Разберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видове

Ламинат от различни цветове

След като са решили да ремонтират апартамента сами, човек на улицата е изправен пред един много труден проблем. Асортиментът от строителни материали е толкова голям, че не е лесно да го разберете и да решите какво да купите. Например, в седем версии е представен обикновен субстрат за ламинат - което е по-добре, може да се каже само специалист. Много зависи от компетентен избор. Ето защо е целесъобразно да се разработи този материал по-подробно и накратко да се опишат предимствата и недостатъците на всеки вид.

Съществуващи сортове

Днес можете да намерите субстрат от корк, разпенен полипропилен, експандиран полистирол, т.нар. Иглолистен субстрат и фолио. Често, като основна възглавница се използват полиетиленов филм и комбинирани проби.

Всички те изпълняват общи функции. Основата осигурява необходимата абсорбция на влага, намалява нивото на шума и, най-важното, най-накрая изравнява подовата база, като крие дори малките си грешки. Какво да избера? И какви свойства на материала могат да бъдат пренебрегнати, които искат да спестят пари?

Специалистите обръщат внимание на факта, че е важно да се намери материал, който да предоставя всички възможности наведнъж. В края на краищата, ламинат - панел панел, изработени от компресиран дървесен прах, обградени от двете страни с хартия покритие. Поради своята порьозност хартията се страхува от вода, така че устойчива на влага субстрат ще удължи живота на описания материал.

Звукоизолацията ще бъде полезна, ако се избере подово покритие със заключващ метод за заключване. При ходене в този случай винаги ще има шумов ефект, който помага да се скрие правилно избрания субстрат.

корк

Корк е материал от естествен произход. Екологичността е основното й предимство, а недостатъкът е високата цена. Техните технически характеристики помагат да се предпази възможно най-много от шума и мухълът не се оформя върху него. Поддържа такъв субстрат за дълго време и с течение на времето материалът няма да се разпада, така че разходите за покупката му ще се изплатят.

Експертите препоръчват избора на подложка от корк за поставяне на ламинат в спални или детски стаи. Но при закупуването на такъв субстрат е необходимо да се обърне внимание на суровините, от които е направен, и на характеристиките, които имат своите сортове.

Например, битум-корков субстрат е в състояние да осигури добър въздушен обмен, той не образува кондензат, но такъв материал е направен от трохи, смесени с битум. Лепкавата маса се полага върху крафтова хартия. Говоренето за околната среда в този случай не е необходимо.

Малко хора обръщат внимание на факта, че коркът има висок коефициент на триене, така че може да се полага само върху една напълно равна повърхност на пода. Ако върху него е монтиран ламинат, инсталирането на тежка мебел води до изчезването на естественото движение на ламелите. Ако техническото разстояние не е оставено по време на полагането, ламинатът бързо ще набъбне.

Обърнете внимание! Корк се страхува от влага, така че експертите препоръчват преди полагането на коркова субстрат да се разнесе полиетиленовото фолио на пода. Тя ще действа като бариера срещу пара.

Пяна полипропилен

Ролки от полипропилен

Разнообразие от пенополиетилен



Пяната от полипропилен е порест материал, чиято структура съдържа много въздушни мехурчета. Благодарение на тях той има уникални свойства. Такъв субстрат може да се полага дори на неравна повърхност и да осигури добра вентилация на пода.

Недостатъкът на разпенения полипропилен е един - той не издържа на статични натоварвания. От него въздушните мехурчета в структурата се издухат и дебелината на материала се различава. Това води до увреждане на целостта на покритието. Неконстантната дебелина намалява звукоизолационните свойства, така че полипропиленовата пяна е ненадеждна опция.

пенополистирол

Екструдираната пяна от полистирол се избира в случай, че ламинатът ще претърпи тежки товари по време на експлоатационния живот. Стиропор не се страхува от влага, може да осигури добра топло- и звукоизолация, а при други технически характеристики значително надвишава всички изброени по-горе варианти.

Но при избора на тази проба за полагане на ламинат е необходимо да се вземат предвид следните обстоятелства:

  • Първо, след 7 години този материал напълно губи уникалните си свойства.
  • На второ място, в случай на изгаряне, пенопластът от полистирол излъчва токсични вещества, които са опасни за човешкото здраве. Пожарът много бързо поглъща материала, така че не е необходимо да се говори за високи противопожарни свойства.
  • Трето, разширеният полистирен не може да се похвали с нивелиращи свойства. Такъв субстрат може да се подрежда само на идеално плосък под, а това трябва да се вземе под внимание.

Иглолистен и фолиран субстрат

Иглолистният субстрат е екологичен по състав

Иглолистен субстрат

Иглолистният субстрат е твърда плочка, която няма гъвкавост на корк, но диша добре. Възможно е и необходимо да се подрежда такъв материал в технически помещения.

Фолиото има термо ефект и отразява топлината, така че често се използва, когато ламинатът е поставен върху топла подова система.

Полиетиленов филм

Тази опция се използва много рядко днес. В края на краищата, буквално за около 3 години той практически напълно губи всичките си технически характеристики. Неговата употреба е оправдана само, когато ламинат 21 се използва за декорация на пода - най-голямата бюджетна възможност за довършителни работи.

Като субстрат не може да се използва всеки филм, а само един, чиято дебелина е 0,2 мм. Той се продава на рула и се вписва в скута. Такъв материал може да осигури добра плътност на парите. И само. Филмът ще предпази ламината от влага, която отделя бетонната замазка. Разстилайте ролките стриктно перпендикулярни на ламелата, която ще бъде поставена. Не е необходимо да се правят крепежи по стените едновременно.

Какви са комбинираните и интегрирани субстрати?

Alloc ламинатна структура

Ламинат със субстрат

Понякога производителите, които искат да сведат до минимум недостатъците на различни строителни материали, търсят компромис и се опитват да комбинират свойствата на различни текстури. Така върху светлината се раждат комбинираните субстрати, например, изработени от полиетилен и експандиран полистирол.

Тази опция е идеална за полагане на топъл под. В края на краищата, той може да осигури добра звукоизолация, надеждно предпазва от влага, но няма да пречи на топлопреминаването.

Интегрираният субстрат веднага се залепва към ламинатните ламинати. В продажба можете да намерите марки, които имат гумен слой, залепен в задната част на всяка част. Това не предотвратява изплъзване на ламината върху замазката, като същевременно изгасва целия шум и не се изкривява, когато се подрежда. Цената на тези подови настилки е малко по-висока от обичайните опции, но удобството на инсталацията и специалните технически характеристики компенсират.

Обобщение по темата

При закупуването на ламинат, трябва да обърнете внимание на препоръките на производителите. Като правило, информационния лист за всеки продукт има подробна информация за това как да се положи ламиниран паркет и как да използвате подложката под него. Изборът на материал трябва да бъде не е описано от стойността или външен вид, но на базата на основанията, на които се монтира ламинат влажност в помещението, средната температура в него, разликата във височината и клас ламинат база за настилката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сортове от корк субстрат и оформлението муСортове от корк субстрат и оформлението му
Как да изберем подходящия субстрат за ламинатКак да изберем подходящия субстрат за ламинат
Кой субстрат за ламинат е по-добърКой субстрат за ламинат е по-добър
Подложката под дъската за паркет избира оптималното!Подложката под дъската за паркет избира оптималното!
Най-добрият субстрат за паркетна дъска сравнителен преглед на съществуващите опцииНай-добрият субстрат за паркетна дъска сравнителен преглед на съществуващите опции
Звукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шумЗвукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шум
Иглолистен субстрат за ламинатни елементи от естествен материалИглолистен субстрат за ламинатни елементи от естествен материал
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Какъв трябва да бъде субстратът съгласно критериите за избор на килимиКакъв трябва да бъде субстратът съгласно критериите за избор на килими
Субстрат под ламинатСубстрат под ламинат
» » Разберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видове
© 2021 BggeHat.com