Изчисляване на пясъчен бетон за композиция на подово покритие и нанасяне на смеси, оптимизиране на процеса на пълнене, изчисляване на съставките

Циментова подова настилка - универсален метод за изравняване и подготовка на повърхности за всички видове подови настилки. Настилката или не се определя на място, като се вземат предвид състоянието на основата и вида на пода. Ако разликата във височината е малка и подът е планиран да бъде поставен върху дървените трупи, в много случаи е възможно да се направи без замазка, изравняването на равнината се извършва с помощта на обикновени клинове.

Пясък бетон за подова настилка

Пясък бетон за подова настилка

Състав и свойства на пясъчния бетон

Състав и свойства на пясъчния бетон

Можете да намерите статии, които дават примери за определяне на количеството пясък бетон при изчисляването на дебелина един сантиметър. Съветваме ви внимателно да се обърнете към този проблем. Опитни майстори знаят, че такива малки колебания могат да бъдат отстранени само с течен бетон, сухи смеси на такава малка дебелина не могат да бъдат положени. Ще разгледаме няколко варианта за изчисляване на бетона, като се вземе предвид дебелината и съставът на сместа. Отделно, нека да говорим за особеностите на използването на закупени сухи смеси от пясък бетон и самостоятелно подготвени.

Как да се изчисли собствен пясък бетон

Как да изчислим количеството пясък бетон

Как да изчислим количеството пясък бетон

Пясък бетон - суха смес за подова настилка

Пясък бетон - суха смес за подова настилка

Вместо въвеждането, нека кажем, че никой, дори и най-професионалният строител, не успя и няма да може да изчисли количеството материал в рамките на една кофа. Тази ситуация може да се обясни с две причини:

  • дори теоретично е невъзможно да се изчисли обемът, който ще бъде напълнен с течни смеси. Повърхността има твърде много хълмове и вдлъбнатини, няма да е възможно да се знае действителната височина на замазката по цялата площ. Измерванията и допълнителните изчисления са само приблизителни;
  • Количеството консумиран пясък бетон зависи значително от количеството вода. По време на приготвянето на сместа, вода се излива върху окото, докато сместа има желаната консистенция. И тя също е произволно определена от господаря.
Подготовка на пясъчен бетон

Подготовка на пясъчен бетон

Заключение - направете приблизителни изчисления и купувайте или подгответе смеси с марж от около 10. Това е много по-изгодно и по-евтино от спирането на работата и отиването в магазина за липсващи съставки. Освен това, че такива пътувания струват пари, има още един проблем. Изсипаната част от песийския бетон през това време ще има време да замръзне, качеството на сцеплението между старата и новата замазка ще бъде много по-слабо. Като следствие - силата на замазката със сигурност ще намалее и това може да е от решаващо значение за някои видове подове. Изчисленията на peskobetona ще започнем с избора на неговата марка.

Потреблението на сместа за топъл под

Потреблението на сместа за топъл под

Как да разпознаете марката бетон

По-скоро сложен въпрос, изберете оптимален марка може да се преживее само майстор професионалист с максимален брой фактори: натоварването на пода, подов тип (обикновен или топъл) провеждане базовите способности, брой етажи на сградата, и така нататък ..

Силата на пода за по-голямата част от случаите е достатъчно M300, само в промишлени цехове, където се изисква установен много тежко оборудване, за да се направи замазка с по-висока физическа сила. M300 за помещения, взети от резерва за максимално възможното натоварване и като се вземат грешки сметка по време на смесване. Всяка грешка има отрицателно въздействие върху силата, но дори и най-неопитен майстор не е "да" влоши марка M200 по-долу, и това е достатъчно за всички помещения довършителни настилки. Промишленото строителство се извършва от професионалисти, които не позволяват такива груби нарушения на технологията за замазки.

Марки и приложение на пясъчен бетон

Марки и приложение на пясъчен бетон

Марк M300 се получава, ако се наблюдават следните пропорции на сместа: една част от цимента M400 в три части от речен пясък (без глинени включвания, има много негативен ефект върху якостта на разтвора). Водата се добавя, ако е необходимо, количеството зависи до голяма степен от първоначалната влага на пясъка. Ако е изложен на дъжд, тогава водата ще се нуждае от значително по-малко от това за напълно сухия материал. За да не се бърка с количеството, водата се добавя на порции, капитанът вижда състоянието на сместа и решава дали да добави повече или не.

Как да знаете количеството на шлаката, нарязана на ръка

По-горе вече казахме, че изчисленията са само приблизителни, материалите трябва да бъдат закупени повече.

Измервания, планиране

Измервания, планиране

Определяне на плоскостта на пода

Определяне на плоскостта на пода

Дебелина на подовата замазка

Дебелина на подовата замазка

  1. Направете измервания на периметъра на стаята. Отнема дължина и ширина, въз основа на тези данни площта се изчислява.
  2. Разберете дебелината на бетона. Минималната дебелина се избира при отчитане на пода и максималните възможни товари. Като правило, това не се случва по-малко от пет сантиметра. След това трябва да се опитате да намерите най-дълбокото място на повърхността и да я измерите. Тя не трябва да бъде нито една куха, а секция с максимален наклон. Изчислява се средната стойност между минималната и максималната дебелина и се умножава по площта на помещението. По този начин ще разберете обема на пясъчния бетон, който е необходим за подова настилка.
  3. Определете количеството цимент и пясък на куба. Първо ще говорим за цимент. Изчисленията, които правим за смес от клас М300, за приготвянето му се използва цимент М400. Кубът на разтвора изисква 400 кг цимент (8 торби от 50 кг) и три пъти повече пясък - 1200 кг. Вода, както вече беше споменато, ако е необходимо.
Консумация на материали

Консумация на материали

Не се страхувайте да купувате цимент с марж. При строителството на етажи, строителството на къщата не свършва, а в бъдеще циментът винаги ще бъде необходим, няма да се изгуби напразно. Тези изчисления са подходящи за течна замазка. Ако искате да работите с полусух, тогава количеството материали трябва да бъде намалено с ≈ 25.

Как да разберете количеството на фабрично изработения пясъчен бетон

Бетон в опаковки

Бетон в опаковки

В развитите страни пясък бетон е бил използван в продължение на много десетилетия, в нашата страна се появи сравнително наскоро. Някои отделни разработчици все още не знаят какъв материал и как да го използват. Незнанието на свойствата на материала не позволява да се изчисли приблизителната му стойност, необходима за подовата замазка.

Пясъчник M300

Пясъчник M300



Общият пясък бетон е смес от пясък от различни фракции с цимент в определени пропорции. Специалните марки могат да имат допълнителни добавки (пластификатори, модификатори и т.н.), за да се получат допълнителни характеристики на замразената смес. Следователно изчисляването на количеството пясък бетон не се различава от изчислението на смес, приготвена от собствените сили. Ако, разбира се, за разработчиците, цената няма значение. Фабриканският пескобетон ще струва поне два пъти повече, отколкото е приготвен сам. Защо тези неща са толкова скъпи? Има няколко причини.

  1. Пясък за приготвяне на пясък бетон трябва да се пресяват на специално оборудване за разделяне на фракции.
  2. За да не загуби качествата си, пясъкът трябва да се изсуши. Това е голяма допълнителна цена на енергията.
  3. Линията на смесване на съставки и насипване е доста скъпа.
  4. За съхранение е необходимо да се използват запечатани торбички, които не позволяват проникването на влага.

За всичко това се добавят неизбежни загуби към хранилището, допълнителна такса за рентабилността на производителя и в крайна сметка се получава висока цена.

Препоръчва се използването на пясък бетон M300 за подова настилка, количеството може да се определи само приблизително съгласно алгоритъма, описан по-горе.

Стандартни изисквания за пясъчен бетон за подова настилка

Колкото по-добро е качеството на сместа, толкова по-малка е дебелината на замазката, което спестява много скъпи материали. Какви изисквания трябва да отговарят на качествените пясъчници?

  1. Номенклатура на съставките. Цимент марка не по-ниска от M500, размерите на пясък, в зависимост от вида и предназначението на материала. Пропорции от най-малко 1 (цимент): 3 (пясък). Влажността не надвишава 30, срокът на годност не може да надвишава гарантираните от производителя, ако се съхраняват в затворени отопляеми помещения.

    Цимент М500

    Цимент М500

  2. Съпротивление срещу замръзване. Пясъкът бетон трябва да издържа най-малко 50 цикъла на замразяване / оразмеряване. Този индикатор е важен само за подове на открито или в ненагрявани помещения. Възможно е използването на материала по време на изграждането на подове в бани, гаражи и жилищни сгради.
  3. Температурен диапазон на използване. Обикновените състави на пясъчен бетон могат да се засаждат и полагат само при положителни температури. Но има специални марки с иновативни добавки срещу замръзване, с които можете да работите и при отрицателни температури.

    Приготвяне на сместа

    Приготвяне на сместа

  4. Индекс на сцепление. Силата на адхезия към стоманобетонни повърхности не трябва да бъде по-малка от 4 kg / cm2. Ако основата е предварително подготвена, силата на съединителя се увеличава. Задължително условие за употреба е пълно отсъствие на прах и отломки на повърхността.
  5. Обемна плътност. Този параметър помага за изчисляването на количеството пясъчен бетон за подовата замазка по-бързо. Стандартната стойност трябва да бъде 1500 kg / m3.
  6. Размерът на пясъка. В зависимост от областта на приложение фабрика peskobeton направен от пясък до 2.0 mm (за мазилка) до 2.2 mm (за връзки) и повече от 2.2 mm (за изравняване или пълнене бази).

    Размерът на пясъчните частици

    Размерът на пясъчните частици

Приблизителната консумация на пясък от бетон на един квадратен метър от замазка с дебелина от един сантиметър се препоръчва от производителя. Всеки от тях показва стойностите си на опаковката, данните могат да варират между 15-25 kg / m3. С тези данни и общия обем на замазката е лесно да се изчисли необходимото количество материал.

По време на работа трябва да се има предвид, че подготвеният материал трябва да се постави в продължение на три часа. Като се има предвид този показател, е необходимо да се изчисли обемът на еднократните препарати от пясъчен бетон. Ако се е случило, че в точното време не е било възможно да се държи вътре и разтворът да започне да замръзва, то може да бъде разтворен с вода, добавя се вода в много малки количества при постоянно смесване на сместа. Но имайте предвид, че всички физически показатели на такава замазка ще се влошат с около 20-25.

Добавяне на течност към сгъстен разтвор

Добавяне на течност към сгъстен разтвор

Минималното време на втвърдяване е 24 часа, след което се допускат допълнителни строителни работи върху повърхността на замазката. 50 максималната сила на разтвора се натрупва за две седмици, един месец по-късно силата е 90 максимум. И постигането на сто процента сила ще отнеме много десетилетия. Такива физични свойства на цимента.

Няколко начина да се сведе до минимум количеството пясък бетон за подовата замазка

По-скоро високата цена на строителите на материални сили да предприемат всички мерки, за да го спасят. Разбира се, това се прави само от добросъвестни специалисти, които зачитат както работата си, така и клиента. Поради това, което можете да запишете пясъчния бетон?

  1. Много внимателно извършва подготвителната работа. Проверете повърхността на основата, обърнете специално внимание на издатините. В много случаи е много по-изгодно да се намали най-високата от тях, поради което дебелината на замазката в стаята може да намалее с няколко сантиметра. В зависимост от района това намаление ще спести значително количество материали. В допълнение към парите се спестява време и се намалява натоварването върху припокриването на лагера. И всичко това, без да се влошава качеството. Между другото, премахването на големи издатини също трябва да се направи по време на подготовката на стените за мазилки.

    Коригиране на неравностите на пода

    Коригиране на неравностите на пода

  2. Повечето от замазките в жилищните помещения нямат значителни товари, те могат да бъдат направени от полусух материал. Работата с него е по-трудна, но спестяванията могат да надхвърлят 30. В допълнение, полусухият под замазка има добри показатели за спестяване на топлина.

    Полусух подова настилка

    Полусух подова настилка

  3. Ако разликата във височината на основата надвиши 3-4 сантиметра, тогава предварителното изравняване може да се извърши с пясък. Поставете го на най-ниските места, намокрете го и го дръпнете добре. Обърнете внимание, че на тези места дебелината на замазката на пясъчния бетон не е по-малка от 4 сантиметра. Този метод е много ефективен при неравномерни стоманобетонни носещи плочи от стария тип.

    Подравняване на пода с пясък

    Подравняване на пода с пясък

  4. Не се опитвайте незабавно да направите правилно фугиране, а размерът на височината от няколко милиметра лесно се елиминира по време на монтажа на покритието. Тази технология не само пести материал, но и увеличава скоростта на работа.

Надяваме се, че нашите съвети ще помогнат не само да се изчисли правилно количеството пясък бетон, но и да се определи неговата марка и да се постигнат значителни икономии.

Перфектно подово покритие с пясъчен бетон

Перфектно подово покритие с пясъчен бетон

Видео - Изчисляване на материали за подова замазка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Шперплат на подаШперплат на пода
Как да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазкаКак да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазка
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
» » Изчисляване на пясъчен бетон за композиция на подово покритие и нанасяне на смеси, оптимизиране на процеса на пълнене, изчисляване на съставките
© 2021 BggeHat.com