Бетонният под в гаража

Най-популярната подова настилка в частните гаражи се счита за бетонна замазка. Това не е изненадващо, тъй като бетон етаж има редица предимства, сред които и издръжливост, пожароустойчивост, различни агресивни вещества (като например бензин, разтворители, масла) и неравни механични натоварвания. И да се направи конкретен етаж в гаража просто, въпреки разходите и трудолюбието на процеса.

Бетонният под в гаража

Бетонният под в гаража

Моля, обърнете внимание! Работата по подреждането на етажа трябва да започне след завършване на строителството на гаража, но преди началото на довършителните работи.

Първи етап. Подреждане на ревизионна яма

Версията на основната яма за наблюдение

Версията на основната яма за наблюдение

Снимката показва мястото, където ще бъде разположена ямата за наблюдение

Снимката показва мястото, където ще бъде разположена ямата за наблюдение

Най-труден и в същото време незадължителен етап. Контролната яма е необходима само от тези, които ремонтират самостоятелно колата. Не забравяйте, че такава яма трябва да бъде разположена на разстояние от входа на гаража и може да бъде оборудвана само там, където подземните води не се намират на по-малко от 2,5 метра от повърхността.

Процесът на изкопаване на ямата. Важно е стените да останат строго вертикални

Процесът на изкопаване на ямата. Важно е стените да останат строго вертикални

Стъпка 1. Първо копаете фундаментна яма. Дължината му трябва да бъде равна на дължината на колата + 150 см, дълбочината до вашата височина + 30 см, а широчината - около 110 см (30 от тях ще преминат към изолация).

Ямата е готова

Ямата е готова

Маркирайте границите на бъдещата яма и продължете да копаете. Когато ямата е готова, уплътнете долната част с бразда, излейте тънък слой глина и го запечатайте отново.

Стъпка 2. Покрийте дъното с рубероид, като го излагате на стените на няколко сантиметра. Залейте с бетона около 10 см и изчакайте да изсъхне напълно. За период на принудителна пауза по време на работа не е необходимо да покривате нещо с фундаментна яма.

Снимката показва как правилно да се очертава рубеола

Снимката показва как правилно да се очертава рубеола

Стъпка 3. След изсъхване на бетона започнете зидарията на стените. За ревизионната яма са подходящи:

  • блокове от газобетон;
  • червена тухла.

Започнете да полагате целия периметър, не поставяйте всяка стена отделно. В този случай между тухла и стените на ямата трябва да остане малка разлика (около 15 см). След като поставите първия ред, проверете нивото му, ако е необходимо, коригирайте позицията на тухлите. Използвайки мистрия, отстранете натискания разтвор, в противен случай ще трябва да бъде съборен, вече замръзнал, когато ямата е облицована.

Тухлена зидария

Тухлена зидария

Процесът на полагане на стени

Процесът на полагане на стени

Стените на инспекционната яма са почти готови

Стените на инспекционната яма са почти готови

Вертикалните шевове на всеки нов ред трябва да бъдат компенсирани от предишната - така че стените ще бъдат по-трайни. Периодично проверявайте вертикалността на зидарията. След поставяне на последния ред, фиксирайте върху него метален ъгъл (последният не трябва да е над пода).

Метален ъгъл, положен по стените на инспекционната яма

Метален ъгъл, положен по стените на инспекционната яма

Друг пример за ямата за наблюдение

Друг пример за ямата за наблюдение

Стъпка 4. След няколко дни можете да пристъпите към хидроизолация на стените на инспекционната яма. Първо покрийте тухлената повърхност с грунд, като използвате ролка с дълга дръжка и изчакайте да изсъхне. След това вземете битумния мастик, загрейте го и след това нанесете дебел слой от валяка.

Хидроизолация на стените на ревизионната яма

Хидроизолация на стените на ревизионната яма

Когато мастикът се втвърди, запълнете празнините зад стените със земята. Направете този слой по слой, внимателно удряйки всеки слой, в противен случай земята ще седи под теглото на бетонния под и ще се появят пукнатини.

Етап 2. Маркиране на нивото "нула"

Маркиране на подови настилки

Маркиране на подови настилки

По-добре е да използвате лазерното ниво - това значително ще намали разходите за време. Но в отсъствието му можете да използвате обичайното ниво на сградата. Първо направете отметка на стената на височина 1 m от грубия под, след това го прехвърлете (маркирайте) по целия периметър. По-нататък от получената линия, паднете с 1 м (+ 2 см) и направете няколко маркировки (2-3 на всяка стена), които са свързани с покрит кабел. Това ще бъде нивото "нула", т.е. линията, от която ще се изпълни пълненето.

Етап трета. Подготвителни дейности

След предишните етапи в гаража ще има много строителни отпадъци, които ще трябва да премахнете. След това премахнете горния слой на почвата с дебелина около 30 см. Важно е дълбочината да е еднаква по цялата площ, така че да почистите всички неравности с лопата. След това, компактно почвата с rammer, изсипете слой от пясък с дебелина около 5 см, излейте вода и подсушете. След това запълнете подобен слой глина, направете същото с него. Всичко това е необходимо, за да се гарантира, че плътността на субстрата е възможно най-висока.

Схемата е пример за изолиран бетонен под

Схемата е пример за изолиран бетонен под

Четвърто стъпало. пълнене на създаване

Стъпка 1. Покрийте основата с 10 см чакъл възглавница. Ако площта на гаража е достатъчно голяма, ще бъде трудно да се определи точната дебелина без специално оборудване, но можете да опростите всичко. За да направите това, напишете няколко реда от височина дървени колове, необходими, изсипете чакъл на това ниво, следвайте подправяне, премахване на залозите и запълни празнината в една и съща чакъл.

Ако гаражът е малък, тогава в центъра и в ъглите може да поставите ярък печат на височина 10 см. Така че процедурата за запълване ще се извърши много по-бързо, тъй като не е нужно да отделяте време за измервания.

Стъпка 2. След това напълнете пясъка, независимо от това - фин или груб, чист или с примеси. Изсипете формираната "възглавница" с вода и тампон. След това проверете хоризонталността на базата с нивото.

Запълване на пясък

Запълване на пясък

Пясъчно леене с вода

Пясъчно леене с вода

Стъпка 3.Над пясък излива 5 см слой от чакъл фракции с размери 4-5 см. Подравняване повърхност пломбират, изсипва се малко количество пясък и повторно овлажняване на трамбоване. Опитайте се да гарантирате, че повърхността е изключително плоска, без изпъкналости.

Запълване на развалини

Запълване на развалини

Стъпка 4.Следващата стъпка е пълненето на основата с течен бетонов разтвор (около 3 см). За да приготвите разтвора, разбъркайте натрошен камък, пресяван пясък и цимент в съотношение 6: 3: 1. Такова решение няма да бъде много силно, но напълно приляга на изравняването на основата. Изсипете разтвора върху развалините, леко се приведете в съответствие с правилото и изчакайте да изсъхне напълно.

Етап 5. изолация

След като бетонът изсъхне, почистете повърхността с някакъв грунд. За хидроизолация можете да използвате течен каучук, битум или друг ролков материал. Ако хидроизолационният материал не е течен, след това го положи с припокриване от 10 см и не забравяйте да вятър на стените. За изключителна надеждност можете да поставите например покривен материал директно върху гореща мастика - в този случай защитата от влага ще бъде по-ефективна.

Етап шест. подсилване

Подсилване на окото

Подсилване на окото

Този етап изисква метална мрежа (въпреки че днес се продават и пластмасови), които могат да бъдат закупени вече готови или заварени от арматурни пръти с дебелина 0,5 см.

Пластмасова мрежа за армиране на бетонни подове

Пластмасова мрежа за армиране на бетонни подове

Размерите на клетките трябва да са около 1х1 см. Поставете решетката така, че да има поне 5 сантиметра от краищата си по стените, оставяйте подобно разстояние около инспекционната яма. Също така, мрежата трябва да бъде леко повдигната над основата (около 2 см), за която трябва да поставите под нея опори ("столове"), изработени от метал или пластмаса.

Видове, размери и цена на армировъчната мрежа за бетонен под. изтегляне

Подсилване на окото

Вариант на подсилване на пода в гаража

Вариант на подсилване на пода в гаража

Седми етап. ръководства

Необходими са водачи, за да се гарантира, че повърхността на пода е възможно най-ниска. Като водачи можете да използвате стоманени тръби, ъгли или дървени пръти.

Инсталиране на фар

Инсталиране на фар

Смажете водачите със специално масло и ги фиксирайте с циментова замазка. Задайте ги на равни хоризонтални редове приблизително на всеки 1-1.5 м. Проверете хоризонталността на готовите "маяци", ако е необходимо, прикрепете нещо.

Етап осем. запълни

Първо, определете необходимия обем разтвор. За да направите това, изчислете площта на гаража и го умножете по височината на замазката (това е 5 см). Например, ако площта е 30 м², тогава 1,5 м³ бетон ще бъде необходим за работа. Разтворът трябва да се приготви в съотношение 1: 3, циментът трябва да бъде най-малко "четиристотин".

Бетон клас Масов състав, C: П: Щ, kgЕкспозиция състав за 10 литра цимент П / Щ, l Количество бетон от 10 литра цимент, l
1001: 4.6: 7.041/6178
1501: 3.5: 5.732/5064
2001: 2.8: 4.825/4254
2501: 2,1: 3,919/3443
3001: 1.9: 3.717/3241
4001: 1.2: 2.711/2431
4501: 1.1: 2.510/2229

Вместо пясък можете да използвате скрининг.

Хранене на бетон от миксер

Хранене на бетон от миксер

Изсипете готовия разтвор между водачите, така че да са напълно покрити. След това взимайте правилото и силно го натискате от двете страни и го "плъзнете" по два съседни водача. Това ще позволи не само да се премахне излишния разтвор, но и да се изравни повърхността на замазката.

Изливане на бетон

Изливане на бетон

Изравняване на бетона с правилото

Изравняване на бетона с правилото

След 24-48 часа извадете "маяците" (ако са смазани, тогава не е необходимо усилие за това). Празните останали след тях, напълнете с бетон и изчакайте да изсъхне напълно. Това отнема максимум 4 седмици и през цялото това време настилката трябва да бъде периодично навлажнена, така че да не се напука.

Бетонният под в гаража

Бетонният под в гаража

Бетонният под в гаража

Бетонният под в гаража

Устройството за бетонни подове. Standard. Изтегляне безплатно

Устройство за бетонни подове.doc

Събиране на строителни системи. На подреждането на половете. Фирма "Техноникал". Изтегляне като PDF

Основи и подове

Видео - Бетонният под в гаража

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подът в гаража със собствените си ръцеПодът в гаража със собствените си ръце
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Подаване на подаПодаване на пода
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Как да запълни бетонните подове в гаражаКак да запълни бетонните подове в гаража
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
» » Бетонният под в гаража
© 2021 BggeHat.com