Модерни материали за подови настилки от PVC дограма

PVC подови плочки

Всеки е запознат с най-евтината подова настилка - линолеум. Безполезно е да говорим за неговите заслуги, защото те са добре известни. Този подов настилка е бил използван в нашите апартаменти и домове за дълго време и популярността му е много висока, особено когато става въпрос за мокри помещения. Но той има един недостатък. Ако по някаква причина възникне дефект на повърхността му, можете да се отървете от него само като напълно смените капака на нова. И това удоволствие не е евтино. Подобен недостатък е лишен от PVC (поливинилхлорид) плочки. Всъщност, това е един и същ линолеум, притежаващ само по-високи качества и освен това нарязан на малки квадратчета и правоъгълници. Затова се нарича плочка.

Предимства на материала

Предимствата на този материал са много. Ето само някои от тях:

  • Ниска цена, в сравнение с други подови настилки.
  • Огромно разнообразие от декоративен дизайн - това важи както за цвета, така и за шарката. Както и разнообразието от показатели за размерите, което увеличава възможността за дизайнерски подход към дизайна на етажа.
  • Висока устойчивост на износване. Някои модели се използват за довършване на основния етаж в складове, сутерени и гаражи. Много често плочките се използват като временно покритие в музеи или изложбени зали. Освен това материалът има устойчивост на влага, така че PVC плочките често се използват в мокри помещения.
  • Простота на опаковката. Това изисква конвенционални строителни инструменти - валяк, назъбена мистрия, срязващи ножици и гумен чук. Понякога капитанът използва сешоар. Също така е лесно да ремонтирате материала и да го замените. Ако един от елементите на декорацията не е наред, поставянето й на място не е голяма работа. В този случай, като временно подово покритие, плочката може да се използва многократно. Основното е да го разглобите внимателно.
  • Материалът има добри звукоизолиращи свойства и топло докосване.
  • Геометрията на всеки елемент е толкова точна, че при монтажа не е необходимо да го персонализирате или да използвате допълнителни корнизи и други устройства.
  • Плочки от PVC могат да се поставят в най-недостъпните места. Това се прави просто и удобно. В този случай материалът е добре нарязан.

Структурата на PVC плочки

Подовите плочки от поливинилхлорид имат многопластова структура. Той получава своето име само защото поливинил хлорид се добавя към неговите средни и долни слоеве, което прави материала еластичен и гъвкав. Всички слоеве са хетерогенни по отношение на състава. Оттук и силата и пластичността, което увеличава устойчивостта на деформационния материал.

Обикновено основата - долният слой - е направена от фибростъкло или подобни материали. Неговата повърхност е леко грапава. Това се прави, за да се увеличи адхезията на слоя към други материали, които се намират в гениталната основа. Средният слой е чист поливинил хлорид, създаващ цветен дизайн. И последният горен слой е защитен материал с висока якост, от който зависи износоустойчивостта на покритието.

Много от производителите използват прозрачен полиуретан за това. Технологията на PVC плочки за производство на плочки се основава на процеса на пресоване, което го прави здрав.

PVC покритие

Моля, обърнете внимание! За да поставите плочки на пода, субстратът не се използва като междинен изравняващ материал.

Пъзел с плочки

Модулни плочки

Процесът на инсталиране на PVC покритие не е толкова сложен. Учителите уверяват, че дори начинаещ може да го реши, който за пръв път реши да направи нещо със собствените си ръце. Всъщност процесът донякъде напомня на монтажа на керамични плочки. Но нека започнем по ред.

Преди всичко трябва да подготвите пода. Трябва да се осигури известна равномерност с минимална разлика. Ако във вашия дом или апартамент подовата настилка е бетонна плоча, цимент-пясъчната замазка може да стане основата под PVC плочката. Ако подът е дървен и не отговаря на необходимите изисквания, тогава:

  • Първо, той трябва да бъде ремонтиран - да се събере, да се затворят пролуките и пукнатините.
  • На второ място, protsklevat - премахване на специална машина тънък слой от дърво.
  • Трето, покрийте със защитно съединение.

Ако след всички тези операции по ремонт качеството на дървената основа все още не ви е удобно, се препоръчва да се извършва допълнително изравняване с помощта на шперплат.

Без значение кой етаж сте подготвили за плочките от PVC - дървени или бетонни - задължително трябва да бъдат грундирани и добре изсушени. След това можете да продължите към основния процес. За целта маркирайте центъра на стаята, свързвайки диагоналите. Сега всичко ще зависи от това кой етаж сте избрали за декориране на интериора. Ако това е просто ориентирано полагане, поставете елементите от центъра на стените, излагайки всеки от тях на останалите. В този случай оформлението на плочката може да бъде равномерно или компенсирано, както при зидарията.

Етаж в кухнята

Слагане на плочки

Ако дизайнът на пода е избран комплексен, където се използват различни размери, форма и цветни елементи, тогава ще ви е необходим чертеж с точното местоположение на всеки панел. Може да изглежда, че подобна опция ще отнеме много време. Не е факт. Ако строго спазвате оформлението и технологията, няма да ви отнеме повече време, отколкото в случай на правилно редактиране. Важно е да се спазват точно всички съотношения и съотношения. Освен това, една малка грешка бързо се коригира - всяка плочка може веднага да бъде демонтирана и изместена. Така че няма да има проблеми.

Как да поставите плочката? За този лепилен състав - той може да бъде PVA лепило или друга опция за плочки - подът се обработва и се обработва задната страна на довършителния материал. След това плочките се вписват в местоназначението. Той трябва да бъде плътно натиснат с ръцете ви и валцуван с валяк за боядисване. Можете да използвате kiyanku - дървен или гумен чук, който е леко почукан върху плочката. Речта под покритието на лепилото трябва да бъде премахната.

Съществува и съвсем различен метод за закрепване, който често се използва при монтажа на линолеум. Използва двустранна лепенка, която се нанася около периметъра на плочките и диагоналите. Вярно е, че не всички господари му дават предпочитание, защото качеството на снасяне зависи от качеството на шотландското.

Моля, обърнете внимание! Ако плочката от поливинилхлорид се нагрява с сешоар, изрязването на материала ще бъде много по-лесно.

Полезни съвети

Модел на пода

Винилови плочки

  • Мастърс препоръчва да купите PVC плочки за закупуване на материали за още 10. Това се дължи на факта, че стените не се вписват в солиден панел, така че резитбата е нещо обичайно. И когато резитба, има отпадъци. Така че малък състав няма да навреди.
  • Преди да поставите PVC покритие, той трябва да бъде вкаран в помещението за един ден, за да се адаптира към новите условия. Монтажът на PVC покритие може да се извърши при температура не по-ниска от + 20 ° С.
  • Основата преди инсталацията е по-добра за премахване. Ако това е трудно или невъзможно, тогава трябва да ги затворите с някакъв защитен филм.
  • Подравняването на плочките е най-добре на предната страна - за да можете да контролирате правилното подравняване на шаблона. След завършване на инсталацията е необходимо да се предвиди ден, така че материалът да се придържа добре към гениталната основа. След това може да се използва незабавно.
  • Опитайте се да поставите плочката, така че шевовете да са минимални и взаимно перпендикулярни - това ще повлияе на външния вид на пода. И за да поддържате полимерните плочки в подходящо състояние, няма нужда да използвате специални перилни препарати. Подходящ за ежедневно домакинство.

Правилно проведен инсталационен процес гарантира илюзията за монолитен под. Между другото, в момента производителите предлагат плочки за реализиране на различни идеи по отношение на декорация, което точно имитира дърво, мрамор, пясък, метал и други естествени материали. Комбинацията от различни елементи ще създаде оригинален интериор в къщата. Но тук основното не е да прекалявате, затова използвайте услугите на професионален дизайнер.

И още един модерен подход е поливинилхлоридните плочи с триизмерно изображение. От всички модели, предложени за днес, тази опция за довършителни работи е най-скъпата. Но с негова помощ можете да създадете нестандартен дизайн в стаята, който няма да намерите никъде другаде. Към това добавяме възможността да променим пространството на стаята и да я увеличим визуално, превръщайки се извън нейното признание.

Подово отопление и PVC плочки

Палитра оттенъци

Асортимент от цветя

Възможно ли е подовата плоча да бъде поставена под плочките от PVC? Този въпрос може да се чуе доста често. Тук няма ограничения. Вярно е, че експертите съветват като топъл под, да използват филмова версия. Тази система обикновено се поставя в помещения, където няма отопление. Тя може да бъде баня или тоалетна, свързан балкон или входно антре.

Монтажът на такава отоплителна система и PVC плочки се извършва съгласно следната схема:

  1. Подготовка на гениталната основа - изравняване, почистване, обезпрашаване, грундиране.
  2. Полагане на топлоизолационен материал. По-добре е, ако е нагревател с фолиен слой, който се намира по-близо до отоплителната система.
  3. Полагане на филма топъл под.
  4. Моля, обърнете внимание, че не е необходимо да покривате целия етаж с този материал. Под мебелите и другите предмети не правете това. Инсталирайте го само в районите, където ще ходите.

  5. Монтаж на PVC плочки.

Заключение по темата

Съвременните полимерни материали, които все повече се използват в довършителните работи, постепенно започнаха да заместват скъпите естествени аналози. Разбира се, това не винаги е добро, но популярността им нараства. И не само защото цените за тях са ниски. Просто тези материали са достойна алтернатива на скъпите фактури и в същото време те не се различават визуално от тях. Така че можете да създадете оригинален интериор във вашата къща без много пари. И в това отношение PVC плочки са идеален вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
Изборът на подови настилки е ламинат или PVC плочкиИзборът на подови настилки е ламинат или PVC плочки
За видовете линолеум и опаковането муЗа видовете линолеум и опаковането му
» » Модерни материали за подови настилки от PVC дограма
© 2021 BggeHat.com