Кожените настилки са лукс за всички времена

Кожени подове

Всичко ново е добре забравен стар. Тази дупка идеално се вписва в новата тенденция в дизайна и конструкцията - пред стаите с кожа. Но кожените подове бяха измислени от древен пещерен човек. Убийството на лов друг мамут или саблезъб тигър и яде заедно с племето на производството на месо в кожата е не само облечен, но е бил покрит с тях камък етаж на пещерата - защото стана по-топло. Тогава беше изключително практична страна на заявлението, а сега е повече за отлични постижения и лукс. Съвременният човек се отличава от своите предшественици, че всички сфери на живота и начин на живот са на нивото му не е прост потребителски и естетика.

кожа

Това е уникално и много скъпо за създаване на интериори с материал. Сексът от кожата няма да толерира уличните обувки и особено женските токчета - те неизбежно ще навредят дори на най-трайната повърхност. Струва си да си спомним, че този материал има специфична миризма, която не харесва всеки. Но предимствата превъзхождат тази дреболия - подът на такъв материал е мек, приятен на допир, има добра звукова абсорбция и след подходяща обработка получава отличен естетически вид.

Разхождането на пода от кожата е най-предпочитано бос, което само по себе си е пълно удоволствие - това е полезно за краката, а гръбнакът е по-малко стрес. Седнете и лъжете, ще бъде топло и уютно на такъв мек под.

Кожени подови настилки

Кожените подове са отлични за жилищни, офисни, представителни и други помещения. Те биха могли да се използват широко, ако не са елитни поради високата цена. Подът, покрит с кожа, изглежда богат и естетически, подчертавайки високия просперитет и оригиналния вкус. Използва се за проектиране на стайни стаи, апартаменти и къщи, където не живеят бедни хора. Помещенията, в които ходят в обувки, са украсени с кожен паркет или ламинат, което увеличава якостта и издръжливостта. Това е възможно при украсата на елитни клубове, маркови бутици или коридори на частни къщи.

Производствена технология

Кожените подове се предлагат в няколко вида и са изработени под формата на ламинат, плочки или паркет. Всъщност всички тези покрития се различават само по размер, а съдържанието е същото и се състои от няколко слоя:

  • Базата е изработена от водоустойчива HDF плоскост с плътност не по-малка от 880 кг / кв. М и дебелина 6 мм.
  • Корк субстрат в 2-4 мм.
  • Кожен горни слой от 3 мм.

Корковият слой служи като допълнителен топло- и звукоизолатор и също така омекотява натоварването върху основата на коженото покритие при ходене. Те също така произвеждат плочки с керамична гранитна основа и горна част от кожа.

За лицето слой, като правило, използвайте кожата на бикове, както и свинско и телешко месо, но само чепа се характеризира със сила. Технологията за приготвяне на покрития е да се смесват натрошените кожени влакна с латекс, натурални масла и танини и след това да се компресира получената маса с кожата.

Приятно на допир

На такъв етаж е много хубаво да ходи бос

От получената двуслойна кърпа текстурата се нанася и покрива с лак или пчелен восък. Това прави кожата устойчива на абразия и биологична атака. След това се залепва към основата на покритието. Методът за обработка на изходната суровина определя получения резултат.

Издадена панел със странична 50-700 мм плочка базови размери -. 45 × 45, 60 × 30, 60 × 60 см по-малко популярни формати 20 × 20, 30 × 45, октаедър 20 × 20 Hex 23 × 30 и вълната 30 × 14 см. Текстурирана повърхност има няколко опции и около 10 цветни предложения. В допълнение към неутралните доставчици примерните предложи разточителен кожа настилки - превръзка с кози, крави, змии, алигатори. Имитацията е толкова добра, че дори опитен експерт не разграничава незабавно копието от оригинала.

характеристики на

Кожените подове, освен отличен външен вид, са снабдени със следните предимства:

  • Висока устойчивост на влага - 7,4 (за подове от дъб 7,5). Това позволява тяхната инсталация в банята при липса на директно излагане на вода.
  • Устойчивост на огън.
  • Дълготрайност клас 32 - това означава, че материалът ще продължи повече от 5 години в търговската среда с ниско натоварване (седалище), а в хола (спалня) - най-малко 10 години.
  • Богат асортимент от цветове и текстури.
  • Устойчивост на естествени багрила - чай, кафе, вина, кетчуп.
  • С течение на времето кожените подове стават по-сочни в цвят.
Различни текстури и цветни материали

Асортимент на материал

недостатъци:

  • Не понасяйте ултравиолетовите лъчи, затова се нуждаете от защита от пряка слънчева светлина.
  • Завладяващ до температурни крайности. Подовете от кожа трябва да се използват в отопляема вътрешна стая с постоянна влажност 30-70.
  • Цената е от 100 $ на кв.м.

Обърнете внимание! По-индивидуалните особености при проектирането на подови плочи от кожа се въвеждат по искане на клиента, а колкото по-малък е техният размер, толкова по-скъпи са.

монтиране

Кожените подове са много взискателни за подготвена повърхност за полагане. Необходимо е идеално да изравнете грубия под - допустима разлика от 1 кв. М., Само 1 мм. Необходимо е внимателно да се ремонтират пукнатини, пукнатини, дупки и да се отстранят нередностите. Повърхността се почиства от прах и отломки с мощна прахосмукачка и след това се покрива с ПДЧ или шперплат, върху който се нанася PVC филм.

Подовата покривка, изработена от кожа, се съхранява в помещението за опаковане, като оригиналната опаковка се съхранява най-малко 24 часа. Инсталацията се извършва при температура 18-28 ° C и влажност на помещението 35-65. Отваряне на пакета с подове, уверете се, че целостта на всяка плочка.

Измерете площта на помещението или местата, където се предвижда да полагате пода, и извадете капака, така че да няма останало количество плочи и не е било необходимо да ги режете. Ако е необходимо, рязането равномерно отрязва материала за последните противоположни редове. Рязането се извършва с метална хартия и мястото за рязане се почиства с шкурка и се покрива с акрилен лак.

Важно! По дължината на падащите лъчи на слънцето се полагат кожени подове. За разпределянето на товари върху капака, пластините се монтират по стръмен ред или отместване. Инсталацията се извършва в съответствие с правилото на плаващия под - плочите не са закрепени към основата, но са свързани помежду си чрез заключващо устройство за заключване еднократно.

Кожените подове се монтират в чисти обувки и гащеризони. Обувките трябва да са с мека подметка. Монтираният капак е внимателно избърсван с влажна кърпа.

Работа и поддръжка

Инструменти за почистване на пода

Почистване на пода

Кожените подове, когато се използват, изискват съответствие с прости правила:

  • Тежките обекти се прехвърлят и не се влачат над тях.
  • Към краката на всички мебели, включително и столове, от подложки от филц се закрепват.
  • Под мебелите на колелата поставете килим.
  • Те не смилат нищо.
  • Извършвайте редовно почистване.

Производителите твърдят, че почистването на покритието от кожата трябва да се извършва възможно най-често. Това ще предотврати натрупването на частици прах и мръсотия в линиите на текстурата. Кожените подове ще бъдат чисти, ако се почистват редовно с преносима прахосмукачка. Позволено е да избършете с мек парцал - сух или леко овлажнен. Не се препоръчва пълноценно мокро почистване - в текстурата на кожата неизбежно ще се натрупа мръсотия, което ще бъде проблематично за почистване.

За защита на кожата повърхността на покритието се обработва 1-2 пъти годишно със специален състав - това ще удължи живота му. За да се гарантира, че подовете не изгарят при пряка слънчева светлина, е важно да се гарантира, че те са разпръснати чрез поставяне на завеси или щори на прозорците.

заключение

Кожени подове - най;"живеещи" и близки до лицето на възприятие покриване на всички съществуващи. С него дори не може да се сравнява нито дърво, нито паркет, камък, плочка или линолеум със студен блясък и мълчаливо отчуждение. В края на краищата, това покритие е направено от кожата на веднъж живи същества. Създадена във всяка цветова схема и с избрания модел, тя ще украси и стилизира всеки интериор, като го нададе с ненадминат комфорт и уют.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни подови настилки за къщатаМодерни подови настилки за къщата
Какво представляват триетажните етажи?Какво представляват триетажните етажи?
Достоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинатДостоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинат
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Модерни офис мебелиМодерни офис мебели
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Нови автомобилни измиванияНови автомобилни измивания
Продажба на кожени дивани в МоскваПродажба на кожени дивани в Москва
» » Кожените настилки са лукс за всички времена
© 2021 BggeHat.com