Как да попълните пода в гаража

При изграждането на гаражна конструкция трябва да се обърне специално внимание на пода, тъй като основното натоварване от колелата на тежкото оборудване пада върху него. За да се уверите, че той не се провали, не се счупи и в крайна сметка не се разпадна, трябва да знаете как да запълнете пода в гаража правилно.

Как да попълните пода в гаража

Как да попълните пода в гаража

много повече от натоварването на етажите в жилищните площи - На първо място, на всички изисквания, които са поставени на пода в устройството на стаята, като теглото им, че трябва да трябва да гарантират, за да издържат без деформация трябва да се обмисли внимателно.

Изисквания за полуавтогара

Подовото покритие в гаража трябва да има следните качества:

- сила, надеждност (издържат на големи механични натоварвания);

- пожарна безопасност, тъй като в гаража има винаги запалими вещества;

- устойчивост на въздействието на химикалите - не е тайна, че петна от петрол, бензин, технически течности, бои или разтворители не могат да бъдат избегнати;

- устойчивост както на повишената влажност, така и на нейната недостатъчност;

- възможността за редовно почистване;

- издръжливост.

В допълнение към вземане на пода чист от употреба, много собственици, за които, както знаем, в гаража често означават повече седмици дори апартамент, предпочитам да преобрази гараж фондация декоративно покритие, така че често се използва за тази специални плочки, които имат висока якост. Това покритие не само ще направи пространството гараж по-естетичен, но и да допринесе за засилване на покритието, както и улесняване на почистването на гаража, както и плочки могат да бъдат лесно отстранени с разнообразие от мазни петна.

Но, в общи линии, повечето автомобилисти предпочитат най-простата версия на подовото устройство - това е качествена бетонна замазка. Дори и по-късно ще бъде решено да се трансформира гаража с помощта на полагане на плочки, все още не може да направи без надежден замазка.

Материали за работа

Ако подът на бетонната замазка бъде поставен на земята, тогава в този случай ще са необходими следните материали и инструменти за работата:

- отломки малка част, или ако плановете имат определен изолация на подове, най-добре е да се избере на разширени глинени камъчета - тези материали са необходими за запълване на почвата под замазката;

- подсилваща мрежа за укрепване на подложката (арматура) и фитинги или специални галванизирани стоманени профили за маяци;

- хидроизолационен материал - това може да бъде дебел полиетиленов филм, хидроизолация или обикновена хартия за покриви;

- цимент, чакъл и пясък за замазка;

- подложка за покритието - ако това е планирано;

- бетонов миксер;

- шпатула;

- лопата, правило, ниво;



- метален ъгъл за завършване на краищата на ревизионната яма, ако е планирано да бъде подредено;

- тухла, за полагане на стени на ямата.

Инспекционна яма

За начало - за ревизионната яма, която е много полезна в гаража за ремонт или поддръжка на автомобила. Трябва да го подредите правилно и да създадете висококачествено запълване.

Такава яма ще бъде добра помощ за ентусиаста на колата

Такава яма ще бъде добра помощ за ентусиаста на колата

  • Ябълката за инспекционната яма понякога се изкопава, когато се инсталира мазето на гаража. Това има предимство, което се крие във факта, че отворената повърхност позволява използването на земно-движещи се машини. Разбира се, изкопаните с помощта на екскаватор изкопани, например, ще трябва да бъдат подобрени, но е много по-лесно да се направи това, отколкото да се изкопава цялата яма ръчно.
  • Стените на изравнената фундаментна яма трябва да бъдат трайно подсилени и това може да се направи с помощта на тухли или кофраж и циментов разтвор. В дъното на инспекционната яма, по един или друг начин, е необходимо да се изсипва бетонна замазка.
  • Първо, дъното се изравнява и затиска, след това лежат и набиват една чакълна възглавница, слой от 3-4 сантиметра. За да не се заблуждават с дебелината на слоя, колоните със знак са разположени по целия периметър на ямата. Те са разположени на разстояние от 80-100 сантиметра една от друга.
  • След това пясъчният слой е покрит с 10 сантиметра и също е внимателно уплътнен.
  • След това, преди да покриете стените на ямата, трябва да направите хидроизолация. Ако влагата неблагоприятно ще повлияе върху материала на стената, тя бързо ще се срути, а хидроизолацията може да осигури надеждна защита на стените. За тези цели е подходящ всеки материал, устойчив на влага, например дебел полиетиленов филм. Тя трябва да бъде разпределена в цялата яма, както по дъното, така и по стените. Ако филмът е в отделни парчета, те трябва да бъдат запечатани един с друг чрез специална лепяща лента.
  • Следващият етап е поставянето на армираща мрежа по стените на ямата в два слоя - едната близо до хидроизолацията, а другата при дебелина на стената от около 8-10 сантиметра. Тогава решетката е фиксирана и на пода.
  • Тогава подът на инспекционната яма е наводнен. За тези цели е по-добре да се направи грубо решение, което ще се състои от пясък, чакъл и цимент. Дебелината на разтвора за пълнене трябва да бъде 8-10 сантиметра. Заливът се приготвя от конкретен хоросан, той се изравнява. Това може да се направи "по видимост" - идеална равномерност на пода на ямата не е необходима.
  • След втвърдяване на пода може да продължите да инсталирате кофража за стенно изливане. Той е инсталиран частично, приблизително до височина от 40-50 сантиметра, по целия периметър на ямата и напълнен с разтвор. За да се запази кофражът, се монтират разделители. Когато тази дебелина се напълни, можете да вдигнете кофража дори до същата височина, без да отстранявате дъното и така до самия връх. Кофражът се повдига над повърхността на гаражния под, който все още не е наводнен, до височината, която се планира да повдигне подовете с помощта на запълване и замазка.
Запълване на стените и парапета на наблюдателната яма

Запълване на стените и парапета на наблюдателната яма

  • Когато дебелината на стената е наводнена до горната част на почвата, външната стена на кофража е монтирана, така че горната част на ямата е завършена и напълнена с разтвор. Когато бетонът грабне от вътрешността на ямата, е вграден метален ъгъл с размери 50 × 50 mm. В ъглите е по-добре да заварявате ъгъла заедно чрез заваряване.
  • Гнездото се оставя да замръзне и по това време вече е възможно да се започне подготовката на гаражния под за замазката.

Подготовка на базовата площ

Поставянето на замазката директно върху земята не се препоръчва, така че пространството за нея трябва да бъде добре подготвено - само в този случай, подът на гаража ще отговаря на всички горепосочени изисквания.

  • Първо, подът на гаражния под трябва да бъде изваден на дълбочина 30-35 см, за да се освободи място за възглавницата, която ще бъде в основата на бъдещото покритие. Излишната земя от гаража се отстранява. Височината на бъдещата замазка трябва да бъде изчислена, като се фокусира върху височината на бордюра, която е разположена около ямата за инспекция. Освен това почвата е внимателно уплътнена по цялата площ.
  • След това, по цялата площ, смес от пясък и чакъл се разпределя равномерно. Този слой трябва да бъде около осем до десет сантиметра. То трябва да бъде уплътнено до максимум, а слой чакъл следва същата дебелина. Ако подовете трябва да бъдат изолирани, вместо чакъл, се полага глина, която също се изравнява.
  • Предлага се допълнително хидроизолация - може да бъде полиетиленово фолио или покривен материал. Между тях, листовете за хидроизолация трябва да бъдат свързани плътно и поради това са залепени, което трябва да бъде най-малко 20 сантиметра. Хидроизолация трябва да отидете на стените на гаража за 15-20 сантиметра.
  • Над хидроизолацията е поставена подсилващата мрежа, която е фиксирана с скоби, върху която са изложени, в зависимост от нивото на маяците от армировката или специалния профил. Те могат да бъдат фиксирани чрез заваряване или чрез използване на бързо втвърдяващ се разтвор.
Настройването на маяците е една от опциите

Настройването на маяците е една от опциите

Това завършва подготвителната работа и подът е оставен, докато хоризонталът бъде задържан върху маяците (ако тази опция беше избрана за тяхното фиксиране). Горният ръб на парапета на язовирите за инспекция също ще служи като един от маяците, така че излагайки допълнителните отвори, те трябва да бъдат сравнени с височината на бордюрите. Всички маяци са настроени, за да се постигне необходимото ниво. Понякога собствениците на гаража умишлено правят лек наклон в 1 ÷ 2º до портата на гаража - е до известна степен улеснява процеса на почистване на стаята.

Изливане на пода

Следващият етап от работата е отговорен за факта, че изпълнението на подовата настилка ще зависи от това как се извършва. Става въпрос за изливане на бетонна замазка. За гаражния под най-често се използва доста груб разтвор, съдържащ голямо количество чакъл.

Подът ще има добра якост, ако бетонът е наситен с чакъл

Подът ще има добра якост, ако бетонът е наситен с чакъл

1. Ако е възможно да се използва готовият бетонен разтвор, който ще бъде доставен и излят в подготвения и предварително подсилен обект, това значително ще опрости задачата. Понастоящем в това се занимават много строителни фирми и заводи за конкретни продукти, които приемат поръчки за производството на конкретна смес от бетон.

Запълване на пода с готов разтвор

Запълване на пода с готов разтвор

Напълнена върху армиращия разтвор мрежа бързо разпределени и, доколкото е възможно, ниво с лопата. Освен това, много внимателно, водещо правило за фарове, решението е напълно изравнено.

Повърхностно изравняване с маяци

Повърхностно изравняване с маяци

Но, дори ако използвате готово решение, не винаги е възможно да се веднага запълни целия гараж етаж напълно, като в този случай процесът трябва да бъде разделена на две или три етапа, в зависимост от големината на помещенията на гараж, който очертава някои области (карта) попълват.

2. Ако не е възможно да се поръча необходимото количество бетон с доставка, тогава ще бъде необходимо да се произвежда самостоятелно, като се използват бетонови смесители.

  • Разтвор гараж trehchastey трябва да се състои от пясък, една част цимент и чакъл trehchastey - тези компоненти се смесват в смесител, където се добавя вода постепенно, докато, докато сместа придобие последователността на гъст крем.
Няма възможност да поръчате готов разтвор - тогава ще вземем бетонен миксер и количка

Няма възможност да поръчате готов разтвор - тогава ще вземем бетонен миксер и количка

  • Ако трябва да излеете подовете на ръка, най-добре е да разделите цялата площ на пода в квадратчета с кофраж и да ги напълните отделно. За доставката на бетон до мястото на изливане ще ви е необходима метална количка или носилка.
  • Устройството подове по този начин ще отнеме много повече време и, разбира се, сили, като се има предвид, че дебелината на замазката трябва да бъде най-малко 60, а по-добре - 100 милиметра.
  • Изравняване разтвор, е необходимо периодично да пункция щик лопата, за да не се оставят кухини, изпълнени с въздух, който може бързо да доведе до деформация на дъската и унищожаване.
  • Напълнени с бетон и изравнени по фарове, оставят да изсъхнат за около седем до десет дни. След втвърдяване, и изглежда, от движение на повърхността, ако е необходимо, или присъствието на желание етажа накрая може да се приведе в съответствие течен полимерен състав или рядка циментова смес и пясък с добавен строителство лепило.
  • В случай на прилагане на този последен нивелиращ слой е необходимо да се ходи няколко пъти със специална ролка за игла. Това ще премахне въздушните мехурчета от замазката и равномерно ще разпредели състава по цялата повърхност.
Иглена ролка

Иглена ролка

  • Бетонната облицовка на гаражния под ще се счита за готова за работа в рамките на 30 ÷ 35 дни от датата на изливането на първия етаж.

Видео - съвети за изливане на бетонна замазка в гаража

Някои полезни препоръки

Има няколко точки, които трябва да се вземат под внимание при подготовката, пълненето и работата на пода в гаража:

  • За да излезете от гаража е удобен, с пълнеж етаж е разумно всички наведнъж и да осигури земята в близост до вратата си, и завършени полага армирана замазка.
  • При работа на гаража, бетонният капак преминава през абразивно износване, изтрива се и образува циментов прах. За да избегнете тези неприятни мигове, на върха на замазките или поставете пода керамични плочки или боя. Такава защита не само ще подсили подовете, но ще улесни и почистването на помещенията. За да се гарантира, че боята се държи здраво по повърхността, повърхността на пода може да се грундира със специален агент и след изсушаване на грунда да се нанесе боята.
  • Ще бъде още по-добре, ако подът се обработва със специален втвърдяващ се силикатен състав - спринцовка. Прониквайки в порите на бетонната повърхност, причинява химични реакции, които неутрализират химически активните вещества и създават нови силикатни кристални връзки. Подобно третиране не само ще изгори пода, но и ще повиши параметрите на бетона от един и половина до два пъти и освен това ще му даде отлични водоустойчиви качества.

На пръв поглед устройството на пода в гаража - това е много трудно, изискващо някои специални умения за строеж. Въпреки това, ако пристъпите към този процес с пълно разбиране на извършените действия, с изключителна отговорност и спазване на всички препоръчани технологични операции, е напълно възможно да направите това сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетонният под в гаража със собствените си ръцеБетонният под в гаража със собствените си ръце
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Вентилация в гаража как да нарисувате качулката самиВентилация в гаража как да нарисувате качулката сами
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
» » Как да попълните пода в гаража
© 2021 BggeHat.com