Дизелово отопление на селска къща

Когато изграждате къща - един от приоритетните проблеми е въпросът какво да я затопли. Разбира се, основният газ е както евтин, така и удобен. Но какво ще стане, ако магистралата не е близо, но не иска да отиде до системата за твърдо гориво или цилиндрите? Тук собствениците на къщи и не забравяйте, че има дизелово отопление къща.
дизелово отопление на селска къща
Котел, работещ с дизелово гориво

Предимства и недостатъци на дизеловото отопление

Предимствата на дизелното отопление на селска къща включват следните елементи:

  • Ниски разходи за монтаж. Монтажът на други отоплителни системи ще бъде по-скъп за вас, отколкото инсталирането на тази система.
  • Не е необходимо да получавате разрешителни за дизелов котел.
  • Не е нужно да изграждате сложен комин: в стената се прави просто дупка, от която се подава комин.
  • Можете да автоматизирате напълно оборудването. Котелът автоматично ще поддържа необходимата температура на водата в системата. И ако водата е студена - тогава горелката ще се включи и ще се изключи, когато е необходимо.
  • Гориво - достъпно за широките маси на потребителите.

Следните проблеми, които често се срещат, включват следното:

  • Доста висока цена на този тип отопление - цената на дизеловото гориво се увеличава с години.
  • Зависимост от електричеството.
  • Необходимостта да се използва само висококачествено дизелово гориво с примеси няма да работи.
  • Миризмата на гориво и шум на оборудването по време на работата на горелката. Разбира се, този проблем може да бъде решен чрез допълнително поставяне на шумоизолация в стаята с котела.

Къде се зарежда дизеловото гориво?

Днес, дизеловото отопление на селска къща не е проблем. В края на краищата можете да се срещнете с много компании, които предлагат дизелови котли. Ефективността на такива котли е 75-85. Всичко зависи от това, какъв дизайн имат бойлерът и как изглежда. Двуконтактни котли не могат да се загряват само в къщата, но също така се използват за захранване с топла вода.

консумация на дизелово гориво за отопление на къщата
Котелна къща на частна къща

Разбира се, на първо място, при избора на отоплителна система всички собственици на къщи имат въпрос: каква ще бъде консумацията на дизелово гориво за отопление на къщата? Въз основа на статистиката, разходът на гориво за непрекъсната работа е 0,9 литра на час. Средните стойности са 0.5-0.7 литра на час. Тези показатели обаче ще бъдат получени само ако къщата ви е много добре изолирана.

Автономното отопление с дизелово гориво се осигурява от котела. И преди да го купите, трябва да определите местоположението на инсталацията.

По този начин е възможно да се фокусира върху изискванията за газов котел: района на 4 m от всяка kotel- височина на тавана от 2,2 m-врата 80 cm кутия е 10 кубически метра 0.3 кв прозорци- вентилация пленум 8 cm² на кВт мощност на котела или 30 cm² за 1 кВт на входящия въздушен поток от вътрешността на pomescheniy- раздел комин поне секцията изхода на контура на гумата kotla- zazemleniya- естествена вентилация канал 30 см от potolka- мощност на отделна машина - дизелово гориво за отопление - състав на не повече от 800 литра при котка Лен.

дизелово отопление къща преглед
Отоплителна система с котел на дизелово гориво

Когато изграждате дизелова котелна централа, трябва да обърнете внимание на факта, че за работа с турбокомпресорна горелка не е необходимо да оборудвате сложен специален комин. Можете просто да си купите коаксиален комин и да го изтеглите през стената. Благодарение на такава тръба, продуктите от горенето ще бъдат ефективно отстранени, а чистият въздух - за да влезе вътре.

Струва си да се отбележи, че в съвременните времена можете да намерите такива модели котли, които ще извадят дизеловата горелка и ще пуснат газ. Така че ще спестите пари, ако в бъдеще ще преминете към газ.

Проблем със захранването

Дизеловото отопление на частна къща се основава на работата на котела. И каква е възможността на котела да избере за вашия дом? За това трябва да знаете такива параметри като: площта на къщата, височината на таваните, дебелината на изолацията, броя на прозорците. Трябва също да вземете предвид данните от таблицата:

дизелово отопление
Изход на котела в зависимост от площта на помещението

Ако имате тавани с височина до 3 метра, мощността се изчислява от съотношение като 1 kW на 10 кв.м. Ако сложите бойлер двойно налягане, което не само ще потъне, но също така ви осигури топла вода, след това мощността се увеличава с около 20 от които е посочено в таблицата.



Освен това, когато избирате дизелов котел, е необходимо да вземете предвид материала на топлообменника. Тъй като сярата навлиза в състава на дизеловото гориво, в горивната камера се появява корозивен конденз, който може да причини корозия и да разруши метала. Следователно е възможно да се даде предимство на котлите, чиито топлообменници са изработени от неръждаема стомана или чугун.

Резервоар за гориво

Отоплението на дизелово гориво означава съхраняване на гориво. Ето защо въпросът за капацитета за тази цел също е важен момент. Първият въпрос е мястото за съхранение на този капацитет. И независимо дали да постави резервоара в котелното или близо до къщата - във всеки случай трябва да има вход към машината за зареждане с гориво.

Както е посочено в "Проектиране на автономни източници на топлина" (SP 41-104-2000), капацитетът на резервоара в котелната централа не трябва да бъде повече от 0,8 кубични метра. Но тази сума едва ли е достатъчна, за да затопли напълно сградата.

Обикновено потребителите използват капацитет от 2000 до 4000 литра, но най-добрият вариант е да инсталирате резервоар извън жилищните помещения.

Така че, не е нужно за приключване на маркуча в къщата на бензиностанция при попълване на горивото ще добави безопасност, и да се увеличи площта на котела се дължи на липсата на големи резервоари.

дизелово гориво за отопление
Контейнери за дизелово гориво

Тези потребители, които използват отоплението на крайградската къща с дизелово гориво, обикновено с вертикално доставени резервоари с обем 800-2000 литра, се считат за най-често срещаните. Ако е необходимо, на базата на такива резервоари се създава резервоар за гориво - резервоарите се свързват чрез закачане на гориво. Поради това се увеличава експлоатационният период на котелната централа на една бензиностанция.

Що се отнася до материала за производство на резервоари, който използва отоплението на селска къща с дизелово гориво, те могат да бъдат изработени от пластмаса, метал и фибростъкло. Има и резервоари за подземно съхранение на дизелово гориво. Ако обемите са малки - не превишавайте 2000 литра, тогава не е необходимо да копаете в резервоара до земята. Не забравяйте, че ако съхранявате резервоара на улицата - тогава той трябва да бъде изолиран, за да го предпази от замръзване.

отопление на слънчево масло
Компоненти на контейнер за съхранение на дизелово гориво

Забележете също, че ако отоплението ви вкъщи, използващо дизелово гориво, използва резервоар на открито, трябва да се постави допълнителна помпа, за да изпомпва дизеловото гориво в котелното помещение. В котелното, в същото време, се прави малък резервоар, приблизително 200 литра, който ще съхранява горивото известно време.

Какво да правя през зимата?

Всеки знае, че вискозитетът на слънчевото масло, който използва отопление на дизелово гориво, през зимата се увеличава и забележимо. Поради това помпата може да не разполага с достатъчно мощност, за да изпомпва соларно масло в котелното. И ако вашият голям резервоар е разположен далеч - трябва допълнително да изолирате и топлоизолирате горивния проводник. Отоплението на къщата с дизелово гориво също трябва да има горивен филтър, защото качеството на дизеловото гориво може да бъде различно. Трябва също да се отбележи, че отпадането на резервоара под земята води до значителни парични разходи.

По този начин, отоплението на частна къща с дизелово гориво е добро интегрирано решение, което включва много фактори. Без съмнение, когато се прилага такава система, трябва да имате поне минимум от знания, и в идеалния случай - да покани експерт, който ще ви помогне да направите с високо качество и безопасна за отопление на частни дизелово гориво у дома.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Дизелов отоплителен котелДизелов отоплителен котел
Отопление на газОтопление на газ
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Разход на гориво на дизелови отоплителни котлиРазход на гориво на дизелови отоплителни котли
Отоплителни вилиОтоплителни вили
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Котлите за отопление с течно гориво са плюсове и минусиКотлите за отопление с течно гориво са плюсове и минуси
Външни котлиВъншни котли
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
» » Дизелово отопление на селска къща
© 2021 BggeHat.com