Затопляне на пода с penokleksom

Penoplex се счита за една от най-добрите изолации на пода благодарение на техническите свойства. Технологията на нейното полагане, макар и с някои нюанси, не се различава от нейната висока сложност, така че всеки, който има минимални строителни умения, ще може да изпълнява затоплянето на пода с пяна.

Затопляне на пода с penokleksom

Затопляне на пода с penokleksom

Предимства на Penopolix

Този нагревател се предлага под формата на плочи с различна дебелина. Стандартната ширина на плочата е 600 мм, дължината е 1200 мм и 2400 мм. Минималната дебелина на листовете е 20 мм, максимум - 100 мм. В зависимост от дебелината, опаковката може да има от 4 до 20 листа penokleksa.

PENOPLEX®KOMFORT е уникална марка от топлоизолационни плочи, която е идеална за топлоизолация на къщи или градски апартаменти

PENOPLEX®KOMFORT е уникална марка от топлоизолационни плочи, която е идеална за топлоизолация на къщи или градски апартаменти

Основните предимства на тази изолация са:

  • нулева абсорбция на вода;
  • ниска топлопроводимост и пропускливост на парите;
  • липса на вредни изпарения;
  • устойчивост на микроорганизми;
  • висока якост.

Правилно поставената изолация надеждно защитава помещенията от студ, шум, проникване на влага, създава комфортни условия дори при най-лошите студове. За съжаление, penokpleks не е устойчив на разтворители и високи температури, а също така има достатъчно високи разходи. Но, въпреки това, той се използва много широко за подгряване на подове, като постепенно заменя минералната вата и полистирола.

Таблица за изчисляване на топлоизолацията в различни региони

Таблица за изчисляване на топлоизолацията в различни региони

Таблица с параметри на паролакс

Размери на листа, мм Дебелина на листа, мм Брой на опаковкатаПолионна изолация за една опаковка, m2
1200x600202014.4
1200x600301410.08
1200x60040107.20
1200x6005085.76
1200x6006075.04
1200x6007064.32
1200x6008053.60
1200x60010042.88

Penoplex. Инструкция за монтаж от производителя

Монтиране на Penoplex

Технология на подовата изолация

Подгряването на пода с пяна се извършва на пясъчно-чакълна основа, на бетонни плочи, на дървени подове, а също и на устройство на "топъл под". Всеки от методите има някои разлики и следователно, преди да се пристъпи към изолацията, запознайте се с технологията на изолация на избраната опция.

Затопляне на земята

Схемата за затопляне на пода на земята

Схемата за затопляне на пода на земята

В процеса на работа ще се нуждаете от:

  • чакъл или малък чакъл;
  • пясък;
  • равнище;
  • трамбовка;
  • укрепваща мрежа;
  • цимент;
  • метализирана скоч лента;
  • хидроизолационен материал;
  • алуминиеви фарове;
  • алабастър;
  • като цяло;
  • плочи на пеноплекс.

За устройството с такава топлоизолация нивото на пода трябва да е под 50 см. Под повърхността на повърхността не трябва да има дефекти в дебелината на земята, в противен случай основата ще доведе до неравномерно свиване и подът ще се деформира.

Една от възможностите за подгряване на пода на земята

Една от възможностите за подгряване на пода на земята

Стъпка 1. Почвата е внимателно изравнена и уплътнена по цялата площ. Ако глинената основа е твърде влажна, е необходимо да изчака изсъхването й.

Подрязване и изравняване на почвата

Подрязване и изравняване на почвата

Стъпка 2. Почва е покрита със слой от сух чакъл или натрошен камък на височина от 30-40 см, изравнен, уплътнен и проверен за изравняване по нивото.

Пример за натрошена каменна възглавница

Пример за натрошена каменна възглавница

Стъпка 3. На върха на чакъл излейте средно-зърнест пясък слой от 10 см, отново, всички удряне, изравняване хоризонтално, проверете нивото. Вместо пясък можете да вземете фини гранитни прожекции.

Пясъчна възглавница

Пясъчна възглавница

Снимката показва полагането на пеноплекс върху възглавница с пясък и чакъл, както и изливането на циментова замазка

Снимката показва полагането на пеноплекс върху възглавница с пясък и чакъл, както и изливането на циментова замазка

Стъпка 4. Ако изолацията се извършва в жилищна сграда, където няма големи натоварвания на пода, плочите на пеноплекс трябва да се поставят директно върху пясъчната възглавница. По-удобно е да използвате плочи с докинг слотове по краищата. Поставянето започва от входната врата, така че да не се нарушава хоризонталността на пясъчния слой при движение. Плочите са гъсто положени един към друг, съчетавайки канали и лепене на ставите с метализирана лента. Свързванията на съседни редове се изместват на половината от ширината на плочата, така че да не се пресичат никъде. Във всеки ред хоризонталността на топлоизолационния слой се проверява с нивелир.

Стъпка 5. Водоустойчива мембрана или конвенционален полиетиленов филм се поставя върху пяно фолиото. Ако целият филм не е достатъчен, той се навива с ивици. Широчината на припокриването трябва да бъде най-малко 10 см. Съединенията трябва да бъдат запечатани с лепяща лента, така че когато подложката се излива под филма, разтворът не се намокри. Краищата на полиетилена се издигат по стените с около 10-15 см.

Плътността на Penoplex ви позволява да го завиете в държача за армировъчна мрежа

Плътността на Penoplex ви позволява да го завиете в държача за армировъчна мрежа

Стъпка 6. На следващо място върху филма трябва да поставите армираща мрежа от поцинкована стомана или композитен материал. По периметъра на помещението между стените и мрежата се оставя в разстояние на 2-3 см. Съгласно мрежата трябва да се приложат пластмасови парчета на всеки 30 см, като се внимава, че подсилващият слой да не се повишава над основата е по-голяма от 25 mm.

Penoflex е подсилен с укрепваща мрежа

Penoflex е подсилен с укрепваща мрежа

Стъпка 7. На мрежата се поставят циментови замазки. Разстоянието от стените до последните маяци е 20 см, между маяците - около 1,8 м. Всички маяци трябва да се поставят в паралелни редове и да са абсолютно хоризонтални. За да направите това, разбъркайте разтвора от алабастъра, поставете го на части по стената, отгоре поставете багажника. Към релсата отгоре, нанесете ниво и изложете хоризонтално, потопете се в разтвора или обратно го повдигнете. По същия начин всички фарове са изложени.

Стъпка 8. В резервоара смесйте цимент с пясък в съотношение 1: 3, разредете с вода до пастообразна консистенция, изсипете в основата и нивото между правилата на маяците. Препоръчителната дебелина на замазката е 50 мм. Вместо циментово-пясъчна замазка е подходяща всяка саморазливна смес. Дебелината на слоя в този случай трябва да съответства на състава и предназначението на сместа. След като подсушаването е изсъхнало, можете да започнете да полагате козината.

Процес на пълнене на бетон

Процес на пълнене на бетон

Ако затопляне на пода в гаража или други съоръжения, където високи натоварвания на основата, на върха на пясъчна възглавница снасят хидроизолация, положи армираща мрежа и извършване на бетонния под. Дебелината на замазката зависи от натоварването и е 5-10 см. Penoplex се поставя директно върху бетона, след като напълно изсъхне. Допълнителните действия се извършват точно както е описано по-горе, като единствената разлика е, че дебелината на замазката може да се увеличи до 10 см.

Затопляне на плочи от припокриване

Възможност за затопляне на етажите на първите етажи

Възможност за затопляне на етажите на първите етажи



За работа ще ви трябва:

  • равнище;
  • полимерна замазка;
  • грунд;
  • хидроизолационен филм;
  • изолация;
  • полиуретаново лепило;
  • изравняваща смес.

Стъпка 1. Пластините трябва да се проверят внимателно за повреди. Ако има издатини, пукнатини, вдлъбнатини, основата трябва да бъде изравнена. Ударите се повреждат от перфоратор, вдлъбнатините и пукнатините се затварят с полимерен пълнеж. При наличие на голям брой дефекти, е необходимо да се извърши изравняване на замазката. Ако бетонните плочи са в добро състояние, ставите са плътни и няма прорези, достатъчно е да се отстранят останките и да се изсуши повърхността.

Стъпка 2. Когато подът е изолиран на втория и по-високия етаж, пяната се поставя директно върху плочи, предварително обработени с грунд. Ако плочите се припокриват за сутерен или сутерен, основата трябва да бъде покрита с хидроизолационен филм. Така че, в зависимост от местоположението на подовете, подовият под е грундиран или покрит със слой от хидроизолация, залепвайки ставите с лепяща лента.

Подредени Пенлокс плочи

Подредени Пенлокс плочи

Стъпка 3. Вземете топлоизолационните плочи, нанесете лепилото на гърба и легнете на пода, плътно притискайте към повърхността. Не забравяйте да проверите хоризонталността на всеки лист и след това два съседни листа, така че топлоизолационният слой да не образува вълни. Всеки последователен ред се измества на половината от ширината на плочата, като се избягва съвпадението на шевовете.

Стъпка 4. Изолирайте изолацията със слой хидроизолация, използвайки същия полиетилен.

Възможности за поставяне на изолация върху плоскост Penoplex

Възможности за поставяне на изолация върху плоскост Penoplex

Стъпка 5. Поставете филма върху самозатягащата се смес или направете класическа дебелина на замазката до 50 мм. Когато дъската се изсуши, покрийте покритието.

Penoplex е покрит с филм и подсилващ отвор. Излъчват се маяци. Можете да изсипете фугата за замазката

Penoplex е покрит с филм и подсилващ отвор. Излъчват се маяци. Можете да изсипете фугата за замазката

Затоплянето на основата под "топъл под"

Схема за монтаж на топъл под

Схема за монтаж на топъл под

Стъпка 1. Бетонните подове се почистват от прах и се грундират. Стените са маркирани с нулева маркировка за пода. Ако повърхността има значителни дефекти, ще е необходима изравнителна замазка.

Стъпка 2. На суха и чиста грундова повърхност поставете изолационните листове, предварително покрити с лепило за penokpleksa. Материалът е гъсто положен, като шевовете се преместват във всеки ред, контролирайки хоризонталната равнина с манометър.

Стъпка 3. Отгоре изолацията е покрита с полиетилен, закрепва ставите с лепяща лента, поставя краищата на хидроизолацията по стените, залепва лентата на амортисьора върху маркировките.

Монтаж на тръби от топъл под

Монтаж на тръби от топъл под

Стъпка 4. Поставете отоплителните елементи на пода, запълнете настилката, като контролирате горното ниво в оформлението. Сега остава да изчакате изсъхването на замазката и да започнете да слагате покривалото.

Тръбите са прикрепени към решетката. Замазката се излива отгоре

Тръбите са прикрепени към решетката. Замазката се излива отгоре

Затопляне на дървена основа

Схемата за затопляне на дървен под

Схемата за затопляне на дървен под

Ако дървеният под не е изолиран, но е в отлично състояние, можете да поставите пенополи върху дъските.

За работа ще ви трябва:

  • чук;
  • самобръчкови винтове;
  • отвертка;
  • shlifnasadka;
  • антисептичен праймер;
  • материал за бариери срещу изпарения;
  • ПДЧ, OSB или шперплат;
  • ниво сграда.

Стъпка 1. Първо, трябва да демонтирате первазите и да свалите покритието от пода. Уверете се, че сте вдигнали 1-2 дъски и проверете закъсненията. При наличието на черни петна, влажност, изчерпани петна на бъгове, ще трябва да смените повредените области. Ако дървените трупи са цели и сухи, дъските се закотвят на място и проверяват хоризонталата на основата.

Стъпка 2. Всички изпъкнали секции се обработват с шлайфаща дюза, а слотовете и вдлъбнатините се запълват с кит за дървото.

Стъпка 3. Цялата повърхност внимателно се смила и изсушава. Ако дъските са порьозни и абсорбират силно състава, почистете 2-3 пъти.

На снимката - процесът на грундиране на дървения под

На снимката - процесът на грундиране на дървения под

Стъпка 4. Когато дъските изсъхнат, те започват да полагат пеноплекс. Технологията за подреждане не се различава от описаната по-горе. Смесите между плочите трябва да са възможно най-стегнати, ако има пропуски, те могат да бъдат надупчени с пяна. В пяната не трябва да има толуол, който да има разрушителен ефект върху структурата на пенополиса.

Пример за полагане на Penoklek между закъсненията

Пример за полагане на Penoklek между закъсненията

Етап 5. топлинно изолиращ слой е затворен пара изолационен материал платна, които пътека припокрити от 10 см. Краищата на пароизолация стена растението при леко след завършване на цялото излишно отрязък.

Пример за изолация на теракот от Penoplex

Пример за изолация на теракот от Penoplex

Стъпка 6. Монтирайте следващия слой - от шперплат плочи, частици или други материали. Пластините се поставят назад и напред, като се преместват шевовете в редове на половината лист. Не забравяйте да контролирате нивото на хоризонталното покритие. Ако е необходимо, поставете клинове или премахнете излишното полиране. Този слой трябва да бъде напълно плосък и хоризонтален.

Стъпка 7. Подовите плочи се поставят върху дървени дъски.

Монтаж на подови настилки - подови дъски

Монтаж на подови настилки - подови дъски

Има още един начин - затопляне на дървените трупи, но да се използва за това penoplex е нецелесъобразно. Тъй като дървените подове не са монтирани на мокра основа, а целият механичен товар пада единствено върху дървените трупи, водонепроницаемостта и здравината на пенополаса тук не играят никаква роля. Ето защо, за да запълните пространството между закъсненията, е по-добре да вземете по-евтин материал - полистирол или минерална вата. Резултатът няма да бъде по-лош и спестяванията са доста съществени.

Таблица с спецификациите на Penoplex

NameDimensionPhenplex 31Splenoplex 31Пеннолюкс 35Пеноплекс 45антроплекс 45
плътностkg / m³28,0-30,525,0-30,528,0-37,035,0-40,038,1-45,0
Якост на натиск при 10 линейни деформации, не по - малък отMPa
(kgf / cm2 - t / m²)
0.20
(2- 20)
0.20
(2- 20)
0.25
(2,5-25)
0.41
(4,1- 41)
0.50
(5-50)
Якост при статично огъване, не по - малко отMPa0.250.250.40.40.4-0.7
Модул на еластичностMPa1515151818
Водопоглъщане за 24 часа, не повече от по обем0.40.40.40.40.2
Водопоглъщане за 30 дни по обем0.50.50.50.50.4
Категория пожароустойчивостгрупаG4G1G1G4G4
Коефициентът на топлопроводимост при (25 ± 5) ° СW / (m ° ° K)00300030003000300030
Коефициент на пропускливост на паритеmg / (m.h-Pa)00080008000700070007
Специфична топлина, skJ / (кг-К)1.451.451.451.41.4
Диапазон на работната температура° С-50 ... + 75-50 ... + 75-50 ... + 75-50 ... + 75-50 ... + 75
широчинаmm600600600600600
дължинаmm12001200120024002400
дебелинаmm30 * - 40-50- 60- 80-100
* - за якост на натиск PENOPLEX тип 31 (тип 31 C) с дебелина 30 мм дебелина не по-малка от - 0,15 МРа
30 * - 40-50- 60- 80-100
* - за якост на натиск PENOPLEX тип 31 (тип 31 C) с дебелина 30 мм дебелина не по-малка от - 0,15 МРа
20 ** - 30 *** - 40- 50- 60- 80-100

** - за PENOPLEX тип 35 плочи с дебелина 20 mm, якостта на натиск не е по-малка от 0.18 MPa
*** - за PENOPLEX тип 35 плочи с дебелина на натиск 30 мм дебелина не по-малка от - 0,20 МРа
40- 50- 60- 80- 10040- 50- 60- 80- 100

Видео - Затопляне на пода с penokleksom

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелина на нагревателя за подаДебелина на нагревателя за пода
Затопляне на стените отвътре с penokleksom описание на често използвани технологииЗатопляне на стените отвътре с penokleksom описание на често използвани технологии
Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?
Етаж изолация на балкона избор на изолация и стъпка по стъпка обучениеЕтаж изолация на балкона избор на изолация и стъпка по стъпка обучение
Дебелина на бетонния под в гаражаДебелина на бетонния под в гаража
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Топлоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материалаТоплоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материала
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
» » Затопляне на пода с penokleksom
© 2021 BggeHat.com