Инсталиране на линолеум от собствени ръце

Днес голям брой различни видове подови настилки са на пазара на довършителни материали. С непрекъснатото развитие на технологиите и цялостния прогрес, нивото на производство и посока на проектиране, линолеумът се радва на постоянно търсене, още повече, е лидер в продажбите.

Историята на неговото използване датира от много години и произхожда от времето на Съветския съюз, но въпреки това балатум материал, който не може да се разглежда на миналия век: той не само подобрява нейната ефективност, а дори и стил, дизайн, цвят. Балатум не е напразно е спечелила лаврите на най-добрият материал, тя е много практичен, устойчив на стрес, е светлина, за да инсталирате, ниска цена в сравнение с други материали, слабо податливи на механични повреди. Използва се както в жилищни помещения - частни къщи и апартаменти, така и в обикновени офис сгради. Прилагането на балатум може да постигне различни ефекти, благодарение на своята структура и цвят - можете да създадете илюзията за естествен камък или керамични плочки, или някакъв вид дърво покритие - ламиниран паркет.

Линолеумът в сравнение с изброените материали е много евтин и неговата опаковка може да се извърши самостоятелно. Но въпреки очевидната простота при поставянето на линолеум върху подготвения бетон с помощта на собствените си ръце, има много неща, които трябва да обърнете внимание. От тези важни "малки" моменти зависи от качеството на ремонтните дейности и периода на използване.

Начини за полагане на линолеум върху бетонен под

Начини за полагане на линолеум върху бетонен под

Монтирането на подовата настилка върху бетонната основа е възможно по следния начин: ако площта на помещението е малка, тогава е възможно да се използва конвенционален цокъл като фиксатор. Едно от важните условия е, че материалът лежи на повърхността без гънки, удари, "мехурчета", абсолютно точно.

Можете да използвате специална самозалепваща се лента за закрепване - двустранна залепваща лента. Този метод се използва както в малки помещения, така и в големи пространства. Възможно е да се използват специализирани лепилни разтвори. Но това не е толкова просто, колкото предишните методи, въпреки че няма нищо невъзможно, ако искате да направите всичко сами. Също така е възможно да се направи монтаж върху бетонен под без прилагане на лепилни решения по стария начин. На работното място ще се използват нокти и винтове. Няма да го разгледаме по-подробно, тъй като никой не го е прилагал дълго време.

Предварителна работа

Преди да започнете полагането на ново покритие - линолеум, трябва да направите подготвителната работа. Премахнете цялото покритие, което е било преди, ако е използвана изолация, тогава е необходимо да оставите само бетонна основа. Подложката трябва да бъде напълно почистена от остатъците от предишното покритие, следи от строителни отпадъци след разглобяване, всички видове прах или други замърсители. След почистване е необходимо да проверите качеството на бетонен под за недостатъци или неравности, ако техният процент от общата площ е повече от двадесет, тогава трябва да направите нова замазка.

Колко правилно да се направи разклонител на бетонен под?

Колко правилно да се направи разклонител на бетонен под?

Ако се използва евтин балатум, тогава нивото на бетонната основа трябва да бъде напълно равномерно. ЗАБЕЛЕЖКА! Ако не сте успели напълно да демонтирате стария настил или неговия субстрат, тогава не се изтощавайте и губите време. Просто напълнете съединителя, старото покритие дори ще добави допълнителна здравина към основата под новия линолеум.

Нюанси, които трябва да обърнете внимание, когато полагате линолеум със собствените си ръце. Инструкция стъпка по стъпка

Нюанси, които трябва да обърнете внимание, когато полагате линолеум със собствените си ръце. Инструкция стъпка по стъпка

Монтирането на подовата настилка не може да се извърши без подготвителна работа. Когато използвате обикновена замазка, състояща се от пясък и цимент, трябва да изчакате да изсъхне напълно, обикновено в рамките на един месец. През тези 4 седмици замазката става все по-силна. Ако се използват самонивелиращи се подове, инсталирането на линолеум може да се извърши след изтичане на периода, записан в инструкциите към тях. Някакво време преди полагане на линолеум, обикновено няколко дни, то трябва да бъде внесено в стаята, където ще лежи. Необходимо е покритието и помещението да изравняват нивата на влага и температурата. Поставете ролката вертикално. Влажността в стаята не трябва да бъде 60 и температурата не е под +18.

След като подова настилка е напълно суха, навийте ролка от линолеум около стаята и я оставете за известно време. Това може да доведе до изправяне на гънки и вълни. ЗАБЕЛЕЖКА! Ако линолеумът не е изравнен в рамките на 2-3 дни, е по-добре да го върнете в магазина, защото на тези места в бъдеще ще има пукнатини и вследствие на дупката. Когато се използват лепилни замазки при монтаж, трябва да се избягват течения, да се затварят всички прозорци и врати.

Монтаж на линолеум и фиксиране с плинт

Монтаж на линолеум и фиксиране с плинт

Полагането на линолеум със собствените си ръце без използването на лепилни смеси е възможно само в малки помещения, защото има висока гъвкавост и еластичност. При излагане на внезапни промени в температурата или влажността, покритието ще бъде "задвижвано" - т.е. да се промени формата му, след това да се намали, а след това да се увеличи. Всичко това в крайна сметка ще окаже лошо влияние върху качеството на линолеума, след известно време ще се появят гънки. Когато инсталирате покритието в една ивица в малка стая, използвайки перваза - всички изброени отрицателни фактори могат да бъдат избегнати. В края на краищата, первазната дъска фиксира линолеума надеждно и не позволява да се премества. Инсталацията е относително проста.

Roll разточва до цялата си дължина по пода, подкастрени - надбавка, която следва да бъде оставено е 10 см с помощта на валяк подравняване балатум и правят инсталация цокъл, от една страна, незабавно да го прикрепите с пирони или винтове .. Преди това, разбира се, трябва да се и бетонен фундамент цокъл, обработка бормашина дупка деление и да отбележи в своите дървени тапи или по друг начин "Chepik". Завъртаме материала до противоположната стена, дръпнете го и го фиксирайте отново с цокъл. По този начин инсталационният процес е много прост, не е нужно да прилагате никакви специални усилия и можете да го направите сами.

Полагане на линолеум върху бетонния под с двустранна лента за скициране



Полагане на линолеум върху бетонния под с двустранна лента за скициране

Този метод е по-добре да се използва и за малки стаи, където не много често отиват. Първо трябва да извадите касетата на ръба на стаята и не забравяйте мястото, където двете линолеумни ленти ще се поберат заедно. Преди поставяне, не сваляйте защитната лента от залепващата лента. Бетонният под трябва да бъде внимателно почистен, като се премахнат всички възможни замърсители, което значително ще повлияе на лепилната способност на лентата.

Чрез приравняване на ръбовете на материала към размера на стаята, като режете ръбовете, можете да започнете да отстранявате защитното фолио и лепилото. Трябва да го направите постепенно, без да бързате да се движите от стените до кръстовището на бандите. Въпреки че е възможно да се извърши целият процес и обратното. Първо трябва да отрежете линолеума по размерите на стаята, след което да го залепите. След това започнете да отстранявате защитното фолио и да лепете материала на пода, като го прикрепите плътно. Но този метод може да отнеме много повече време и усилия.

Полагане на ролки от линолеум с лепило

Полагане на ролки от линолеум с лепило

Първо, трябва да подготвите материала, а именно, да режете ролките до желания размер на стаята. Трябва да направите разлика от 8-12 cm при подготовката на парчетата. Този тип полагане се счита от специалистите за най-трудните и само специалистите в тази област могат да направят това. Въпреки това, ако следвате правилата и вземате предвид съветите на специалистите, можете да поставите линолеум сам.

Събиране на необходимите материали

За процеса на полагане на линолеум не е забавено, и е възможно да завърши работата бързо и качествено, ние трябва да се подготви за това предварително. А именно, събирайте всички инвентаризации и прочетете необходимите материали и съвети. В процеса на работа може да се наложи: ролка за лепило, лепило за линолеум, специален нож.

Техника за подреждане

Първо идва подготовката на повърхността. За да направите това, той се размазва със специална, предварително приготвена лепилна бетонна повърхност. След 15 минути след нанасянето на лепилото е възможно линиите на линолеума да се редят. След 5-10 минути можете да завъртите ролката, за да изгладите слоя. Същевременно събирайте остатъци от лепило по краищата. Необходимо е да работите с лепило много точно. Не можете да го получите във вътрешността на парче линолеум.

Другата половина е залепена по същия начин. В бъдеще можете да запишете останалата част от линолеума. Тъй като лепилото няма да се нанася върху цялата повърхност, а само по периметъра на помещението. Ще бъде много по-изгодно и по-бързо.

Свързване на 2 части линолеум

Свързване на 2 части линолеум

Типът стая и нейната площ пряко влияят върху сложността на полагане на линолеум. В крайна сметка, ако стаята е правилната форма и малък по размер, поставянето на линолеума ще бъде лесно. Ако стаята има изпъкнали части или е много голяма, може да възникнат трудности. Тъй като в този случай ще е необходимо да се използват няколко линолеумни картини, те трябва да бъдат закрепени сигурно и красиво. За да направите това, помислете за 2 метода.

  • Първият метод е горещо заваряване. Този тип шев е най-добре използван от специалист по този въпрос. Тъй като за изпълнението му ще трябва да използвате професионален инструмент за заваряване на линолеум. При този процес, при действието на поток от горещ въздух, материалът е подрязан.
  • Вторият метод е студено заваряване. Подходящ е в случай, че полагането на материала ще се появи на бетонния под с нанесения субстрат. Закрепването на лентите се извършва с помощта на лепило тип "C" и "A".

Тъй като тип "А" от лепило има по-течна структура, той се използва в комбинация с лепяща лента. Scotch в този случай се използва като форма за подкрепа. Те залепват ръбовете на шевовете, след което се полагат процепи, които се напълняват в гнездото, за да запълнят лепилото. След като лепилото изсъхне, можете да разкопчаете самозалепващата лента.

Лепило "C" се прилага само върху ставата. Прилагането на самозалепваща лента в този случай не се изисква, тъй като структурата на такова лепило е по-плътна и се вписва добре в ръба на шева.

След като разгледахме внимателно тази статия и явно спазвахме всички препоръки, като разгледахме всички тънкости и нюанси, които анализирахме, можем доста успешно да се справим със самостоятелното полагане на линолеум. Ако всички нива на складиране са спазени, линолеумът ще продължи дълго време и ще украси стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Линолеум под ламинат за какво да обърне внимание при изборЛинолеум под ламинат за какво да обърне внимание при избор
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
Пазарът на недвижими имоти на голям градПазарът на недвижими имоти на голям град
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
» » Инсталиране на линолеум от собствени ръце
© 2021 BggeHat.com