Кои подове в кухнята са по-добри

С избора на подове за кухнята в известно време трябва да се изправи пред почти всеки човек. В съвременния пазар има много различни материали, които могат да се използват за подготовка на кухненския под. Основното нещо е, че този материал обикновено понася влиянието на влагата, различни видове замърсители и не се страхува от случайни драскотини и други малки щети. Идеалното подово покритие трябва да се мие лесно и бързо.

Кои подове в кухнята са по-добри

Кои подове в кухнята са по-добри

Когато избирате конкретен материал, трябва да обърнете внимание на редица важни точки, без да знаете, че можете просто да губите пари.

Какво да се съсредоточим върху избора на материал за пода в кухнята?

Подът на кухнята, разбира се, се вписва добре в интериора на тази стая. Това обаче не е най-важният въпрос. На първо място, трябва да се уверите, че има подходяща база за вносния материал. Помислете дали можете да направите това, което вече е налице в кухнята, или ще трябва да се справите с радикална промяна на пода. На този етап трябва да решите сами дали сте готови за подобни разходи.

Ако възнамерявате да изградите топъл под, имайте предвид, че не всяко покритие може да взаимодейства със съществуващите системи нормално. В такива ситуации е необходим материал, който се характеризира основно с висок индекс на топлинна проводимост.

Помислете за дизайна на бъдещия етаж на кухнята. Покритието може да бъде лаконично и да служи като фон за всички елементи на интериора или да бъде ярко и самоопределящо основните акценти. Доста често се използва техника, според която две различни покрития се комбинират, като се вземат предвид характеристиките на определена функционална област.

Така например, в работата на стаята може да се използва за облицовка на прости и практични керамични плочки, или същия гранит, но в обстановка място маса трапезария, за да продължи етаж с естествено дърво или други материали, въз основа на нея. Тази опция е идеална за кухни, съчетани с хол и с просторна площ. В малка стая най-добре е да се използва монохромен и хомогенен материал, комбинираното покритие допълнително ще намали визуално площта на помещението.

Комбиниран под в кухнята

Комбиниран под в кухнята

След като сте се занимавали с основните точки, можете да продължите да изучавате характеристиките на всеки от най-популярните материали, използвани като подови настилки в кухните.

Основните характеристики на линолеум като материал за пода на кухнята

Линолеумът може да бъде изработен от естествени и изкуствени материали. Това е много практичен и удобен вариант за кухня с много значителни предимства, сред които един от основните е достъпна цена. Модерен линолеум перфектно служи на 10 и повече години, характеризира се с висока устойчивост на различни щети, отлични шумо- и топлоизолационни свойства. В кухните обикновено се разпространява материал със сгъстен защитен слой.

Основните характеристики на линолеум като материал за пода на кухнята

Основните характеристики на линолеум като материал за пода на кухнята

Друг сериозен аргумент в полза на линолеума е неговата непретенциозност в грижите. Материалът е много лесен за почистване, което е особено важно за кухни. Линолеумът лесно се вписва със собствените си ръце. За това не са необходими специални инструменти и знания.

Ако линолеумът е поставен на пода на дърво, прочетете подробните инструкции "Полагане на линолеум на дървен под".

Ако трябва да разберете тънкостите на полагане на линолеум върху бетонния под, прочетете публикацията - Полагане на линолеум върху бетонен под.

В съвременния пазар има много различни текстури и цветове, така че лесно можете да изберете линолеум, който идеално се вписва във вътрешността на вашата кухня.

Експертите не препоръчват закупуването на евтино синтетично покритие. За да се разграничи добър материал от лош дори чрез миризма - колкото по-изразен е ароматът на линолеума, толкова по-лошо е в екологичния план.

Не забравяйте да прочетете линолеумните маркировки, преди да го купите и допълнително да се консултирате с продавача. някои видове от този материал са подходящи само за нежилищни помещения. Съществуват по-съвременни модерни версии на линолеума - това са мармолеум и артолеум. Те печелят по отношение на екологосъобразността, но губят стойността си.

Използване на подложка от корк в кухнята

Ценителите на естественото покритие трябва да обърнат внимание на подова настилка от корк. За производството му се използва кората от дъб от корк. Такъв материал е приятен и дори полезен за човешките крака. Материалът е абсолютно безопасен за здравето, хлъзгането на "задръстване" е невероятно трудно дори при силно желание. Поради факта, че щепселът е почти не привлича прах и други отпадъци, този етаж е идеален за апартаменти и къщи, които са дом на астматици и хора с алергии.

Използване на подложка от корк в кухнята

Използване на подложка от корк в кухнята

Корковият под е непретенциозен в грижите. Такова покритие се вписва перфектно в по-голямата част от интериора. Корк може да има разнообразие от нюанси и текстура. Ако се използва в кухнята, материалът трябва да се обработва със специален защитен лак. Това ще го направи възможно най-устойчива на течности, но експертите препоръчват да се избягват дори малки наводнения, когато това е възможно.

Характеристики на използването на дървесина за подови настилки в кухнята

Естественото дърво е прекрасен материал, който може да направи интериора на всяка кухня по-уважаван, изтънчен и богат. Особено добро естествено дърво изглежда в кухнята, декорирани в класически стил и стил на страната. Най-доброто допълнение към този етаж ще бъде обзавеждането от дърво и подходящите аксесоари.

Дървен под в кухнята

Дървен под в кухнята

Един от основните недостатъци, поради които много хора отказват да използват естествено дърво, е високата цена. В допълнение, този материал не се толерира много добре от температурата и влажността вариации, така че е препоръчително да се използва в кухнята с изключение на подреждането на трапезарията, докато останалата част от пода, за да се скрие всички практически гранитогрес.

При избора на естествено дърво за монтаж на пода в кухнята, трябва да сте подготвени за редовна грижа и лечение. Дървесината толерира почти всички петна.

Въпреки това, въпреки високата цена и причудливост, дървесината е най-добрият вариант за представяне и безопасност за човешкото здраве.

Приложение на ламинат като кухненски настилки

Добра алтернатива на естественото дърво е висококачественият ламинат. Той не е толкова екологичен, колкото корк и дърво, но има и редица значителни предимства, включително по-висока устойчивост на различни неблагоприятни външни влияния.

Ламинат в кухнята

Ламинат в кухнята

В съвременния пазар е ламинат, имитиращ всички съществуващи дървесни видове, дори и най-екзотичните и скъпи. Някои видове покрития много успешно имитират и материали като мрамор, гранит и др. Също така на броя на важните предимства на ламинат е необходимо да има възможност за съвместно използване със система от топъл под. В същото време цената на материала е доста достъпна за почти всички.

Сред недостатъците на този тип подове не е най-доброто съпротивление срещу влагата, така че когато го използвате в кухнята, трябва да обърнете специално внимание на хидроизолацията на основата. В бъдеще ще трябва непрекъснато да наблюдава, така че покритието не получава излишната влага. Ако искате, можете да похарчите малко повече пари и да купите специални влагоустойчиви ламинатни панели.

При избора на ламинат се препоръчва да се обърне внимание на продуктите на добре познати и доказани производствени компании. Не забравяйте да попитате продавача за хигиенен сертификат. Не забравяйте да обърнете внимание на натоварването, на което се изчислява всеки конкретен вид материал.

Основни свойства на подовите плочки

Основни свойства на подовите плочки

Основни свойства на подовите плочки

Най-популярното покритие, най-често използвано за довършителни кухненски подове, е керамичните плочки. Плочките са много удобни за използване. Това е практичен и евтин материал, представен в най-разнообразните цветове и дизайнерски решения. На пода керамичното покритие може да се полага по паралелен или диагонален начин. Вторият вариант, ако се приложи правилно, изглежда по-изгоден, но помага да се увеличи потреблението на материала.

Безспорните предимства на съвременните керамични плочки включват способността му да симулира практически всички съществуващи материали. Плочките са напълно безопасни за човешкото здраве. Той не се страхува пряка слънчева радиация, домакински химикали и дори електрически ток.

Въпреки това, с всичките си многобройни предимства, плочките също имат редица важни недостатъци, най-значимите от които са неговата "студенина". Етажите в плочките е малко вероятно да угоди на хората, които са свикнали да се разхождат из къщата без обувки. Следователно, много собственици решават, преди да инсталират плочките, да извършат инсталирането на топла подова система.

За покриване на кухненския под е най-добре да използвате негатирана матова керемида, тк. това не е толкова хлъзгаво в сравнение с лъскавия аналог. Твърдостта за кухнята ще бъде достатъчно за ниво от 4-5, за трайност - 3-4.

Ако като завършващ материал за пода в кухнята, изборът е спрял върху плочката, как правилно да се полага този тип покритие, прочетете публикацията "Как да поставите плочката на пода".

Подът в кухнята е изработен от порцеланови камъни

Порцеланът е фин материал за неговите характеристики на работа. Обикновено толерира температурните промени и не се страхува от влага. Това е много трудно, особено когато се сравнява с плочките, материала и е чудесно за облицовка на кухненския под.

Подът в кухнята е изработен от порцеланови камъни

Подът в кухнята е изработен от порцеланови камъни

Керамичният гранит често имитира разнообразие от естествени материали, което ви позволява да създадете най-оригиналния и успешен интериор. Може да има матова и полирана повърхност. В кухнята е за предпочитане да се използва матова опция.

Полезна информация за саморазливните кухненски подове

Самонивелиращите се подове често се наричат ​​течен линолеум

Самонивелиращите се подове често се наричат ​​течен линолеум

Самонивелиращите се подове често се наричат ​​течен линолеум. Външно, този материал е подобен на линолеума, а на допир повече като плочка. Сред основните предимства на този материал са високата механична стабилност и непринудеността при употреба.

Широката гама от цветове и варианти за течен линолеум се предлага за продажба, което ви позволява да украсите добре дъното на кухнята и колкото е възможно по-добре да го приберете в съществуващия интериор.

По този начин в кухнята можете да направите под, използвайки почти всеки материал. Съсредоточете се върху специфичните особености на работата на вашата кухня, наличния бюджет и личните предпочитания, помнете характеристиките, предимствата и слабостите на всеки от дискутираните материали и можете да направите правилния избор.

Видео - Кои подове в кухнята са по-добри

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Таван в кухнята избор на най-добрия вариантТаван в кухнята избор на най-добрия вариант
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Как да изберем мебели за кухнята?Как да изберем мебели за кухнята?
» » Кои подове в кухнята са по-добри
© 2021 BggeHat.com