Характеристики на монтаж на топъл под плочки

Монтиране на топъл под плочката

Керамичните плочки винаги са били популярни, защото са красиви, издръжливи и лесни за почистване. Единственият недостатък на това красиво и екологосъобразно покритие е и все още е неговата висока топлопроводимост, което значително ограничава използването на такива покрития в студен климат. Въпреки това, в резултат на развитието на нови технологии за отопление, основният недостатък на керамичните плочки се превърна в своето достойнство. Монтирането под плочките на топъл под, стана често срещана част от модерното обновяване.

Идеята за отопление на пода, която получи нов живот, реши няколко задачи наведнъж:

  • Първо, подът, завършен с керамични плочки, престава да бъде студен.
  • На второ място, проблемът с декорирането на прозоречното пространство, което дотогава беше доста разглезено от непретенциозни колене от батерии за парно отопление, изчезна.
  • На трето място, местоположението на източника на топлина на пода значително намалява загубите на енергия в сравнение с термовите радиатори за стени и тавани.

Опции за монтаж

Към днешна дата има няколко начина да инсталирате топъл под. Те обикновено се обозначават с името на основния източник на топлинна и електрическа енергия. Последният е разделен на филм, излъчващ инфрачервени вълни, и проводник, действащ на принципа на спиралата на нагряване. В този случай само носителите на топлинна енергия, които се използват като топъл под плочките, са фундаментално различни - всяка от тях е сглобена в една и съща последователност.

Ред на подреждане

Всеки топъл етаж започва с равномерно замазка. И тук трябва да признаем, че първоначално равните пола, за съжаление, почти никога не се появяват. Поради това е необходимо изравняване на повърхността при инсталиране на почти всяко покритие.

За да направите това, трябва:

  1. Машина за отстраняване на малки изпъкналости
  2. пясъчно-циментов разтвор за запечатване на пукнатини и дупки или за цялостно покриване на неравен под, общото му изравняване и привеждането му на хоризонтално ниво


На плоска и подготвена повърхност се полага топлоизолационен материал, който изключва "изтичането" на скъпата топлина към съседите отдолу. И на върха на топлоизолатора вече е поставено това, което ще бъде затоплено. В случай на воден под - полипропиленови тръби. При електрически подове - рогозки с кабел върху тях или инфрачервен филм.

Отоплителните елементи трябва да бъдат фиксирани. Филмът - върху лепило, тръби и рогозки - с помощта на специални скрепителни елементи. В този случай, в случай на електрически топъл под, важно е ключалката да не влиза в контакт с части под напрежение.

Мястото на топлинните радиатори трябва да се вземе предвид предварително. Не е необходимо да се слага скъпо оборудване, където "краката на човек" няма да ходят - под тежки мебели и голямо оборудване, като например хладилник или пералня. Това ще помогне не само да се намалят загубите на енергия за отопление на неизползваната зона, но и да се удължи експлоатационният живот на системата, като се елиминира локалното й прегряване.

Инфрачервени топло подове

Подгряван под

На етапа на оформлението е необходимо да се погрижи инсталацията на управляващото устройство и температурния датчик. Регулаторът обикновено се поставя на стената до превключвателя. Но не винаги. Температурният датчик се монтира на пода, като се поставя на същото разстояние от съседните завои на нагревателната серпентина. Връзката се осъществява от изолиран проводник с дебелина, съответстваща на мощността на системата, водеща го в гофрирана тръба.

За получената по-скоро обемна линия се изрязва специален улей в пода и стена с такава дълбочина, че напълно да се скрива гофрираната тръба с жици в нея.

Проверката е строго изисквана!

Когато всичко е инсталирано и свързано, се извършва предварително стартиране, за да се осигури ефективността на системата. Ако няма оплаквания, преминете към следващия етап. За дебели водопроводни тръби това е повторно грундиране с циментов разтвор. И тънки подложки от електрически под може да се фиксира с малък слой лепило за плочки. Разбира се, и двете трябва да бъдат съвършено подравнени. Когато фиксаторът изсъхне, върху него може по традиционен начин да се поставят керамични плочки, като се използва същото лепило за плочки.

Както виждате, няма нищо сложно при инсталирането на термични елементи под керамичния под. Ако вече имате положителен опит в поставянето на керамични плочки със собствените си ръце, лесно можете да се справите с допълнителното оборудване под него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагаме топъл под плочкиПолагаме топъл под плочки
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Модерни керамични плочкиМодерни керамични плочки
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Нюанси за избор на керамични плочки за банятаНюанси за избор на керамични плочки за банята
Как да изберем лепило за керамични плочки?Как да изберем лепило за керамични плочки?
» » Характеристики на монтаж на топъл под плочки
© 2021 BggeHat.com