Интелигентна подова енергийна иновация плюс опит

Подово отопление

Търговска марка Енергия

Кабел за полагане върху пода

Завършване на отоплителния кабел

Електрическото оборудване под марката "Енергия" е известно на руския пазар от дълго време. Първата презентация на иновативни продукти беше извършена през 2001 г., когато в Москва бе открит представителният офис на компанията. Оттогава Енергийните уреди стават все по-популярни, като всяка година заемат все по-голям дял от пазара на отопление. Топлият под на Енергията отдавна е синоним на надеждност и висока производителност за строителните специалисти.

Правата върху търговската марка "Енергия" принадлежат на известната индустриална корпорация от Великобритания - компанията Lytellton Limited. В своите предприятия се осъществява окончателното сглобяване на компоненти за отоплителни системи. Индивидуалните компоненти се поръчват от трети страни доставчици - датската фирма OJ Electronics и френската група Atlantic Group.

Всички продукти, включително електрическо подово отопление, конвектори, сушилни и други устройства, преминават контрол на качеството в специализирана лаборатория, оборудвана с най-новите технологии. Завършените продукти се проверяват за надеждност, липса на фабричен брак, както и за съответствие с нормите и законодателството, установени от повечето страни по света. Прокарването на такива процедури гарантира, че крайният потребител ще получи висококачествени и надеждни отоплителни уреди с дълъг експлоатационен живот.

Модификации на подовата Енергия

В производствената гама на Lytellton Limited има няколко опции за подреждане на топъл под в стаята. Всеки от тях има иновативен дизайн и отличен избор на материали, които определят максималното им представяне. Същевременно ефективността на отоплението на вашите помещения до голяма степен ще зависи от правилния избор на това конструктивно решение.

Кабелна конструкция енергиен кабел

Най-лесният начин да се създаде система за подово отопление е да се постави отоплителен кабел с високо електрическо съпротивление. Подът на топлата енергия с помощта на кабелна конструкция е предназначен за монтаж в бетонна замазка за керамични плочки или порцеланови камъни. В същото време, използването на съвременни технологии позволява да се осигури минимално увеличение на нивото на пода - от 3 до 5 сантиметра.

Енергийният кабел обхваща различни модели на отоплителна техника с дължина на кабела от 8 до 150 м и специфична мощност от 18 W / m. По този начин максималното ниво на потребление на енергия на цялата конструкция е от 160 до 2600 W / h с отопляема площ от 1 до 26 квадратни метра. Това ни позволява да кажем, че тази технология е много икономична опция за отопление на стаята.

В този случай нивото на консумация на енергия може да бъде намалено, ако проектът включва регулатор на температурата. Това ще помогне за намаляване на разходите с 40-80 в зависимост от температурата на околната среда.

Гаранционният срок, обявен от производителя, е 20 години, при спазване на правилата за експлоатация. Въпреки това, лабораторните тестове, използващи метода на изкуствено застаряване, показаха, че топлата подове на енергия могат да издържат до 70 години експлоатация, която е сравнима с продължителността на многоетажните сгради.

В допълнение, кабелът генерира много слабо електромагнитно поле, чиято мощност е няколко пъти по-ниска от допустимите граници. Това е възможно благодарение на използването на многопластова плитка система, която също позволява на продукта да отговаря на стандарта за висока степен на защита IP 67.

Обърнете внимание! За да се гарантира безопасността и издръжливостта на отоплителния кабел, производителят препоръчва използването на монтажна лента и гофрирани тръби от собствено производство, които са включени в доставката.

Топла мат за подово отопление

Отоплителна мат

Устройството на топла мат

Едно от иновационните решения за отопление, предлагани от Energy, е отоплителните рогозки. Като силни и надеждни те позволяват да осигурят допълнителна изолация на помещения от различен тип, благодарение на дизайна им.

Тя включва кабел с еднаква дължина и топлоизолационен слой. За разлика от колегите си, топлата подова енергия под формата на рогозки осигурява равномерно нагряване на цялата повърхност, тъй като кабелът достига до ръбовете на матката.

Магнитна енергия за отопление Мат

Този дизайн е основна версия със специфична мощност на кабела от 165 вата на квадратен метър. В зависимост от модела, топъл подовете Energy Mat могат да имат мощност от 70 до 2150 W и да осигуряват отопление от 0,5 до 13 квадратни метра. Температурата на повърхността е 26-28 ° C.

Основното предимство на използването на термична мат е, че няма нужда да повдигате пода. Структурата може да се постави директно под слоя плочки или дори в лепилото за плочки, което значително улеснява монтажа му. В допълнение, топлинни подложки с подобна мощност могат да се използват и на балкони и лоджии за подобряване на тяхната топлоизолация.

В същото време сигурността на тези пола е на много високо ниво. Използването на допълнителен слой от топлоизолационен материал позволява както да се подобри съпротивлението на кабела до висока влажност на атмосферния въздух, така и да се намали силата на електромагнитното поле. Затова отоплителните рогозки, произведени от Lytellton Limited, са подходящи за отопление на всякакви жилищни помещения - включително детски стаи.

Отоплителна мат енергийна светлина

Изключително тънка нагряваща мат

Устройството на тънка подложка за топъл под

За да се осигури универсално приложение на отоплителната структура въз основа на термичната мат, Energy създаде лекото си изменение. Това е устройство с едножичен кабел с намалена мощност. Специфичното потребление на енергия е 100 вата на квадратен метър, а площта, която може да се нагрява с лека топлинна енергия, е от 0,5 до 6 квадратни метра.

Уникалната характеристика на Energy Light е възможността за използването му в комбинация с различни материали за подови настилки. Матките могат да бъдат подредени под плочките и под паркет, линолеум, ламинат, изкуствен камък, мрамор и дори килим. Освен това, малка дебелина на устройството ви позволява да правите без повдигане на пода.

Малкото захранване с кабел обаче изисква специални условия на работа. Такава топла енергия на пода е допустима само в затворени помещения с ниска влажност. В допълнение, не се препоръчва да се използва в помещения с голяма площ на остъкляване.

Маса за отопление Energy Light Plus

Комплект мрежести очила за оформяне

Метод за полагане на отоплителния кабел

Най-добрият вариант е да инсталирате средно дебела термична материя със специфична мощност 150 вата на квадратен метър. Подобен индикатор дава възможност за постигане на отличен резултат при ниски разходи за енергия. Размерите на панелите Energy Light Plus с тези характеристики варират от 0.5 до 12 квадратни метра.

Подобно на други термични рогозки от същия производител, те не изискват повдигане на пода, намиращ се директно под горния слой на подовата настилка. Освен това подовете за топлата енергия, създадени с използването на такива подложки, се инсталират лесно в лепило за плочки или други инсталационни слоеве. По този начин, тази технология е универсално решение, което ще отговаря на повечето потребители.

Характерна особеност на отоплителното устройство Light Plus е използването на много фина мрежа като матираща основа. В сравнение с други модели такъв под не изисква значително пространство за поставяне и е лесен за инсталиране дори и при малка широчина на помещението. Благодарение на това Light Plus изтривалките са един от най-популярните на руския и европейския пазар.

Важно! Производителят препоръчва използването на термични рогозки само като допълнителна отоплителна система. Ето защо при проектирането на оборудването на помещение е необходимо да се поставят в него конвектори или други основни отоплителни уреди.

Други конструкции

Метод на изолация

Изолация на отоплителния кабел

В допълнение към гореспоменатите основни модели на отоплителни уреди от енергетиката съществуват и други по-специализирани модели. По този начин кабелът Energy Professional е предназначен за отопление на помещения с висока влажност или открит достъп до външното пространство. В допълнение, тя може да се използва и за създаване на външни отоплителни системи - например градински пътеки или тераси. Специфичната мощност на такъв кабел е 30 W / m.

Друга уникална модификация на отоплителния кабел е Energy Universal, която има малко специфично захранване - 10 W / m. Благодарение на незначителната дебелина, както и добра изолация, той може да се използва с такива покрития като дърво, линолеум или килим. Най-добрият ефект обаче се постига при подреждане на Energy Universal под плочки. Той има висока топлопроводимост и прави възможно използването на кабела като основна отоплителна система.

По този начин, такива конструкции позволяват създаването на различни модификации на отоплителните системи. В допълнение към вътрешното монтиране топлинни кабели могат да се използват и за отопление на оранжерии, басейни (с подходяща изолация) и други сложни обекти. При всякакви условия продуктите на компанията ще се окажат най-добрите.

В заключение

окабеляване

Отоплителен кабел за отопление на открито

Топлата енергия на пода, създадена с помощта на различни модификации на тези отоплителни уреди, се характеризира с висока енергийна ефективност и надеждност. Доказателства са многобройни примери за използването на термични кабели и рогозки за отопление на обществени и промишлени помещения, където има доста строги изисквания за основните характеристики на отоплителните системи.

Друго потвърждение е непрекъснато нарастващият дял на пазара, който се занимава с продукти на Lytellton Limited и техните партньори.

Трябва също така да се отбележи, че едно важно предимство на топлинните устройства на тази марка е максималното удобство при тяхното инсталиране и използване. Всички кабели са оборудвани с два студени краища, необходими за подаване на електричество, и рогозки - един, което значително намалява усилието, необходимо за свързването им. Освен това подовото отопление е завършено с изолационни и инсталационни материали, което позволява да се спести време, необходимо за закупуване на допълнителни компоненти.

Що се отнася до потребителя, Енергия също се погрижи за максималния си комфорт. Терморегулаторите с оригинален дизайн ви позволяват да зададете точно желаната повърхностна температура и да спестите до 80 от максималната цена на електроенергията. И всички продукти на компанията, включително топлината на пода на енергия, отговарят на най-високите международни изисквания за безопасност, когато се използват в жилищни помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топла подова рехау за ваше удобствоТопла подова рехау за ваше удобство
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Електрически конвектори за отопление на домаЕлектрически конвектори за отопление на дома
Енергоспестяващо отоплениеЕнергоспестяващо отопление
Водни конвектори за подово отоплениеВодни конвектори за подово отопление
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
Конвектори за нагряване на тръбиКонвектори за нагряване на тръби
За сортовете на съвременните заваръчни материалиЗа сортовете на съвременните заваръчни материали
Принадлежности коларцПринадлежности коларц
Подът от девиПодът от деви
» » Интелигентна подова енергийна иновация плюс опит
© 2021 BggeHat.com