Как да напълните подовата замазка

Необходимостта от запълване на замазката възниква почти във всяка конструкция. Подова настилка е необходима, за да се направи повърхността дори и там, където ще бъде поставена настилката. Освен това благодарение на замазката хидро- и топлоизолацията на пода се увеличава.

Как да напълните подовата замазка

Как да напълните подовата замазка

Подовата замазка е доста сложна процедура, която изисква професионални умения, затова най-добре е да се инструктира такъв квалифициран специалист в строителната организация. Въпреки това, ако бюджетът за строителство е ограничен и няма участие на външни специалисти, замазката може да бъде завършена самостоятелно.

Трябва да се помни, че професионалистите извършват потапяне на базата на определен алгоритъм, случайно променящи се етапи, които могат да доведат до тъжни резултати. Алгоритъмът трябва да се изпълни в посочения по-долу ред.

Подготвителен етап. Избор на замазка. Подготовка на помещения

Мнозина започват да работят, дори без да решават, например, какъв начин ще използват - при липса на план, първата грешка е. Основните видове замазки са четири: хоросан, бетон, комбиниран и насипен.

  1. Бетонна замазка - един от най-евтините, но в същото време е много кратък, така че се използва все по-малко.
  2. Замазката за замазка предполага добавянето на лепкава маса към бетона, което увеличава нейната здравина, но този метод също има недостатък - изсъхването може да отнеме до 1,5 месеца.
  3. Метод на комбиниран замазка - по-прогресивен. Нанасяне на бетон с този метод е направено в два слоя: дъното е подредено бетон, а отгоре е неговата саморазливна маса. Такъв съединител ще продължи дълго време и ще осигури отлична шумоизолация.
  4. И накрая, пълнежът е най-перфектният и удобен за инсталиране, тъй като не изисква изливане на квадрати и бързо изсъхва (в рамките на 10-15 дни). Недостатъкът на това зареждане е високата цена на материала (а именно самонастройващата се маса).

    Потопете висок поток

    Потопете висок поток

Подгответе също, от което имате нужда, и самата стая, на първо място тя се отнася до температурата на въздуха. Необходимо е стаята да не е много студена: оптималната температура е 10-25 градуса (в някои случаи се допуска до 5 градуса). Също така е важно да се предотвратят възможните течения - прозорците и вратите трябва да бъдат затворени.

Етап маркиране. Инсталиране на фар

Какво представляват фаровете? Това са твърди метални водачи, необходими за маркиране и изравняване на подовата замазка. Правилната формулировка на тях е основната задача на първия етап.

Инсталиране на фар

Инсталиране на фар

Сигналите се инсталират с помощта на специален инструмент - ниво (лазерен строител), но този инструмент се използва по правило от професионални строителни бригади. Фенове могат да направят с просто ниво на стелажи, което също ще даде задоволителен резултат, макар и не толкова точно, колкото нивото. В допълнение към простото ниво можете да използвате и воден знак, за да настроите сигналите. С това ниво се правят маркировки в ъглите на нивото на измервателния уред, които по-късно се прехвърлят с помощта на лентова мярка до желаната височина на замазката. Така че е по-лесно да ориентирате маяците, разположени по краищата.

Използвайки нивото, трябва да поставите втория фар. Трябва да инсталирате този начин:

  • замръзва цимент и го разпръсква в пързалки по линия по една от стените на разстояние от двеста до триста метра от него;
  • Натиснете първия сигнал на хълма по такъв начин, че височината му да е в диапазона от 30 до 50 см от нивото на пода;
  • втори фар, за да настроите по-сложна - имате нужда от него, за да съответства на височината на първия маяк (която се регулира от нивото) и се намира на разстояние от първата малко по-малко от дължината на правилата, на които вие ще направите замазка.

Освен това другите сигнали се инсталират по същия начин.

Монтиране на фарове по площада

Монтиране на фарове по площада

След като инсталирате маяците в циментовите слайдове, трябва да позволите на конструкциите да изсъхнат, така че да не ги ударите по време на полагането на замазката. Най-често инсталираните маяци остават за нощта, а на следващия ден започват работа.

Етап на усилване на замазката

Функцията на армировката е надеждност. За да се избегнат пукнатини в пода, през които ще проникне влагата (ако е частна къща) и е необходима мрежа за укрепване. Такава решетка е закрепена с дюбели към бетонната плоча на основата. Най-добре е да поставите защитен слой, например от камъчета, така че мрежата да не се прилепва плътно към плочата.

Подсилването се извършва в повечето случаи с помощта на специална метална мрежа: клетката с такава мрежа трябва да бъде с размер 10 10 или 15 с 15 см, а дебелината на телта е най-малко 3 мм.

Решетка от пластмаса или стъклен материал за подсилване на връзките

Решетка от пластмаса или стъклен материал за подсилване на връзките

Въпреки това, наскоро подсилване набира популярност с помощта на мрежи направени от композитни материали. Например, решетка от пластмаса не може да се разгражда под действието на влага, и това не е само неговото предимство: тя също е доста лесна и проста за използване и не блокира достъпа до безжичен интернет, това, което потребителите често се оплакват от Wi-Fi. Освен това пластмасовата мрежа не е електрически проводима, което е много важно, ако работата се изпълнява от обикновен човек - можете да се чувствате абсолютно безопасно и да не се страхувате да бъдете ранени.

Полипропиленово влакно

Полипропиленово влакно

Дисперсионната армировка се използва и с помощта на влакна, които включват стъкло, стомана и други компоненти. Дисперсионната армировка не се счита за пълноценна и се използва като допълнение към дългата арматура, което позволява на бетона да се разкъсва много по-бързо и да елиминира появата на неравномерност.

Етап на производство на циментов или бетонен разтвор

Лесно е да се направи циментова замазка - важно е само да се спази съотношението. Циментната суспензия се състои от четири части пясък и една част от цимент M400. В това съотношение съставките трябва да бъдат натоварени в голяма предварително варена корито, след което тя трябва да бъде внимателно смесена.

Етап на производство на циментов или бетонен разтвор

Етап на производство на циментов или бетонен разтвор

Заслужава да се отбележи, че за марката цимент M500 е необходимо да се спази различно съотношение - 1: 5.

Ако циментовата каша се произвежда ръчно, е необходимо водата да се добави само след смесване. В същото време се нуждаете от много вода, така че решението да се окаже доста рядко - е по-лесно да поставите това решение сами.

Производството на бетон е малко по-сложна процедура. Всички пропорции на съставките за производството на бетонов разтвор могат да бъдат взети от таблицата на пропорциите на бетона.

Бетонен смесител

Бетонен смесител

Съотношението на водата в разтвора не е посочено точно тук, но приблизително - важно е в каква среда да подготвите решението. Докато подготвяме конкретен хоросан у дома, много предпочитат да използват скрининг вместо пясък - за да изравнят, в този случай повърхността е по-удобна и се оказва по-гладка. Проверката замества пясъка и натрошения камък, така че при определяне на необходимия брой прожекции можете безопасно да обобщите дела на тези компоненти.

Етап на изливане подовата замазка

Етап на изливане подовата замазка

Етап на изливане подовата замазка

  1. Смесеният разтвор трябва да се излива между фаровете и внимателно да се изравнява с лопата. Разтворът трябва да се излее малко над конструкторите. След това трябва да използвате правилото - този инструмент трябва да бъде поставен между маяците и бързо движения напред, за да се придвижите на себе си.
  2. При един подход решението трудно може да бъде изравнено - трябва да изпълните операцията два или три пъти.
  3. След като първата част от замазката се наводни, е необходимо да се пристъпи към втората порция. Така че частта за порцията ще бъде излята.
  4. Запълнете полагането задължително за един ден, в противен случай покритието може да се счупи.
  5. Трябва да се отбележи, че в долните ръбове на стените обикновено се поставя лента с амортисьори, за да компенсира разширението. Материалът за такава лента е пенополиетилен. Тези ленти са необходими поради тази причина: при бързо затопляне разтопеният бетон се разширява, което може да доведе до деформация на покритието. Еластичната лента компенсира възможното нарастване на площта, свивайки се, когато е изложена на външни влияния. За да се пренебрегне такава лента, не е необходимо, по различен начин цялата работа може просто да слезе.

    Изсипете замазката

    Изсипете замазката

Последният етап

Повърхността изсъхва достатъчно бързо, затова в един ден е напълно възможно да се стъпи на повърхността, без да се страхувате да оставяте печат на ходилата. След това неизползваните маяци се отстраняват и каналите се запечатват (оптималното време е два дни след пълненето). Това се прави с помощта на сух разтвор (garzovka), който се втрива с дървена поутера. Гарновка сигурно се придържа към основното покритие, ако се натроши до една седмица след края на основните работи.

Отстраняване на маяци и ремонт на хоросан

Отстраняване на маяци и ремонт на хоросан

Накрая, замазката се почиства. Със сигурност от използването на правилото има следи - те се отстраняват с помощта на обикновена силикатна тухла.

След като приключите работата, трябва да проверите нейното качество. Специалистите по управление на качеството предполагат използването на такива събития:

  • външна проверка, проверка за пукнатини;
  • Измерване нивото на пода с помощта на нивата на сградата и водата;
  • подслушване. Ако звукът е глух, тогава решението е отлепено, звуковия звук дава възможност да се прецени, че работата се извършва качествено и този етаж ще продължи дълго време.

Видео - Как да запълни подова настилка

Времето за изсъхване на замазката в зависимост от температурата в помещението може да бъде от 24 до 28 дни. В същото време, докато изсъхне, е необходимо водата да се напоява с вода два пъти дневно - по този начин е възможно да се избегне напукване. Освен това можете просто да покриете прясната замазка с полиетиленово фолио за период от 2 седмици.

В края на времето на втвърдяване вече е възможно да се постави покритие, например килим или линолеум.

Покритие на килими

Покритие на килими

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на топъл воден подИзливане на топъл воден под
Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе сиВсичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
Материали за довършване на пода на балкона, което е по-добре?Материали за довършване на пода на балкона, което е по-добре?
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
Ремонт на подова настилка със собствените си ръцеРемонт на подова настилка със собствените си ръце
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Потапя се върху дървения подПотапя се върху дървения под
Електрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процесЕлектрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процес
» » Как да напълните подовата замазка
© 2021 BggeHat.com