисьор. Ето защо, ако има случайно преместване на печката, няма да има изтичане. Животът на гъвкавите маркучи е 10-15 години. Важно! Получаване на маркуч със сертификат в специална плитка от метал. Той има бял цвят, а жълтите марки се поставят отгоре. Те трябва да обърнат специално внимание. Продукти със сини и червени ивици се използват за свързване на водоснабдяването.

Друга финес. Краят на маркуча трябва да е в същата форма като изхода за газ. плоча. Например, ако устройството има извит изход (нарича се ъглов изход), трябва да купите маркуч със същия квадрат. Също така обръщайте внимание на размера на нишката. В повечето случаи то се равнява на 1/2 инча. Но има 3/8 нишки. В този случай освен това е необходим специален адаптер (често се включва в комплекта газови печки).

Продължаваме до окончателния етап от инсталирането на газовата печка в къщата. Извършваме свързването на уреда с понижаването. Това се разбира като тръба с кран, който е заварен към газов калибър. Последният апартамент в жилищни сгради се намира в ъгъла на кухнята. Свържете плочата на дъното, както следва:

  • Вятърът на гъвкавата връзка с маркуч, Loctite.
  • Завинтете сферичния вентил, който преди е бил свързан със спускащото устройство, монтиран с уплътнение.
  • Свържете другия край на маркуча към изхода на плочата. Когато инсталирате гъвкав продукт, не забравяйте да поставите специален уплътнител с метална мрежа. Той се доставя с печка на газ. Изходният уплътнител е необходим за удължаване на живота на уреда. Този малък елемент предпазва плота и маркуча от замърсяване.

Свързването на маркуча с изхода на плочата се осъществява чрез затягане с два бутона (карабинчета). Уплътнителят ще бъде излишен отгоре. Бихте могли да свържете правилно газовата инсталация. Честито!

Правила за работа - погрижете се за вашата безопасност!

Разбрахме как правилно да инсталираме газовата печка в едно жилище, без да прибягваме до помощта на специалисти. Накрая бих искал да дам някои полезни препоръки момче за всичко, за да работят описано по-горе са били сигурно, колкото е възможно, и експлоатация на свързаното оборудване не носи заплаха за живота и здравето на хората, които ги използват. Първо, никога не затваряйте гъвкавия маркуч, свързващ плочата със спускането. Тя трябва да бъде на място, така че по всяко време да имате възможност да я разгледате за почтеност.

Не забравяйте да проверите целостта на газовия маркуч

Не забравяйте да проверите целостта на газовия маркуч

Забранено е покриването на маркуча с листове от гипсокартон, пластмасови фалшиви панели.

На второ място, не се опитвайте да придадете на гъвкавата връзка атрактивен външен вид, като я нарисувате. Боядисаният маркуч бързо ще се провали. На нея ще се появят пукнатини и няма да е безопасно да се работи с такъв продукт. Позволява се да се залепи върху маркуча специална хартия или плат, за да се придаде естетически вид. Въпреки че дори такава операция наричат ​​много излишни специалисти. На трето място, гъвкавият маркуч може да има само две връзки - с кран и изход за газ. плочи (вероятно чрез адаптер). Не трябва да има други връзки по него. Ако служителите на газовата служба ги намерят, ще трябва да платите значителна глоба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране и оформление на кухня с газови колонкиПроектиране и оформление на кухня с газови колонки
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Проекти на къщи с отопление на печкиПроекти на къщи с отопление на печки
Как се правят пещите за баня?Как се правят пещите за баня?
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Как да инсталираме печка в сауна?Как да инсталираме печка в сауна?
Фурна за отопление на частна къщаФурна за отопление на частна къща
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
» » Възможно ли е да свържете самата печка?
© 2021 BggeHat.com